dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Wednesday, December 21, 2011

haris 2 bulan ;)




hari ni haris dah 2 bulan. Alhamdulillah Ya Allah, rasa gembira dan terharu sangat.

aku ni ibu yang masih kekok2 segalanya tau. nak pegang haris dengan cara yang betul atau nak ambil haris dari pegangan orang lain dengan cara yang betul pun aku x lulus lagi sebenanye tau. banyak lagi kekurangan. jadi sebagai ibu, aku bersyukur sangat sebab dah berjaya MEMBESARKAN HARIS SEHINGGA 2 BULAN. walaupun 2 BULAN angka yang masih kecil, jauh lagi perjalanan, tapi sangat besar maknanya.

happynye. hihi. so ini adalah update sempena usia haris 2 bulan.

yukkkk

- happy sangat selama 2 bulan haris minum susu ibu je. ekslusif. cume sekali je minum susu formula, masa malam pertama selepas bersalin, sbb susu xkuar/xbyk. lepas tu, susu ibu sahaja. rezeki haris. harap2 bertahan ke bulan depan, bulan2 akan dtg, tahun depan, huhu.


- berat hari ni xtau berapa. nex checkup minggu depan. tapi masa umur haris 1 bulan setengah, berat haris dah 5.11 kg. hehe

- haris memang dah boleh tengok orang dan cari orang. kalau kite tengah main2 ngan die, pastu kite lesap gi duduk kat sofa kat belakang die tuk tengok tv ke makan ke apa, nanti nampak haris dongak2 ke belakang cari kite. hehe kesepian ke sayang. kadang2 dia akan "huii~ huiii~" panggil orang kat belakang. kelaka gilerrrrrrr


- sambungan point tadi. ada sekali tu aku tengah ngepam susu, kuku main ngn haris, kul 5 pagi macam tu la.. sekali kuku pi tido lak. haris yang masih berjaga toleh je muke ngadap papa die kat sebelah sambil panggil "huiii~ huiiii~".......
hee hee
lucu ok. lama gile pulak tu die panggil, hik2. xsakit kepala ke sayang toleh lama2. hehe

bile kuku bangun, aku cite ar. saje nak buat kuku rasa bersalah ;P


- kalau dibiarkan kesorangan, haris akan mengeluh. bunyi ngeluh die kelakaaaa, hik, macam bunyi kite yg dewasa ni ngeluh laaa tp versi comel

- penah 2x haris menjerit "aaaaaaaaaahh!" sebab dibiarkan kesorangan.. hahahaha gelak kitorang. motip suke tarik perhatian?


- haris belum boleh meniarap sendiri. tapi macam yg aku ckp kat entry lepas, klu kite tiarapkan die, die dah gigih nak seret ke depan. kaki die laju2 kuak ke belakang, kepala angkat2, sambil gigih bunyi 'uhhh uhhh'.. tapi sebab umur nyee awal lagi, nek ma akan angkat haris takut dada dan perut haris x kuat lg untuk jalan gitu. hehe usaha haris terbantut. pernah berjaya sekali jek. kalau dibiarkan, dah sampai mana ye haris jalan ;p


- haris tido lasak haha. hari ni bangun tido aku celik mata tengok2 muke haris jarak beberapa cm je dari muke aku. motip mama dah sediakan tilam untuk haris tido tp haris tergolek keluar dari tilam dan landing baik punyeee kat sebelah mama?? (dah bersentuhan pun. bukan aku yg himpap haris tp haris yang ala2 himpap aku, bole? ;p) mesti haris pun terkejut celik2 mata tengok muka besar mak dia.

kui kui kui



- kalau nyusu sekali 3oz. 4oz pun penah kalau lapar sangat. pastu terdampar kekenyangan. dah kenyang perut senang hati, kite bole buat apa saja pada haris ;P


hik


- haris makin suke borak, tapi bahasa die la. hik2 kite buat2 paham je laa apa die cakap, angguk2. pastu lagi galak haris bunyi2, pastu tetibe gelak... apa yang die cerita eh ;) hanya baby yang paham bahasa baby kot ;)


- kalau keluar jalan, konfem tido. lebih2 lagi dalam kereta. konsep haris ni, klu kite peluk/dakap/dukung die, die akan tido. selesa kot. buat masa ni kalau jalan x pakai stroller lg sbb stroller tinggal kat umah putrajaya ;p so dukung aje lahh.. haris tido ajelahh... bunyi biseng camne pun, tetap kooolll .. hari tu gi wedding pae.. kitorang duk meja baik punye sebelah speaker, xleh nak borak sangat sebab x dengar.. tapi haris maintain tido.. motip? mama dah naik pekak telinga ni dengar speaker kuat sangat.
hee hee


siu siu siu



- dah makin nampak panjang. ikut ketinggian papa die lah tu. mamanye x tinggi ;P


motip ulang tayang gambar yang sama?

hehe belum trasnfer gambar dari kamera lagi laa




2 comments on "haris 2 bulan ;)"

BrightEye on December 21, 2011 at 5:22 PM said...

Yoyo haris kemetot pakai topi senget..nmpk hiphop lah haris kemetot..hehe

dd dudu on December 22, 2011 at 8:39 AM said...

{be}

k-pop x? hehe

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez