dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Friday, February 17, 2012

haris suka tengok tangan




dari awal2 kelahiran, haris memang suka angkat2 tangan.. Nek Ma kata macam polis trefik.

xlama kemudian, kitorang perasan dia suke tengok sebelah tangan dia..

tengok dengan bersungguh2 lak tu. jenis tenungg lamaaa..

apa laaa yang sayang fikirkan terhadap tangan tuu yee hee hee


monolog : adakah ini sebentuk tangan?



monolog : kenapa tangan aku bulat?



adakah ini tangan? atau sebatang aiskrim?

hee hee




kata2 mama : yelah yelah.. tengoklaa tangan tu, tengoklaahh




maafkan lah mama pakaikan baju seluar sarung tgn sume x matching.
kalau x matching ni kes haris yak2 la ni terkena seluar. terus capai apa2 yang bole ganti seluar, wpun xmatching, hehe

so omma dd, perluke terangkan sume ni?

;n



cube alihkan perhatian dengan cinggu.

ok, x jalan.
tengok tangan lagi bess




khusyuk gileer...



yeahhhh



kantoi!!! perhatian perhatian! anda ditangkap kerana cubaan menangkap gambar..
kantoi mama tengah amik gamba haris.
alamak, mana mama nak lari ni~
hee hee



sebenarnye, banyak kali dah kantoi dengan haris.

kuh kuh kuh hee hee



aku buat entry ni sebabbbb, sejak kelmarin aku perasan haris tak tengok tangan dia dahhh crying
alaaa rindu la pulak dengan aksi tengok tangan tu crying


tapi sebagai seorang ibu, aku kena faham yang haris akan melalui proses perkembangan otak dari masa ke semasa. takkanlahh nak di takuk yang sama je kan.

sekarang ni haris x minat tengok tangan dah. tapi suke masukkan tangan dalam mulut, pastu hisap2. sobsss

lepas tu, haris sekarang dah pandai pegang botol susu dah bila minum, cume x kuat lagi laa.

pastu skang haris boleh tidur dengan sendiri da, mama xyah dodoikan da. huhu kalau haris mengantuk, die pusingkan badan untuk meniarap pastu krohhhh kroohhhh *macam kat umah umu hari tu pun die tidur sendiri gak


rindu pulakk nak dodoikan haris sampai terlena.. wuuu

esok apa lagi perkembangan haris ya =)







9 comments on "haris suka tengok tangan"

Queen on February 17, 2012 at 11:13 AM said...

bestnya dah pandai tido sendiri..sufiyyah selagi tak dodoi tak nak die tido..dok la gesek mata tu...garu2 kepala..

yangtangan tu kitorang namakan main kapal terbang..kapal terbang langgar batu..pastu boomm.. =)
(bila haris tgk kedua2 tgnnya danmencantumkan bersama2).. =)

dd dudu on February 17, 2012 at 11:17 AM said...

{queen}

eh haris klu nak tido pun duk gesek2 mata ngn garu2 kepala+telinga. mmg normal yee?

dd ngn kuku siap terfikir gatal telinga ke apa ni ;P

tp tu laa, xtaula klu jap2 lg nak org dodoi balik. ikut musim lak. hehe

ha ahhh ha ahhhhh skg haris dah cantumkan tangan diaaaa, x tengok sebelah daaa

tp motip kapalterbang langgar batu? hahahah comelnye korang

Ciare Baha on February 17, 2012 at 11:48 AM said...

dd, aku keji sket sbb xnak ajar/bg yayen pegang botol susu masa bawah setahun dulu. walaupon dia ada usaha nak pegang tp aku x galakkan. everytime nak feed susu aku akan pegang jugak.

SEBAB, aku prasan once anak ko dah pandai pegang botol susu, kalo staff taska perasan, nti dia lagi suka sbb dia xpyh pegang botol susu. Haaaa kalo dia biar je baby pegang botol susu sendiri, di situ lah punca bayi tercekik susu.

Biar la org nak kata eh anak ko x reti pegang botol susu lagi?? ade aku kesah. Dan secara rasmi dan berat hatinya masa dia umur setahun baru aku berani tinggalkan dia minum susu (dia pegang) tp itupon kena intai tiap 30saat sebab risau kan.

Hmm just opinion aku. Maybe tiap parents cara dia lain hehe :)

dd dudu on February 17, 2012 at 11:53 AM said...

{ciare}

wahh yekee ciaree


nak ikut cara ciare jugak laaa camni ;P

seb baik haris baru stat2 nak pegang, x kuat lagi, kire masih perlu bantuan aku jugaklaa.. yelaa baru 3 bulan kot ;p
lepas ni biar tgn die pegang tangan aku je laaa ;P

hek hek. tq ciare, sangat bergunaa tips yg ko sedang pakai.

xmolaaaa kess tersedak susu, wuwuwuuw.

motip ciare tulis tercekik susu? ;p

ok ok sama je.

kucincomey on February 17, 2012 at 12:32 PM said...

maybe haris tengok tangan dia tersangat laa comel.. sbb tu asik tengok je.. hehehe..

Anonymous said...

comeynye harissss!!gewammmm...

dd!!a'isyah dh bleh meniarap dh...suke suke suke...waaahhh ttbe excited plak...hehe ;p

eh eh sme la haris ngn a'isyah...sebok2 je nk pegang botol susu sendiri...penah gak umu biarkan die pegang, pastu umu ttdo smbil duduk...tsedar sbb botol susu jatuh sbb tgn die lembut2 g...hehee...comel jeee...
(jgn ikut, contoh yg tidak baik...huhuhu)


-ummu athiah shaari(motip nama pnuh?)

dd dudu on February 17, 2012 at 2:23 PM said...

{kucincomey}
haris pelik nape tgn mama papa die besar2 belaka, kekeke

{ummu nama pendek}
yeyyyyyy maira dahh meniarap yeyyyy!!!

mesti comel kann keadaan maira meniarap, ekekeke tingin nak tgk


haha comel jek tgn lembut2 lg
alaa umu, dd nyusukan die pun botol jatuh gak, tertidur giteww~~

hehe sian haris. mesti pelik jek sambil minum susu sambil tgk mata maknye dah terpejam, pastu terjatuh botol

owhh~~

bini edy on February 17, 2012 at 3:06 PM said...

aku adalah ibu yg sama mcm ciare..kami tak suka anak kami pegang botol...haha smpai skrg imani x pegang botol..tapi masalahnye depan aku je tak nak pegang...di taska pegang sndiri..motip kan mcm tau je mama x suke...

Siti Mas Hidayu on February 19, 2012 at 7:06 PM said...

dd...Haris sangat cumil bile tengok tangan....dd ko pun sama masih cumil walaupun da bergelar mama...Bila nak jumpa haris ni.

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez