dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Monday, March 5, 2012

sembang petang yang biasa je




1) dulu dudu dan kuku sama2 minat group SNSD aka Girls Generation, tapi sekarang kuku macam makin minat IU pulak. playlist dalam kereta woody sekarang pun lagu IU jek, lagu2 SNSD pun dah makin berkurang. uhuk

x bole. kuku kena setia dengan snsd jugak macam dudu
crying
bole x nak sirntap sebab minat dah berbeza? hee hee ahak ahak hak hak. pangg~~

*padahal aku pun ada curi2 donlod lagu IU 'you and i' letak dalam playlist jugak



2) xsangka cite nek kamsia yang aku folo sebelum ni adalah rekaan dan tokok tambah si penulis. uhuk aku percaya bulat2 ok. kite sume tertipu. tapi xde laa sirntap sangat sebab aku x folo nek kamsia part 2 pun. ihihi

so motip eja sirntap?



3) rindu kat haris. haris ngan nek ma skang kat gombak. cian haris pedih kat bont*t sebab asyik yak yak. sampai merah bont*t haris wuwuwuwu. aku pun xtau apa yang tengah berlaku sebenarnye. jumaat lepas aku mc sebab demam+cirit+sejuk2+sakit kepala lepas makan nasik goreng M** R** kat cafe.

pastu keesokkannya haris pulak yang yak banyak kali. kalau lepas menyusu je mesti yak. kadang2 x habes menyusu terus yak. tukar pampers, 5 minit lg yak balik. 5 minit lagi yak balik. last2 sampai pedih bont*t haris. teruk haris menanges kepedihan wuwuwuuwuwu.

aku pun xpasti kenapa jadi macam ni. cirit aku turun pada haris sebab menyusu ke? sebelum ni aku cirit, haris ok je x folo pun. doc pun cakap bukan sebab susu ibu.
cubaan memberi susu tepung pada haris juga gagal sebab haris xmo, dia leh kenal mana susu yang dia slalu minum. bagi enfalac x berjaya, bagi anmum xberjaya.


pastu, tah* haris warna hijau. selalunye color kuning.

tapi sekarang dah makin ok lepas sapu drapoline kat merah2 tu, n kadang2 x pakaikan pampers, haris tido lena bile bont*t die berangin semacam hehe. cume yak banyak kali tu laa, belum berkurangan lagi.



4) aku sebenarnye tengah xde mud nak bekerja ni. lapar kot. xtau kenapa trauma pulak nak gi cafe lunch tadi selepas demam cirit minggu lepas. huhu

kuku~~ cepat amik kite~~ kite pergi makan tomyam nasi putih yee~~ laparnyeewww


tuan besar di rumah Nek Ma


6 comments on "sembang petang yang biasa je"

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. on March 5, 2012 at 6:12 PM said...

Nak komen pasal taik buleh?hehe..

Ada baca kat babycenter.com, kalau taik baby kaler hijau2 gitu..its normal. Biasanya disebabkan oleh baby minum susu formula. Ada jugak baby taik tukar kaler hijau bila beralih bulan. Jadi itu normal. Boleh refer kat babycenter.com. Kat situ siap ada gambar taik siap..mana warna yang normal..mana yang tak.

dd dudu on March 5, 2012 at 6:25 PM said...

{yongnana}

ooo yekee, okie2

nak beralih bulan laa kot camtu, ahuk2

nak g babycenter.com skg hehe

ummihasan on March 6, 2012 at 9:34 AM said...

oh, didi..
perut baru nak elok, dah nak makan tomyam.. ubat sangat la tu!!

ameris on March 6, 2012 at 9:46 AM said...

cian kt dd sbb cirit.
bila BF mmg kena hati2 bila mkn sbb nnt apa yg kita mkn tu la baby akan makan jugak.
aduhai bila la bole tgh hariss ni??
dh kena beli gift lain utk hariss nmpaknya sbb hariss dh makn besar. x sesuai lg yg NBorn.

hopefully sblm bsalin boleh tgh haris.

dd dudu on March 7, 2012 at 9:56 AM said...

{ummihasan}
hehehehehe dah selamat makan dah. seb baik xpedas

{kak ameris}
alahai~~~ bile ye.

akak due bile ek

ameris on March 7, 2012 at 11:06 AM said...

dd, akak due end of april ni.
tp rasa mcm awal je sbb byk masalah.
huhuhu

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez