dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Sunday, December 4, 2011

kong kong




kong kong = atuk dalam bahasa hokkien, kott. disebabkan cucu2 cina ayahku sume panggil ayah kong kong. jadi haris pun panggil kong kong jugak la eh ;P


berikut ada lah cara kong kong bermain dengan cucu haris.

kong kong : "meeooowww meeowww"
mama haris : "ayahh nii camm main nngan kucing lakkk"


kong kong : "kkurrrr kurrrr"
mama haris : "macam bunyi ayam jeeee crying"


saba je lah kong kong hee hee


kong kong berkeras nak bagi baby cot ni pada cucu haris walaupun kitorang dah kate xperlu.

tapi last2 mama suke pulak, sebab putih ;p




11 comments on "kong kong"

hanimharis on December 4, 2011 at 10:33 PM said...
This comment has been removed by the author.
hanimharis on December 4, 2011 at 10:33 PM said...

aiyakrkk dd,klakar la.. eh do give me ur email..my blog is private oredi.. nak jmpa baby harisss :'(

silent MONOLOGUE on December 5, 2011 at 12:19 AM said...

uhuuuuu...

patot la kite tunggu entry kak dd pas deliver baby kat blog lama tp tak muncul2...

rupenye kak dd bukak blog chapter baru...

baru prasan..sebab last entry kak dd kat blog lama kite tak prasan plak..hehe

tapi takpe leh bace secara bundle..best2...

congratz kak dd n abg kuku for new born baby haris...
comel betul!

update byk2 tau :)

FaizahShafie on December 5, 2011 at 2:06 PM said...

kong kong ni dari dulu sampai sekarang mmg comel

Queen on December 5, 2011 at 3:46 PM said...

comel kong kong..hahaha...

nik xde punbb cot...xde tmpt nak letak..huhu

dd dudu on December 6, 2011 at 2:38 PM said...

{hanimharis}

laa yekeee

greenrose_dd@yahoo.com

add tau ;)

dd dudu on December 6, 2011 at 2:40 PM said...

{silent monologue}

laa yekeee

kakak husna dah baca dahh blog baru akak, hehehe

thank youu tauuu


{faizah shafie}
hik ;P

{queen}
hehee x guna sangat pun kannn, last2 tido ngn mak pak gak ;p

Mama Gee on December 7, 2011 at 9:49 AM said...

kong kong mmg kelakar!
bulan lepas ke 2 bulan lepas akak nampak..
mak dan ayah dd kt c4 alamanda...
tgk gak kalo2 dd ade...tp takde...
takkan nk serbu derang plak..terkejut plak derang nnti...hehee

dd dudu on December 7, 2011 at 10:56 AM said...

{mama gee}

ooooo yekeeeeee kakkk

wahh masa tu dorg kat putrajaya teman dd berpantang. sah2 dd x ikut g c4 hehe.

Zana Adieyza on December 12, 2011 at 11:22 AM said...

kong kong mmg comel! sama comel mcm haris.. hihihi..

cantik la baby cot tu.. bila balik putrajaya dd?

dd dudu on December 13, 2011 at 12:22 PM said...

{zana}
dd balik new year kot zanaa

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez