dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Monday, February 27, 2012

Huggies memang selalu bocor ke?




- lisa kata kening haris color coklat. yeke?? hehe hari tu lisa kate kening haris macam sincan. hak hak si-lisa-yang-alert-dengan-kening

- hari tu pergi motherhood expo, beli baju2 haris. ok, aku xsaba nak jalan2 skarang sebab nak pakaikan haris baju jalan yang baru.


- Huggies selalu bocor ke?? kitorang saje2 tukar dari Drypers pada Huggies. beli M84. dannn motip hari2 bocor?????

haris ni pun waktu yak2 dia sama pulak setiap hari. setiap kali balik kerja petang sampai rumah, xlama kemudian mesti yak. heheee motip waktu yak sama? seb baik color ta*i haris cantek keemasan. motip aku cam lisa suke mengkaji ta*i anak? hehe


mula2 boleh bersabar lagi, bile bocor kat seluar baju haris, kene sental malam2, ok xpe leh sabar lagi.

tapi semalam masa dinner ngan kuku, cam biasa letak haris kat riba sambil aku bersila sambil makan nasi menggunakan tangan. memang kalu tengah makan x tinggal haris main sorg2 kat tepi atau belakang, memang angkut die skali duk skali menatap lauk2 orang dewasa ni hehe. tetibe prettttttttt preettttttttttt...

ahuk.

terus xnak tangguh2 takut bocor melekat kene seluar, nak basuh tangan sekarang ni nak gi tukar pampers, konon la kan x nak tangguh2, sekaliii tengokkkk memang dah bocor dah punnnnn. siap pakej dengan tshirt dan seluar aku sekali kena.

terus rasa geram dan hilang sabar dengan Huggies. mendayu2 aku merengek kat kuku xmo pakai Huggies lagi, nak tukar sekarang juga, huhu. dulu pakai Drypers x dela bocor byk kali macam ni. setahun sekali je kot.

haris x sesuai dengan Huggies kot.


kuku pun "yela, nanti kite tukar ey"..

tukar ke mamy poko nak? ;P


hehe so sepatutnye malam yang berkualiti smlm dah kene curik siket dengan adegan aku memberus baju dan seluar aku. uu ganti balik masa berkualiti tu.


inilah dia budak yang yak setiap petang ;P



kuku cakap haris gelak masa yak atas riba aku, bole?



18 comments on "Huggies memang selalu bocor ke?"

Mr n Mrs Zaidi on February 27, 2012 at 1:48 PM said...

SY NK SHARE PENGALAMAN SENDIRI TU, BELUM DE BABY LG, TP KALU ANAK BUAH TU MMG RAMAI LA, S.I.L SY CKP MMG HUGGIES CEPAT BOCOR LA..DIA DLU PAKAI HUGGIES SKRG DH TUKAR PETPET..SO FAR PETPET OK..XPUN DRYPERS, MAMY POKO PUN ELOK, TP HARGANYA LA MAHAL SIKIT..TP KALU SIS TAK KISAH MAHAL OK, MAMY POKO..

ameris on February 27, 2012 at 1:57 PM said...

dd; huggies mmg x elok la... iklan je yg terlebih2. akak guna pet2. so far puas atis sgt2 dgn pet2 ni. mamy poko mahal skit laaa. kalu mampu xpe. awal2 dulu akak pn guna mamy poko jugak.tp x tahan harga dia laaa. skrg maintain pet2 jek.

eehh dd gi motherhood klcc tu ekk. akak pn gi jugak.

mama hanna on February 27, 2012 at 2:53 PM said...

huggies nipis sket.. mmg senang bocor.. saya pakai petpet.. sekali je pakai huggies sbb nak murah.. sekali hamek kooo.. asik bocor je.. kembali semula kpd petpet.. tetap setia ngan petpet..

mamy poko lagi sangat² ok.. mahal sket tapi berbaloi.. =)

dd dudu on February 27, 2012 at 2:56 PM said...

{mr n mrs zaidi}

ooo ramai dah rasa rupenyee yee, ekekek bukan dd sorg mangsa rupenyee hehe

saje je masa tu nak try2 huggies, nmpk bes, rupe2nyee x bes pun uhhh


{kak ameris}
dd baru tau ar kak pasal huggies, dah terkena hari2 baru tahu.

hari2 kene memberus. dah laa org wat keje cepat2 sbb nak main ngan haris


xpe, akan ditukar jugakk


dd gi motherhood expo, dd gi pagi2 kul 10lebih. akak g kul bapee

tp dd kejap je g, lepas tu g melawat kawan denggi

dd dudu on February 27, 2012 at 2:58 PM said...

{mama hanna}
oo huggies tu brand murah rupanya, wakakaka tgk hari tu murah singgit dr dypers.

bole x selama ni dd bygkan huggies tu brand mahal? masa nampak harga die rm33 ingatkan tgh sale :'o

Queen on February 27, 2012 at 3:02 PM said...

dd... huggies mmg bocor kalau berak.. tak tau la org lain.. tapi sufiyyah mmg bocor..

masa mula2 dulu nik pakai drypers.. lepas tu asyik mcm bocor2 gak la..tapi tak la teruk... pastu nampak huggies ada sale..beli la huggies (yg merah tu)..dah la beli sampai 2 beg.. sekali asyik bocor..asal berak je bocor..berak sikit pun bocor..
sampai tembus tilam.. asyikkeje tukar cadar je.. penat...

jadi tukar pakai pet2..murah pun murah..ok la.. langsung dah tak bocor..berak melambak pun tak bocor.. pastu die absorb segala cecair.. mmg puas hati sangat..
kalau beli speedmart rm36.99
kalau tunggu tesco ada sale...pet2 pernahturun sampai rm33.90 je..

berbaloi.. =)

dan pelekat die pun best..pelekat drypers tape..pet2 mcm strap gitu..
kenebedak pun takpe.. =)

nik dulu nak habiskan 2 beg huggies tu..nik buat camni.. bila agak2 time sufiyyah nak berak..nik bagi pakai pet2..lain2..takat kencing bg pakai huggies.. kejap je..pejam celik pejam celik habis.. =)

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. on February 27, 2012 at 3:25 PM said...

Mamy poko memang best. Tka bocor, tak basah. Even pampers dah berat sampai ke lutut pun bila nak tukar, tgk tgk..eh eh keringlah. Huhu. Tapi rege Mamy poko memang boleh bikin poket koyak. Terus jadi mamy pokai nanti. Haha.

Aidi pernah pakai drypers, selalu bocor (kencing). Jadi tak mo pakai drypers dah. Baik pakai pampers Hey Baby..murah dan tak bocor. Tapi kena kerap tukar sebab mudah basah.

~aSFaLiZa~ on February 27, 2012 at 3:34 PM said...

salam. yup. huggies adalah tak best langsung walau pun nama tip top n mahal semacam. serius ikut pengalaman huggies failed. so atr yg best ialah petpet n mami poko is no 1. tapi harga la tak menahan. so far pet pet paling berbaloi la

dd dudu on February 27, 2012 at 3:56 PM said...

{queen}
nik, haris ni setiap kali yak pun bocor bile pakai huggies.

dulu drypers xde la macam ni.

tu la kan, saje nak tukar2, naseb laa ;p

oklahh. nak consider ngn petpet atau mamy poko plak.


{yongnana}
xpenah lg try mamy poko.

saje xnk bg mahal dulu kat anak, takut nanti nak mahal selama2nya, wakakaka

tp tu la, kene consider balik ni.

Hey Baby?? ok ek??

hohoho


{asfaliza}

x bes langsungggg huggies

tp motip harga x murah pun kann


tq tauu

♥S@R@♥ on February 27, 2012 at 4:07 PM said...

my baby pun selalu bocor klu pakai huggies..

Umi MediNa on February 27, 2012 at 10:51 PM said...

wahhh..byk nyer yg kata huggies fail..setakat nie, medina akak pakaikan huggies, xder plak bocor..tp drypers mmg der pengalaman bocor..siap basah baju lg..dah tu yg basah bajunya adalah pengantin!! sib baik sepupu sendiri..huhuhu..

dd dudu on February 28, 2012 at 8:25 AM said...

{sara}

huuu ramai rupenye ekkk

{umi medina}
hehe rasanya ikut baby kot, mungkin design huggies sesuai ngn bentuk punggung medina, logik x, hhehehehehehehee

Cimas Tc on February 28, 2012 at 11:20 AM said...

Saya guna diapers carrefour skrg untuk anak2(yang ada logo superbrand)..ok sgt, better than drypers, walaupun design dia cam drypers..harga pun murah sikit, M84 dalam RM29.90..
Waktu siang guna Cloth Diaper, pun ok juga..hehe.. :)

dd dudu on February 28, 2012 at 2:01 PM said...

{cimas tc}

ooh design dia macam drypers ehh??

ok laa camtu, murah harga diaa, heeheheh

lisa on February 28, 2012 at 6:54 PM said...

dd, bocor tepi ke blakang ke ape? kalau tepi tu maybe sbb peha harris bam2 kot sbb design huggies kan kurus2..

sy memang dh x boleh patah balik sbb dari newborn ajar mamypoko..tp aku tabahkan hati jelah beli pampers yg price diva tuh..tips nak greenlite husband beli mamypoko adalah kerapkan kasi dia yg handle time anak yak2..konfem dia nak tuka mamypoko punye hakhak...

mamypoko murah kat jusco time sales..penah turun smpai rm42 kot...tp skrg harga tgh 50+..nangesss

dd dudu on February 29, 2012 at 10:58 AM said...

{lisa}

bocor belakang, slalu sgt.

eh uolss, i like ur tips, hahahhahahaa

Cik Iman on November 10, 2014 at 12:49 PM said...

Takut pulak baca post pasal Huggies nie. Terus tak mo try ekekeke

dd dudu on November 10, 2014 at 12:58 PM said...

{cik iman}

post ni tahun 2012. lama dah. hehe rasanya sekarang huggies mesti dah ada improvement, betol x ;) cer try dulu :D

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez