dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Tuesday, January 31, 2012

TOLONG SAYA



Salam.

saya nak try bagi madu kat haris untuk rawat batuk dia.

cara nak bagi tu kan, boleh x saya campurkan setengah sudu madu tu KE DALAM SUSU IBU instead of campur dengan air suam???

ada sesiapa leh jawab x ek. tulun tulun



6 comments on "TOLONG SAYA"

ameris on January 31, 2012 at 1:28 PM said...

dd; akak pun letak ubat dlm susu gak.
nk buat cmner, bila bg ubat dgn picagari dia muntah. no choice.
tp batuk & demam dia dh beransur ok.

Queen on January 31, 2012 at 2:39 PM said...

err.... better try colek sikit guna jari dan bagi die hisap..

atleast die tak merasa "susu manis"..

takut nnti die nak "susu manis" je.. =)

tp nik masa sufiyyah batuk harituh tak dan nak bagi madu pun.. =p

Anonymous said...

aah dd...akak kt opis umu pn kate cmtu...colek ckit letak kt bibir die...suh die isap...jgn byk tau, sbb madu ni panas...huhuhu

-umi a'isyah humaira

lina on January 31, 2012 at 3:55 PM said...

ubat or bhn2 berkhasiat seeloknya jgn bg sekali ngan susu sbb susu bahan pengurai. adik ipar aku yg amik farmasi ckp. kira mcm susu cuci khasiat tu dari diserap badan. sama mcm teh yang ayah ko selalu minum tu.

madu pulak jgn guna sudu besi. nanti ilang khasiat. pastu jgn bg byk sgt sbb madu tu panas.

dd dudu on January 31, 2012 at 3:57 PM said...

wahh terima kasihhhh sumeeeeeeeee

sangat membantuuuuuuuuuuuuuu

jia said...

eh bukan bayi bawak 1 tahun xboleh makan madu ke??

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez