dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Wednesday, May 16, 2012

dialog biasa-biasa




dialog 1 (di ofis)

note : RM = singkatan untuk Running Man kat ofis aku klu nak copy dari sape2

dd : oto, nak RM 92 ngan RM 93
oto : ko ingat aku cap duit ke. mintak kat keri la.

dd : (-_-")


dialog 2 (dalam kereta)

dd : "ayah dah lapar ke belum? nak gi makan sekarang x?"
ayah : "panas.." *buat2 dengar soalan dan jawab dengan yakin, padahal x dengar sebenarnye hee hee


dialog 3 (di ofis, partitionku)

kringgg kringgg~~

dd : "Hello....." *aku malas siket nak jawab skema yang penuh 'hello, PTM, boleh saya bantu'
caller : "Hello. bole saya cakap dengan Puan Ain?"
dd : "Puan Ain xde la. dia pergi kursus. boleh saya ambil pesanan?"
caller : "pesanan ye.. teh tarik 2"
dd : "........."
caller : *gelak gelak
dd : ........ 
caller : "ok, kalau macam tu bole x saya dapatkan no. telefon Puan Ain.. bla bla blaa.." *malu kot lawak xde org gelak
dd : "bla bla bla bla..." *jawab dengan serius
caller : "ok terima kasih"
dd : "sama2." *serius

(gagang diletak..)

sekian terima kasih. motip teh tarik? malas aku nak layan haha. tengah byk keje ok.



Klik sini, sini dan sini untuk himpunan dialog dd-dudu yg lama2 ^_^



2 comments on "dialog biasa-biasa"

wewe on May 16, 2012 at 10:37 PM said...

Hehe..klaka2..

dd dudu on May 18, 2012 at 7:32 AM said...

{wewe}

hehe hampeh je kann yg last tu

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez