dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Wednesday, January 25, 2012

ma


hari tu cuti chinese new year, balik gombak, masa ma tengah main2 dengan haris, aku tengok ar muka ma. sebenarnye tertengok. lepas tu baru terperasan mata ma dah ke daalaamm sangatt... pastu banyak garisan2 laa, macam kedut2 gitu kat mata... terus dunia aku kaku kejap beberapa saat.. masa macam terhenti, aku terpaku...

"Ya Allah.. dah tua rupanya ma aku ni.."

.....

....


xtau camne nak explain kat korang.. bukan lah x pernah tengok muke ma kan.. tapi kali tu rasa lain sangat... selama ni aku asyik anggap ma muda je.. yelahh asyik ingat ayah je yang tua.. kalu cite kat entry pun asik cakap pasal ayah yang tua kan..

tapi yelah, ma pun memang nampak sehat memanjang, syukurrr Alhamdulillah ma diberi kesihatan yang baik... padahal ma xpernah pantang makan apa2 tau.. jadi sebab tu laa x nampak simptom2 dah tua.. nampak awet muda org kata...

tapi sekarang aku memang dah kena admit yang ma dah tua la.. umur 52 tahun..

tiba-tiba rasa sedey..
ma sangat baik..
menjaga aku dengan sangat baik..
nak marah aku memang jauh sama sekali..
lepas tu, never say no.. apa yang aku minta, akan ditunaikan.. bila aku perlukan ma, ma hadir di sisi..

xpasti aku dah beri kegembiraan yang cukup ke x pada ma..
kadang2 ma x harap apa2 pun, die selalu berharap aku dapat balik je jenguk dia..
sebab dia sunyi...
kadang2 aku dapat balik, kadang2 x.. tapi ma pahamlaa aku kan dah ada dua keluarga..

hati ini rasa sayu sangat.. betul2 nak ma hepi je.. tunggu haris dah besar siket, nak bawak ma jalan2 tempat yang special..
sian ma, selalu nak join kawan2 flat jalan2 ke bandung, thailand, situ, sini, tapi ayah selalu x bagi.. kadang2 hati ini rasa geram dengan ayah..

hmm..



ibu tersayang sempena sambutan ke 52tahun @ Fullhouse, Wangsa Walk














si kecik yang tidur memanjang ;P


ezan ada sekali. hehe











6 comments on "ma"

Ciare Baha on January 25, 2012 at 5:12 PM said...

Suh la nek ma bawak kong kong skali g bandung :) Eh mujur ko g bandung dulu ayah bagi ek

dd dudu on January 25, 2012 at 5:30 PM said...

{ciare}

ayah xsuke gi jalan2. tapi kalau x suke, patut bg ar peluang kat ma kan. tapi xnak bg jugak, kata kalu ma pegi, sape nak teman die kat umah :'o

tapi ajak ikut ayah xnak ikut :'o


eh ayah aku xkesah dah nak g mana2. masa g bandung dulu, aku ajak ma gak, cam biasa ayah x bg sebab ayah x nak ikut dan at the same time ma pun xdibenarkan la g.

haishh

BrightEye on January 25, 2012 at 5:35 PM said...

hi dd.. dh lama tak dgr citer dd.. Hmm ma dd sama lah mcm mama BE.. Mama BE lbh tua dr ma dd.. Mama BE skg dh 62thn dan BE bersyukur yg mama BE masih dlm keadaan sihat sgt2. Masih boleh memandu jauh. kadang2 risau gak tgk mama BE drive sorang2. BE nak share satu lagu utk dd ttg ibu kite.

Tentu dd akan tersentuh bila dgr lagu ni..

http://www.youtube.com/watch?v=hEq9Qliq_Ns

Ezzan Yusop on January 25, 2012 at 5:51 PM said...

si ezzan tu xmalu kaco daun org selebret bday...dah lah curi makanan orang. makan bertambah kat rumah orang lagi. huh!




;p

dd dudu on January 27, 2012 at 10:45 AM said...

{be}

so suwiittt, be tqqq sangatttt


{ezan}
hehe suke suke

Zana Adieyza on January 30, 2012 at 4:11 PM said...

dd, ma mesti faham if dd x dpt jenguk dia selalu.. xpelah, yg penting kita jangan lupa doakan agar dia diberikan kesihatan yg baik..

mak zana thn ni 56 thn.. kadang2 rasa mcm risau bila fikirkan hidup tanpa mak.. terus nangissss...

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez