dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Thursday, February 16, 2012

kesahnye hari ni



masa lunch tadi, wewe nak makan nasi beriyani anje, dekat petronas seksyen 15 tu. tapi skali tutup daaa

lalu wewe pun bawak keta menuju ke arah W****. mau makan nasi beriyani kat mamak situ.

so motip baby wewe nak makan nasi beriyani? hehe note: wewe sedang mengandung 8 bulan


peristiwa x berapa bes di situ..
ada mamak A dan mamak B yang tgh ambilkan nasik dan lauk2 pelanggan..


lepas aku dah dapat pinggan nasi beriyani aku, tunggu wewe siap..

mamak A tengah isi pinggan wewe.. mamak B tengah potong ayam kot...

masa dia potong tu, potong kuat2..


pastu..


terasa percikan sesuatu kena muka aku..

uhuk..

aku pun sapu muka aku, then tengok ada cecair coklat T_T

kari kot.


wuwuwuwuwuw


wuwuwuwu

pastu tengok baju... dah ada bintik2 coklat..

wuwuwuwuwuwuwu

pastu terdengar suara2 kat belakang "abes baju kakak ni.. kene dpt makan free ni"


pastu wewe toleh kat aku

"dd! abes tudung ko!"


wuwuwuwuuw

ada jugak yang aku nanges kat kedai mamak tu kang..


pastu wewe marahh, terus sound mamak B yang macam muke bersalah-tp-xnak-tunjuk-rasa-bersalah

"u tengok apa yang u dah buat kat dia?? macam mana buat keje ni"
"tisu mana tisuu???!!!!!"

terus mamak B jalan ke kitorang dan bagi tisu..

wewe pun tulunglaaa lap2kan apa yg patut kat aku ni sambil bebel bebel bebel..

pastu wewe xpuas hati lg, then jumpe bos yg tgh jaga kaunter.

"tengok apa pekerja u buat kat kawan i?? macam mana pekerja u buat kerja??"


aku lak masa tu rasa nak balik je... tapi umah jauhhh, xberani nak balik ofis lewat T_T

malunye aku balik ofis dengan comot2 camni..


endingnyee, masa nak bayar tu, wewe sound bos dia sambil tunjuk2 kat aku "tengok macam mana dia sekarang.. pok pek pok pek"

last2 bos tu bagi aku makan free..

tapi.. wewe kene bayar ;P



tu lah kisahnye hari ni.

huhu wewe, i adore u~~ thanx sebab jadi hero, hehehe

kadang2 teringin nak jadi outspoken cam wewe... ezan ;) *wink



note : aku pakai sweater untuk tutup bintik2 kari tu. sobss


8 comments on "kesahnye hari ni"

Queen on February 16, 2012 at 3:37 PM said...

adoiii.... apela mamak tu.. rasanya kalau dd sama2 marah wewe dapat makan free sekali =p

BrightEye on February 16, 2012 at 3:45 PM said...

eee bencinye org mcm tu.. geram bila baca citer dd td..(emotional plak..hehe)

dd dudu on February 16, 2012 at 3:58 PM said...

{queen}

wahh kerlasss

hahhahaa

tu ar, patut wewe nye kene dpt free jugak skali ;p

{be}
hehe ilekk arr be ;p
dd pun td x marah sebab die xsengaja kot.. tp die tetap bersalah!! ;P

aYenZ JamiL (^0^)/ on February 16, 2012 at 4:22 PM said...

siannya dd..huhu

kan? mcmanaa nk jadi org yg outspoken mcmtu?
mana perginya keberanian diriku ini..

Ezzan Yusop on February 16, 2012 at 11:15 PM said...

i terharuuuu.....bila ada org jadikan i sbg idola...

hahah...

dd dudu on February 17, 2012 at 10:38 AM said...

{kakyen}

ehhh, dd kenal kakyen sbg org yg berani gakk arrrrr

napeee, kakyen skg dah x sama cam dulu kewwrrrr


{ezzan}
tingat ezan penah sound kakak bonda ;p hek hek hekkk

i adore u darling~~~

Ezzan Yusop on February 17, 2012 at 12:04 PM said...

wahhh ezzan dah hampir lupa dah...

psl apa yg ezan tegur akak bonda tu ek? mahal ek? ke sbb service lambat?

dd dudu on February 17, 2012 at 12:10 PM said...

dd pun lupe arr

ape ekkk

sebab telur ke ape ekk

ekkk

ekk

ada sapa2 leh ingat x

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez