dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Wednesday, May 9, 2012

video itu mengganggu fikiran aku hari ni :'(



- masih bergenang air mata mengenangkan video si ira bangang tu pukul budak kecik yang alahaiii dah pandai merangkak kott :'( tapi kecil lg :'(

- aku x tengok sampai abes, tp yang awal2 tu dah cukup untuk buat hati aku terluka :'(

- apa sangatlah salah budak tu sampai ira bangang tu pukul macam dirasuk syaitan :'(

- aku nak ira bangang tu dihukum skg juga

- paling menyayat hati, budak kecil tu siap ngesot kedepan kedepan ke arah riba ira bangang tu tp ira bangang tu x peduli pun, tapi makin kuat pukul :'(

- x kesian ke dengar budak kecil tu nanges :'(

- ada budak yg berdiri tengok pulak tu. ada nampak kaki org dewasa gak, buat bodo je ke ;'( yg rakam tu pun, nape x selamatkan budak tu :'(

- aku xsanggup dahh nak terkenang.. tulunglaaaa pergii memori ini..

- haris, mama rindu haris.. mama akn lindungi haris sepenuh jiwa raga mama :'(

- tolong cepatttt tangkap ira niii.. aku benci diaaa :'( aku benci diaa sangatt2 :'(


harisss.. :''''( 
lambatnye pukul 5.
selalu sampai rumah haris akan nanges tengok aku selagi aku x dukung dia. tapi aku slalu pegi amik wudhu' dulu baru dukung dia. bila dukung dia baru haris x nanges, tapi berubah kepada sengih2. tapi jap lagi aku nak balik awal sharp kul 5, supaya aku sampai rumah gombak sebelum senja, dan terus boleh dukung haris bila sampai umah. senyuman haris lah penawar aku skg yang tengah xde mud, merundum mud lepas tengok video yg teruk tu.

oh memori video~ pls go away~~ xmo terkenang :'(


13 comments on "video itu mengganggu fikiran aku hari ni :'("

nisa ~ shasha on May 9, 2012 at 4:54 PM said...

nisa pn nanges. benci tgk dia buat baby mcm tu! xde prasaan ke? semut pn xbuat anak dia mcm tu la! waaaaaaa

dd dudu on May 9, 2012 at 5:01 PM said...

Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police ) shared a link.
21 seconds ago
STATUS VIDEO PENDERAAN BAYI :

Berhubung dengan penyebaran video penderaan bayi melalui media sosial, PDRM telah menerima hampir 300 aduan dan komen daripada oran...g ramai yang rata-rata bersimpati dan prihatin dengan nasib bayi tersebut.

Untuk makluman, kes tersebut telah dilaporkan di IPD Petaling Jaya pada 29 Mei 2011 dan tangkapan telah dibuat pada hari yang sama. Pelaku merupakan ibu kandung kepada bayi perempuan yang didera.

Wanita tersebut kini sedang menjalani hukuman penjara selama 18 bulan bermula pada tarikh tangkapan di bawah Seksyen 31(1) Akta Kanak-Kanak 2001.

Anonymous said...

mari kita doakan supaya baby tu sentiasa dilindungiNya..semoga baby itu tak trauma lagi..harap2 takde lagi terjadi mcm ni..

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. on May 9, 2012 at 6:05 PM said...

Emosi terdera jugak bila tengok video tu. Pun tak tengok sampai habis sebab tak sampai hati plus dah berjurai air mata dalam bilik disiplin kat sekolah tadi. Uhuk uhuk..

Ibu kandung rupanya???

Sungguh tak paham.

wewe on May 9, 2012 at 6:13 PM said...

Xsakit kot dia beranak...tu yg jd cmtu...

dd dudu on May 10, 2012 at 7:56 AM said...

{anonymous}

apa jadi pada baby tu skg ey :( siapa jaga.. ada lebam2 x ek, tingin nak tau :(


{yongnana}
motip nanges dlm bilik disiplin sekolah? dd lak nanges kat partition tempat pam susu, nanges sorok2 pastu x cukup tisu. ciss


{wewe}
xpaham ar nape die sanggup wat cam tu kat anak kandung :'(

Cik Seni on May 10, 2012 at 8:43 AM said...

sedih sangat video tu...masa budak tu baru je nak angkat kepala, paaapppp kena pukul dengan bantal...budak tu pegi dekat dia pun, dia tepis tangan budak tu...yang paling tak tahan, dia cubit2 & tampar budak tu kat muka...damn!!!

memang bengang gila ar...tapi Alhamdulillah budak tu dan ditempatkan kat JKM. :)

mungkin orang yang amik video tu nak jadikan video tu sebagai bukti untuk buat report polis...tapi pergila angkat budak tu, takkan nak tunggu budak tu mati baru nak gi tolong...ni dok nasihat camtu je, bengong!!!

emosi terganggu jugak... :(

dd dudu on May 10, 2012 at 9:23 AM said...

{seni}

--->masa budak tu baru je nak angkat kepala, paaapppp kena pukul dengan bantal...budak tu pegi dekat dia pun, dia tepis tangan budak tu...yang paling tak tahan, dia cubit2 & tampar budak tu kat muka...damn!!!<----


arghhhh aku memang xleh tahan part yg ko cakap ni. memang mental aku dari semalammm wuwuuwuwuwuwuuwuwuwuwwuwu sedeynyeeee!!!!!

ummihasan on May 10, 2012 at 9:39 AM said...

dd, mak dah kene tangkap.. budak tu kat jabatan kebajikan.bagusla p jabatan kebajikan, klu dapat ke org yg dok nasihat tu, sama je agaknya..
betul kata seni, ko videokan sket je dah la,pastu angkat la budak tu.
si mak tu memang meroyan kot aku rasa,sakit jiwa, si tukang amik video tu lagi berganda bengong dan bangangnya.

dd dudu on May 10, 2012 at 9:41 AM said...

{ummihasan}

huhuhu seb baik budak tu jatuh jabatan kebajikan. lege siket rasanyaaa


camne eh dak tu skg, ada lebam2 x. trauma x.

nak jumpe budak tu pastu nak peluk die leh x :'(

Anonymous said...

mengikut sumber tertentu mak baby tu ade masalah mental..and now baby tu kt JKM tp masih trauma esp kalau org nk pegang die..

cerita sebenar mungkin kita tak tahu..mari kita doakan baby tu sihat and selamat since itu yg terbaik dan termampu kita lakukan..mak baby tu?biarlah pihak berkuasa and Allah yg menghukum..semoga jadi pengajaran utk lebih berhati-hati

-silent reader-

dd dudu on May 10, 2012 at 2:29 PM said...

{anonymous}

ciannyee bb tu trauma. ciannyee :'''(

uuuu nak jumpe bb tuu nak pelukkk bb tuuuuuu wuuuu

ummihasan on May 11, 2012 at 2:34 PM said...

memang rasa cam nak peluk je budak tu..emo terlebih plak bila tengok video tu kan,heh..Astaghfirullah, moga Allah ampunkan dosa aku yang emo tak patut nih. as anonymous kata, may baby tu sihat dan sejahtera.kene amik pengajaran juga, nanti sok bila anak dah pandai buat kita naik angin, kita plak tgh tension, semoga kita terlindung dari jadi orang yang meroyan camtu. Na'uzubillah.

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez