dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Thursday, May 10, 2012

masih entry sendu



tadi bukak fb, dalam group mommies united, ada orang letak gambar baby 6 bulan yang mak ayah die meninggal dalam eksiden di Lebuhraya Pantai Timur semalam. dalam eksiden tu, bayi je yang terselamat, tapi ada luke kat dahi laa sebab melambung kan keluar dari kereta. kesian baby tu, mesti sakit mase melambung jatuh atas jalan :'(

bila tengok muke bayi tu, hati ni rasa sebak sangat. sebab dalam sekelip mata, dah xde parents. bayi tu mana tau apa2 lg :'( dan lebih menyedihkan aku ada laa baca kat satu surat yang saksi nampak kejadian tu, masa bayi tu nanges, saksi ni gi la geledah barang dalam kereta cari susu, tapi x jumpe susu. rupa2nyee bayi tu fully breastfeed la ngan mama dia :'( sedihnya sad 

mesti nanti baby tu cari2 mama dia. *alaaa aku tingat kat haris ni, terbayang aksi haris cari2 aku bile aku sampai rumah


ah sebaknya.


ada orang cakap, bayi malang tu, nenek dia jaga skg. huk


sebenarnye, inilah yang paling aku takut berlaku sekarang. kalau aku tengah drive, kalau aku ngantuk ke apa ke, aku cepat2 beristighfar ingat Allah dan cakap sorang2 "dd, ingat kat haris.. ingat kat haris.. x boleh berlaku apa2 pada kau melainkan dengan kehendakNya.."


aduh, sedih tengok video semalam pun x hilang lagi, tetiba dah rasa sedih hal yang lain pulak. aku kesian kat baby tu :'( 

dasatnye jadi orang dewasa mak mak ni. banyaknyeee yang aku fikir  at wits' end

aaaaaaaaaaa!

4 comments on "masih entry sendu"

Ciare Baha on May 10, 2012 at 5:38 PM said...

aku teringat lagi kejadian di China, waktu tu gempa bumi, bangunan runtuh, mak dia lindung anak dia supaya x kena hempap batu. pastu sambil lindung anak dia tu, dia sempat menyusukan anak dia dalam posisi sujud. kiranya anak tu bawah badan dia. pastu sebelum maknye mati, maknye sempat taip kat handphone lebih kurang macam ni "mama will always love you my son"...haaaaaaaaaaaaaaaaa aku ternginang2 lagi kejadian ni padahal da lama kottt aku baca tu. tp lepas jadi mak mak ni haish sensitipnyaaaa :((

MissRhana on May 10, 2012 at 7:08 PM said...

hmm btol tu..da jd mak mak ni..sensitip sket kalu pape jd kat anak..org tercakap kasar pon sedih..huhu..folo u babe

dd dudu on May 11, 2012 at 9:54 AM said...

{ciare}

ooo penah baca gakkk kesah tuuu, sedeynyeeeww

{missRhana}
huhu tul2. mmg sgt sensitip. wuu

Queen on May 11, 2012 at 10:40 AM said...

ala..dah tersedih lagi..huhuh...

kalau nik kat tempat tu..nik bawak budaktu..duk pelukmakdie.. walaupunmak die dah tak ada.. mana tau ada lagi sisa2 susu terakhir...

berita terakhir nik dengar adalah budak tu nenek die dahbagi susu FM..waaa..lagi sedey.. =(

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez