dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Tuesday, January 10, 2012

coretan omma



- Oh haris, sarang hae yo *tetibe

- dah dua hari gi keje ada susu haris melekat kat baju aku sebab dukung dia, susu kuar dari mulut pulak, koi koi koi. hilang bau perfume mama tau.

- dah dua kali lepas serahkan haris pada cik taska, masuk2 kereta hot fm tengah pasang lagu ombak rindu. terus sedih nak nanges. siut punye radio.

- tolong tolong~ kamera aku x cukup memori dah, sebab asyik amik video si haris ni je. xsuke nak trasnfer sebab nak tengok video haris selalu dimana2 sahaja. masa tunggu bas kat bus stop pun bole layan videoharis. eh kau tu naik bas ke?? motip??


- kadang2 risau jadi ibu yang tak disukai oleh cik2 taska. hehe bole??

hari tu pegi taska hantar susu extra, minta izin masuk bilik nak tengok haris... then ternampak botol susu sebelah haris, tinggg!!!! terus aku direct je tegur diorang sebab tak tutup botol susu haris tu *maksudnyee puting botol tu dibiarkan je terdedah walaupun x digunakan.

jangan nyampah kat sayaa yeeeee cik cik


- cik2 taska suka cakap kat aku "haris ni kuat minum susu ye"... huhu sebab tu pernah berlaku adegan diorang risau susu yang aku bekalkan xcukup sebab pagi je haris dah bantai 3 botol, lalu diorang call aku, terus aku drive dari ukm ke putrajaya untuk bg susu extra. sebelum ni aku bekalkan 5 botol, skg bekalkan 6 botol. haris sekali minum dalam 3.2oz je, bg aku xde laa byk mana kan?? tapi mungkin die ikut perangai aku kot, makan siket2 xbanyak, tapi kerap lapar balik.


- lately haris ada ruam. omg mama rindu kulit licin haris. bawak gi jumpe doc semalam, doc bagi sabun khas dan lotion sapu dan suruh kite selidik apa yang haris allergik tu. adakah persekitaran taska?? itu kami xpasti.. akan di observe mulai sekarang



- haris. sarang hae yo. kalaulah haris tahuu betapa abi *xpanggil papa dah dan mama sayangkaan kamuu. sayang sampai rasa dah manjakan sangat. xbole nanges siket, mesti nak pujuk. sayang sampai x sampai hati tinggalkan haris kesorangan di hall walaupun sesaat. aduhhh x patut begini, orang kata jangan manjakan sangat, takut manja sangat nanti.

tapi tu lahh, cam tu lahhh...

;P


- haris. sarang hae yo. kalaulaa haris tahuu betapa mama sayangkan haris. bila mama tercelik je dari tidur tengok haris kat sebelah macam x gerak2 *sebenarnye x gerak sebab nyenyak mesti mama cepat2 cek nafas haris, nadi haris. over sangat mak kauu ni nakkk
crying

wuwuwu



- malam2 rasa penat sangat sekarang. walaupun tugas memasak dan basuh botol sterilize sume kuku yang setelkan, tapi still fikir mana nak lipat2 baju lagi, packing beg haris lg, gosok lagi, ngepam lagi, pujuk haris kalau menanges lagii... kadang2 rasa hilang sabar jugak tauuu

*biasala new mommy ok!
tapi bile berjaya tidurkan haris selepas die
nanges nak tidur, phewww rasa kejayaan terbesar! haris ni ada waktu die bole tertidur sendiri, ada waktu dia nak kite dodoikan dia. jadi agak mencabar part dodoi tu sebenarnye sebab die suke dodoi versi aku berdiri T_T kalau lama sangat, kudrat mama rasa x larat T_T


tapi bila haris dah tidur, rindu dia untuk bangun pulak
hee hee


koi koi koi



- paling suka part packing baju haris. suke sangat part memilih baju2 comel, melipat dan menyusun dalam beg :) tapi boleh pulak kadang2 terngiang kata2 lisa "seganlah ngan taska kalau asyik bagi baju sama jee"

oh lisa tahukah kamu, bahawasanya saya memang sangat dipengaruhi dengan kata2 itu T_T coi.

jadi, pilih baju secara lama sebab x nak bagi baju berulang,

kuhik kuhik kuhik kau bersalah pada saya.



- lagi satu kata2 lisa yang keep bermain dalam fikiran ku semalam adalah pasal pampers mamy poko. haris pakai drypers je, tp memang ada bocor2 gak laa, kene basuh yak die yang melekat pada kain alas. lisa kata imani pakai mamy poko ok. berbaloi ar bayar mahal tapi x perlu lap2 kesan yak.

okayyy, aku sudah terpengaruh, rasa nak ajak kuku jom try mamy poko ;P

huk2 kenapa aku macam watak misae mak sincan yang mudah terpengaruh ni

T_T


tapi mamy poko mahal ar. xbole xbole ;P


- ada siapa tahu tak any baby fair atau parenting fair dalam masa terdekat ni??? nak beli pampers secara byk+murah dan barang2 baby ar :) gitau ey kalu tau. :)


Victoria Falls.
teringin nak gi sini tengok secara live.

motip gambar hiasan bukan gambar haris macam entry2 lepas?
hehe ada orang cakap blog aku over ;P wahihihi sabar laa korang ye, new mummy mmg macam ni, excited die over siket, kekeke




16 comments on "coretan omma"

Madam Amie on January 10, 2012 at 12:15 PM said...

Didi: Akak memang x peduli langsung kalau ada teacher taska yg tak suka akak yg cerewet ni.. hahahah.. tp tuh la.. x leh nak expect tinggi sgt kan bila hntr ke taska.. Masa mula2 niya umur sebaya haris akak memang bekalkan 6 botol X 3oz = 18 oz ... Memang mencabar kesabaran kan .. tp rasanya didi lagi sabar dari akak.. :(

dd dudu on January 10, 2012 at 12:20 PM said...

{along mony}

ha'ah tu ar, dd pun paham laa diorang kan ramai lagi bb bb dan anak2 yang perlu dijaga. ahuk2 paham sangat.

hehe yekee, entahlaa.. kdg2 klu hilang sabar masa haris nanges, dd letak je die...

tapi x sampai 2 saat dd amik balik, wahihihi!!! hati ibu, mana laaaa sampai hati kannnn

ameris on January 10, 2012 at 1:05 PM said...

dd;
anak akak pakai petpet jek, tp mmg bagus la petpet ni compare dgn drypers.drypers cpt bocor skit.

last week gi sogo soping petpet 4 pack. rm30.50 satu pack. size L 68pcs.

normal 37.90. jimat dan berbaloi2...

Ciare Baha on January 10, 2012 at 1:35 PM said...

haris, sarang hae yo;)

dd dudu on January 10, 2012 at 1:37 PM said...

{kak ameris}
oo sogo keee, murah2 yee

ok2

hehe sebenanye dd yg xpandai pakaikan pampers kemas2 kat haris. tu salah satu punca bocor kekekeke, dah pakai senget2, mestilaa bile yak, ta** tu kuar ikut celah2 lubang yg xkemasss

hik2


{ciare}
sarang hae yo too~~

bini edy on January 10, 2012 at 2:15 PM said...

woi sama perangai ngan saya suke check nafas takut anak tak bergerak boleh???hahaha sengal sangats.

dh la sama gak takut cikgu taska menyampah sbb terlalu cerewet...

bini edy on January 10, 2012 at 2:19 PM said...

dd leh tak ko lantik beberapa kaunter baru sbb x mo la ko ni asyik terpengaruh ngan saya jek sbb saya kaunter 1 kan??nyampahhh..

eh betul ada org kata petpet bagus juge..cer try..tp drypers tu dh ok ah cume drypers size die cam kecik skit..kalau mamypoko size tu baru s, kat drypers mcm dah M jek saya rasa..imani dulu sy tuka mamipoko sbb berak byk sangat ler...x larat aku sental seluar dia..

dd dudu on January 10, 2012 at 2:21 PM said...

lisa, petpet pun haris penah pakai, tp ntahh lg prefer drypers pulak. kekeke

mamy poko je ni haa belum try ;p

dd dudu on January 10, 2012 at 2:22 PM said...

{bini edy}

eh motip sy suh cari byk kaunter? hahahaaa

wpun ko slalu balas lambat2 msj saya, sy tetap cari kaunter ko kann

coi

;p

Salbiah bt Karim on January 10, 2012 at 3:20 PM said...

sy suke bg anak pakai drypers n hugies je, murah pon murah, ni dpt info dr kawan, kedai runcit darussalam @ presint 9 buat promotion pampers drypers..rm30.90 / pack

Zana Adieyza on January 10, 2012 at 3:32 PM said...

hihi.. kelakar macam cerita dd ni tau.. biasalah kan, first baby memang perasaan teruja tu lain cikit kan.. rasanya cikgu taska tu ok jer kot.. diaorang mesti faham..

ummihasan on January 10, 2012 at 6:52 PM said...

dd, try pakai fitty..
fitty sgt comfort.mahal sket dr drypers, murah sket dr mamy poko.tp fitty ada 2 version. amik fitty yg dlm pack yg tak see-through tau. bukan yg see-through tu.tp dua-dua pn ok, cuma beza jenis tape je.

Mama Gee on January 11, 2012 at 8:43 AM said...

biar over cerita pasal family sendiri...dr over duk tayang2 gambar yg belum sah jadi milik kita...

nak ikut kata2 org alamatnya....org buat blog resepi pun dia kata overr...payahh manusiaa ni...asek tak puas ati je.. ;)

dd dudu on January 11, 2012 at 8:58 AM said...

{salbiah}

wah yeke. tq for d info ;)

{zana}
ha'ah diorang ok je ;)

hik2

{ummu}
oo fiffy yee, comelnyee, nak try gak laa nanti hehe


{mama gee}
heheee xpe, kawan dd tu memain jeek, xkesahh ;)

ummihasan on January 11, 2012 at 2:07 PM said...

dd..
fitty la.. bukan fiffy..hehe

dd dudu on January 11, 2012 at 3:13 PM said...

ummu, hahahaha tergelak gile dd

wakakaka fitty rupenyeeee
ingatkan fiffy

hahahaha

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez