dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Wednesday, January 4, 2012

hari kedua hantar taska




hari ni, haris bangun tido pukul 4:37 pagi. wah makin lama makin awal bangunnye, memang nak buat mata mama jadi mata panda ke sayang hee hee x gojes la mama nanti pegi keje hee hee

tapi lepas nyusu, ukarkan pampers die, haris macam gosok2 mata ngantuk lagi. tapi versi nak tidur dia kali ni lain macam siket, macam cube nak pusingkan badan angkat sebelah kaki/badan macam nak meniarap. motip??? sabar sayang, sayang baru 2 bulan 2 minggu yee.

pastu haris pun tertidur.. pukul 6:45am dah dukung2 dia sambil layan Malaysia Hari Ini walaupun dia mamai.
pastu pukul 7am++, kitorang pun kuar rumah.

tugas menghantar haris ke taska adalah direquest oleh ku sendiri ;) nak tengok haris masa hantar dan masa amik. padahal aku keje lagi jauh dari kuku. hehe


haris melayan perasaan sendiri dalam car seat.




aku pandang depan berapa saat je, bila pandang die semula, tengah hisap belt pulak T_T
xmo hisap xmo xmo



daku rindu pada kaki kecil ini :')



masa sampai2 tadi, cik taska amik haris, dan bawa masuk meriba haris. pastu aku nampak budak2 yang ada sume kerumun haris sambil sebut "eee baby... eee baby...". alaaa terus terfikir, senanglaaa kene jangkit apa2 macam ni T_T aci x?

mungkin dia bawak haris masuk bilek baby selepas tu la kot. wuwuwu dan dan terus terfikir nak cari pengasuh laa camni. xdelaa ramai sangat bebudak. tapi tiba-tiba teringat yang cik taska ada cakap 15hb ni, diorang akan pecahkan, baby2 akan dipindahkan ke rumah lagi 1, khas untuk baby je. ermm ok laa, harap2 betul.


kesimpulannye, hari ke2 hantar haris ke taska oklaa, masih bole mengawal air mata. kecuali merasa malu giler part aku keluar kejap amik beg haris dalam kereta, sangkut kat bahu, dah masuk rumah cium2 peluk2 haris, aku pun keluar balik dengan jayanyaa

sampailaaa terdengar suara "beg.. beg.."


arghhh nampak sangat fikiran kelain!!!





8 comments on "hari kedua hantar taska"

Anonymous said...

rindunye kt a'isyah...cmni rupenye prasaan dd...rindu nk mandi a'isyah, rindu nk wangi2kan a'isyah...huhuhu

eh eh jd ke bb haris nk jmpe bb maira??

motip maira plak??sme je maira n a'isyah ;p

- umi bb a'isyah@maira :)

dd dudu on January 4, 2012 at 3:36 PM said...

{cik anon}

ummu dah start keje kewrr??

bb maira tinggal kat sape?

oh papa haris kata nak dtg minang maira untuk haris. kui2

xtau lg bile tarikh merisik tu, nanti kite update yeeee ;))

Anonymous said...

aah dd...umu dh stat keje dh...sgt bosan+sgt ngntuk...cmni rupenye prasaan ibu2 ni...hehe

maira tnggl kt tok n wan die laa...leh dpt less ckit...hahaha

ok, nnt gtau la bila nk minang maira...ktorg nk tmpah khemah...hahaha

- umi maira :)

ameris on January 4, 2012 at 5:25 PM said...

wangi sgt bau baby masa nie kan...

dd dudu on January 5, 2012 at 8:04 AM said...

{cik anon}
wah siap tempah kemah. kerlass! haha pelamin nak tempah x.

motip mama haris ngan umi maira?

besnyeeeee maira duk ngan tok n wan, no worriesss

dd dudu on January 5, 2012 at 8:05 AM said...

{kak ameris}
betolll ;) baru bangun tp suke bau baby, eeee peluk ciummm

Queen on January 5, 2012 at 11:38 AM said...

biasalah budak suka kat baby..

ada sorang budak dekat rumah BS ni...aliya nama dia..every morning die akantunggu sufiyyah..smapai je sufiyyah die akanjerit dari muka pintulagi.."yaaa..yaaaa"..


tu biasa dd.. xpe.. jangkitan ni kalau nak jadi..jadi jugak.. kalau sufiyyah tu..yang tukang jangkitkan ialah ayah die..ahhaa.. =p

Ciare Baha on January 6, 2012 at 12:05 PM said...

haiyoh sangat cool la haris :D i likeeee... ^___^

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez