dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Thursday, May 3, 2012

Haris jalan-jalan melawat Adriana Syafiyah



semenjak dari wewe bersalin bulan lepas, memang aku xsaba2 sangat nak gi tengok baby wewe, dan akhirnye masa cuti 1 mei baru lahh berkesempatan.

hik2 selain kuku dan haris, auntie ezan pun ikut sekali. tapi kite sume lupe amik gambar sesama sendiri pulak, haishh.




Haris dah pakai hensem2 nak gi melawat Adriana Syafiyah. hehe


hik hik


dah sampai rumah auntie wewe di Hulu Langat :D

wewe tetap kool ;) rilek jek pegang baby, memang macam ibu yang dah pro! batting eyelashes

 inilahhhh diaaaa Adriana Syafiyah~

alolololo comel dan tenangnyee tidooo ;)
 tunjuk Adriana kat Haris, haris gi duk capai2 nak pegang lak hik2, seb baik pegang je, xbuat pape xtarik pape ;p


Hariss~~~ mama pegang baby~~~ jangan jeless~~~







Haris x jeles pon, haha kool je beliau. pandang x de feeling. 

padahal sebelum ni masa aku melawat baby kat rumah sepupu kuku, aku pegang baby tu, haris "ekkk ekkk" sambil mata pandang tepat ke arah mata aku, nak suruh aku riba die jugak. xtau laa cemburu ke apa. hee hee

si budak kecik yang selamba buat macam2 aksi kat rumah orang. Haishhh. hehe
. ada satu kejadian, nak cite pun maluu. abi nye la yg malu ;p





ok lah baby Adriana, jadi anak yang solehah dan mendengar cakap mummy dan daddy ye. nanti kite jumpe lagi. 
to wewe, selamat berpantang ;n dan menjaga babylove struck


oh nak cite, haris sekarang dah kenal mama dia. jadi aku xbole tinggalkan dia sekejap pun. kalau nak tinggal dia nak gi dapur ke mandi ke, kene bagi dia fokus kat toy dia dulu atau tengah sonok2 main ngn abi dia, pastu aku kene blah lari laju2 sebelum dia nampak aku dan "ekkkk ekkk" ... 

kitorang perasan dia start kenal masa umur dia 5 bulan, tinggal lagi seminggu nak masuk 6 bulan. masa tu kat gombak, kuku outstation, aku duk ngan ma. masa tu aku baru balik dari kerja, sampai rumah malam, sampai2 terus aku capai haris nak dukung. haris pun senyum2 suke kat mama dia. lepas tu tetibe *zasssssssssssss aku teringat yang aku x amik wudhu' lagi. kuku selalu pesan kalau sampai rumah malam, kene amik wudhu' dulu baru bole sentuh bayi kecil. selepas zassssss teringat tuu, aku terus xjadi dukung haris, and pulang balik haris ke nekma. pastu aku blah ke toilet laju2.


tiba2, haris menanges "uwaaaaaaaaaaa!!!" kuat giler, sampai berjejeran air mata. sian gile hihi. lepas aku dukung balik, baru ok. 

pastu aku saje nak test lagi betul ke die dah kenal mama dia, aku pun main pulang balik pulang balik ke nekma ;p ;p

masa aku pulang balik, haris nanges la. masa aku amik haris x nanges la. so kejap nanges kejap x nanges. kui kui kui lucu pulak.


sehingga lah sekarang. ada waktu haris nak je dengan orang lain, kalau tengah berhibur ada main2 dia suka laa menempel dengan abi dia. ketawa sampai terkekek2. tapi kalau die tengah xde mud ke ape ke, dia mesti cari mama dia. so aku terpaksalah buat kerja guna sebelah tangan, sebelah tangan lagi dukung/pegang dia. *motip mama diperlukan di kala duka aje?


note 1 : akhirnya ada jugak baby yang nak kat aku ;p anak aku la tu hahaha. sebelum ni budak2 kecik mana berminat kat aku sangat ;p gitewww


note 2 : rasa manis sangat bila tengok haris main2 dengan abi dia pastu tetibe haris toleh kat kite pandang mata kite, macam nak tunjuk "mama tengoklaa saya tengah main ngan abi"

cairnyeeeee (^__________________________^)

uhuk sebak pun ada *tetibe





7 comments on "Haris jalan-jalan melawat Adriana Syafiyah"

Ezzan Yusop on May 3, 2012 at 12:40 PM said...

xmo gambar haris bogel ke? hahaha ;p

dd dudu on May 3, 2012 at 12:41 PM said...

{ezzan}
hahahahaha mau mauu

x amik lg dr ezan

bini edy on May 3, 2012 at 3:38 PM said...

yeay ko dah masuk fasa berlari2 di dalam rumah sendiri. kan sy cakap sy hari2 kena berlari buat benda laju2 sebab imani nak ngan saya?hahahhha..sama nasib..akhirnya ada budak nak ngan kite...kahkahkah..kelaka lak rasa

dd dudu on May 3, 2012 at 3:41 PM said...

{bini edy ke mama imani ko ni}

eh sy pun mmg ingt kat ko masa berlari2 tu haha motip masa berlari terlintas ko di fikiran?
ingt sgt ko penah cite ko nak dah kuar toilet kene berlari berdesup hilangkan diri dari imani, hahaha kelaka2..

eh uols, budak2 pun x nak ngn uols ke? kah kah ingt aku sorg je

wewe on May 7, 2012 at 2:20 PM said...

Knp dlm gmbr tu nmpk i mcm kurus ckit :-P

dd dudu on May 7, 2012 at 5:16 PM said...

{wewe}

hehe mmg makin kurus la wewe ;)

wewe on May 7, 2012 at 5:37 PM said...

Ho yeah!!!like..like..like...

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez