dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Monday, May 7, 2012

busynye haris weekend lepas



sabtu ahad semalam adalah sangat full untuk haris! tapi xpe naseb baik haris yang jenis suke berjalan gak, hehe. kalau jalan2 kat jusco ke mana ke, mesti mata dia tengok je sekeliling, enjoy tengok pemandangan gitu.

1) sabtu hari tu pagi2 dah keluar pegi Alamanda untuk teman mama dan abi dia beli hadiah, dan berjumpa rakan2 tersayang iaitu auntie ros, auntie ezzan dan uncle izuan.

suka gambar dari instagram ros ni.


@ secret recipe. borak2 lama giler. brunch. abi makan mushroom soup, mama makan cheese choc cake + earl grey tea. terbaik ah.haris lak tidoowwww


hahaha Buy 2 Free 1. masa ni mama dan abi tengah busy pilih2 hadiah dekat Lovely Lace Baby. uncle izuan dan auntie ros tolong pegangkan haris (^__^)




2) lepas tu balik rumah jap. petang pukul 3 keluar pegi besday party anak kawan kuku, Azmil nama dia. alaaa kawan upm laaa. besday party kat kondominium mewah milik mertua, dan kat sana aku rasa segan nak makan, segan nak bergerak dari tempat duduk, segan nak tengok orang, segan sume2 ah! hehehe. 

gambar pun xde ar, segan aku nak keluarkan kamera. aku pegang je haris sambil tengok kuku borak dengan Azmil. haris nak ber'aksi atau "ekk ekkk" aku macam halang. bisik2 dalam hati "jangan malukan mama dekat umah org kaya ni ;p"

tema besday party adalah Mickey Mouse. sayang gak x amik gambar. hehe. anak 1st Azmil yang bernama Alia sangatlah comel, umur nak masuk 3 tahun daa. muke x de muke melayu, muke pan asia kot ;p anak kedua baru umur x sampai sebulan, comel gakk, wife Azmil  masih berpantang lg.


3) lepas tu laju2 gerak ke next bithday party. It's Hello Putri Day. Putri is turning 2! tema adalah Hello Kitty, sebab tu jadi Hello Putri Day big grin nanti kalau masa haris, nak buat tema apa ek. Donald Duck bole? ;p hello, jangan suruh buat tema sincan okayyy.... takat ni dah nak 10 org kot cakap muke haris macam sincan, haishhhh.

iza, sori datang lambat :( dah laa lambat, balik laju2 lak tu sebab hujan. takut haris kene hujan. sob sob kalau la bole lepak lama2 dari awal mesti bes kan =)

muke haris selsema. nampak x hidung haris merah? hidung haris luka+melecet masa aku amik dia dari taska jumaat lepas. luluh hati aku. kulit bayi kan halus lagi, cikgu janganlaa lap hingus haris kuat2 :'( mama nanges karang :'(



tema Hello Kitty. kiutnyeeeeeeeeee

Putri dan mama iza big grin comelnyeeeee heehee. gambar ni dan gambar atas curik dari fb kak shidot. kedit to fb kak shidot. kak, kite curi 2 keping gambar ey ;p xsmpt amik gamba sebab hujan dan nak balik cepat2. huk



4) malam, kuar makan dengan family sebab abang dari johor balik. makan chinese food kat d'Templer. tapi haris tido pulak, saba je lah heheee.

5) Keesokkan harinya adalah Ahad. lepak2 kat rumah dulu main2 ngan danish jap. pastu kul 10, diorang balik johor. tengahari tu kitorang pergi jusco jap beli hadiah, pastu pegi kenduri kawan upm, hafezan nama dia.

Haris bersama mama, auntie ros, auntie anum dan abang Faiq K-pop gile hensem oh. alaa haris ni mamam tangan dia pulak.


Haris yang rela je lahh pegi mana2 pun ;p

Alaaa, lupe amik gamba dengan kakyen :'(


6) selepas kenduri, kitorang plan nak melawat ja yang baru lepas bersalin. nak tengok bbbbbbbbbbb big grin


Nama saya Amni Hayyan. 
















Alahai comel sangattt. nanges pun suara halus je hehe. ikut muke ja kan ;) masa datang umah ja, ada ja ngan shah je. mak ja balik kampung. comel jek, mesti shah jaga ja berpantang kan ;p


petang tu Haris balik masuk keta terus tidooo. x sampai hati da nak kaco tido haris ^_^ busy betul Haris 2 hari ni. hik2


8 comments on "busynye haris weekend lepas"

ummihasan on May 7, 2012 at 5:27 PM said...

Apesal aku xdapat pun invitation tok hafezan nya wedding ???????
oh.. aku sudah dilupakan.. ceh.
banyaknya haris berjalan :)

dd dudu on May 7, 2012 at 5:28 PM said...

{ummihasan}

hah yekeee.. kitorang lak speku umu ngn aya datang awal dah balik :'( alaaaaaa

wewe on May 7, 2012 at 5:40 PM said...

adakah ano akn jd org yg 10 ckp mke haris cm sinchan???shhhh...uncle ano suh snyp jgn bgtau awk sb die rs kejam mengata ank org..

dd dudu on May 7, 2012 at 5:41 PM said...

{wewe}

ano pn ckp haris macam sincan ke T_T

alahaiii harissss T_T

aYenZ JamiL (^0^)/ on May 8, 2012 at 11:22 AM said...

ummu: pjan jemput byk di FB, diaorg pun sekejap je btunang & fam minta percepatkan majlis. kitorg pun tau sebulan sebelum majlis je. diorg bertunang pun senyap2 antara fam je tau..fikirkan semua org tau..pjan pun rs konpius mcm xjmput semua lagi tp xtau mcmana nk cari..

dd: mmg mcm muka sinchan haris nya..dd nk g umah ja bila lagi? huu~ kyen xtau jalan ke sana..mcm nk g umah ciare juga..tp pun xtau jalan..huu~umah dd pun xtau~ umah muni pun xtau~
oh~~ sgtlah mengabaikan kawan2..ampunn

Along Mun-e said...

DD, masa Niya baby dulu bila selsema akak SAY NO KAT NAPKIN bila diaorg nak lap hingus leleh kat hidung.. OMG mesti lah melecet kan.. so akak provide diaorg baby wipes...suruh guna tuh.. jangan tenyeh kuat sgt... sakit idung anak tuh kan...

dd dudu on May 8, 2012 at 12:03 PM said...

{kakyen}

motip sume pun xtau jalan ;p hahhaha

erm camni, nanti klu kawan2 cam ciare or sapa2 nak g lawat ja, dd gtau kakyen eh. mungkin dd pun nak nyebok lg skali kot, ekekekekek

dd dudu on May 8, 2012 at 3:33 PM said...

{along mune}

ooo pakai wipess yee.. ok2 gud idea, hehe

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez