dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Wednesday, March 14, 2012

kita satu




hari tu baca blog kak Vp. kak vp cakap pasal umah bersepah xpe, janji kita bahagia. masa aku baca tu tersengih2 jugaklaa, sebab terkena batang hidung sendiri. umah kitorang skg ni tersangatlah bersepah okayyy ya ampunn, dengan bakul2 baju lagi, mainan2 haris, diapers haris sini siket sana siket, dengan keguguran rambut yang berleluasa diatas lantainye lagi~ *aku gugur rambut masa umur haris masuk 3 bulan, sob2.. dengan tisu2 bersepah atas meja buat lap botol2 yang dah sterilize..
perghh memang terbaik punye bersepah.

selalu jugak merungut kat kuku, umah bersepah, x sempat vakum lantai.. x sempat tu xsempat ni.. tapi kuku kool jek. pastu bile ada orang nak datang rumah baru nampak kuku macam bertukaarrrrrr!!!!! hak hak

tapi bila baca statement kak vp tu, hak hak.. ok ok setuju, positif positif..



walaupun rumah bersepah,

tapi aku sentiasa rasa gembira, sentiasa happy macam lizzy.. eh tetibe lizzy running man?



pagi2 bukak mata tengok si kecil disebelah sedang tidur dengan tenangnye walaupun mulut senget2 siket sebab tido meniarap, mulut terlepek ngan tilam.. indah sangat perasaan tu bila membayangkan anak kite selamat dalam jagaan kite, sentiasa rasa selesa..


lepas tu..disebelah kite yang lagi satu, *&T^%#*()@*)&* (ok, ni aku cakap bahasa rahsia, x perlu kot beritahu kat blog, kekeke)



ok laa kan rumah bersepah.. x dpt aku bayangkan kalu rumah aku kemas, tersusun teratur tetapi tiada orang2 tersayang disampingku, hanya aku seorang. ok bayangkan pun bole nak buat aku nanges :'(



lepas tu, walaupun sibuk sangat, sampai rasa x cukup tangan kaki sume..
tapi kitorang hepi..

melihat keletah haris.



tengok haris menangis, alolololo. yang penting die menanges dengan kita, dalam jagaan kita, bukan diluar :'( *Alfatihah untuk arwah Dirang

tengok haris bersin, aku gelak. sebab sumpah comel kalau haris nak bersin tapi x jadi.
laughing

dan syukur, dalam kesibukan, kuku membantu. aku perasan kuku selalu risau aku nak makan apa. aku ok je malam2 xmakan atau makan ringan2. uhuk, sepatutnye aku yang risau makan minum suami, tapi la ni terbalik pulak crying



hehe. honestly, aku kene ambil masa untuk adjust masa dengan kehidupan baru ni. baru2 ni memang rasa xsempat masak. tapi lama2 nanti, mungkin dah pandai adjust, dan boleh buat rainbow cake cam ciare crying nyampah sangat tauu ciare, supermak betul dia. sume bende die sempat buat. siap sempat buat nasi minyak, sempat jahit, arghhhh tekanan sebab jeles nape aku xsempat. nak basuh kain buruk pun aku x sempat taww


tapi yang kelakarnye kalau
kuku nak masak kat dapur, aku ngan haris kene ikut. xleh duk hall, bole??

so terduduklaa aku ngn haris kat dapur mengadap kuku yang kupas bawang, goreng tu goreng ni, basuh tu basuh ni. hik2 comel nak berteman
hee hee



hehe kecik2 lagi haris dah kene duk dapur tengok abi dia masak, kekeke.

hari yang busy akan hilang rasa semua2 apabila haris dah selamat tido dengan tenangnye. tamatlaa hari ini, dan mula laa hari esok yang kite xtau apa lagi cabarannye.



kalau haris duduk gombak sebab x sehat, nek ma jaga, kitorang akn berulang alik dari bangi/pjaya ke gombak. x kan ditinggalkan haris walau sehari pun.



walaupun jem camane masuk KL pun... tension2 keta stuck x gerak..
tapi bila sampai rumah tengok haris..

alahai..

aku suka kehidupan ini (^_^)


tak kesahla, walapun rumah bersepah. walaupun busy kene buat keje macam

lipas kudung, walupun kene ulang alik jauh2, yang penting, kite akan hargai setiap saat yang kite lalui bersama2 ;)

Abi dan Haris, i love both of u soo much
love struck



dah macam kipas sate pulak Abi ni hee hee

9 comments on "kita satu"

Queen on March 14, 2012 at 10:58 AM said...

kaann..... bahagia sangat..

rumah bersepah semua letak tepi..

anak lain2 dd...
tak sama peel nya

nanti slow2 dia boleh hidup sendiri.
time tu mesti lagi sedih

BrightEye on March 14, 2012 at 11:00 AM said...

penat smua akan hilang bila tgk anak bersama kite kan.. (^_^)

ameris on March 14, 2012 at 11:15 AM said...

dd, normal bila kita ada anak kecik umah bersepah2.

umah akak pun dh xde design dah..
semua perabot tolak tepi, kusi mkn pun simpan dlm bilik sbb sikecik tu panjat kusi, pastu naik atas meja makan berjalan2 atas meja, ngeri tak??

Zana Adieyza on March 14, 2012 at 11:23 AM said...

hilang segala penat dan masalah bila tgk wajah yg tersayang kan.. seronoknya dgr cerita dd.. hope ada rezeki zana rasa pengalaman berharga mcm dd ni..

Along Mune said...

Tak pe dd..lama2 nnt dd akn jadi supermak jugak.. Akak selalunya akan start mengemas mlm selepas kul 11..buat kerja dlm keadaan pantas tapi senyap... ahahahhahahaha!!

dd dudu on March 15, 2012 at 8:05 AM said...

{queen}
hidup rumah bersepah ('')/

ekekeke.

oh jgn difikirkan dulu, sedeynye klu bygkan anak masuk bilek xnak lepak ngn mak kat luar *tetibe


{be}
yaa (^_^)

{kak ameris}
haha kelakanyee dah x de design, wakakaka


{zana}
hai zana, lama xnampak ;) hehehe

dd doakan hari itu akan tiba jua untuk zana ye :)

{along mune}
itulah masalah dd along. dd nak siapkan sume keje seblum kul 11-12, sbb lepas tgh malam dd takut wat keje sengsorang klu kuku dah tertido uwaaaaa

klu die lum tido xpe, dd kool wat keje tgh2 mlm, jemur baju kat luar, siu siu siu

Anonymous said...

hehe..camtu jugak le..sblm kuar pintu umah dan tengok keadaan umah, kadang2 cakap dengan hubby, "rumah kita macam kene pecah masuk kan.." hehe.. -Cimas- :)

Ezzan Yusop on March 15, 2012 at 12:22 PM said...

rindu kat haris...uhuk uhuk!

♥S@R@♥ on March 21, 2012 at 4:39 PM said...

me tooooo dd..
sengeh sorang2 baca entry ni...hehe

apa yg penting kita happy..

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez