dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Tuesday, March 13, 2012

perbualan di ofis yang menggelikan hati



note : jujurnya, dialog ni x de lah sebijik2 macam yang realiti.. tapi nak yg bulat2 sama, konfem ar x ingat. so ni dialog lebih kurang la eeh, dan yg dah diringkaskan


perbualan 1

M dan kak Z sedang borak2 pasal buat Gantt Chart gune Microsoft Project.
M selama ni rupe2nye buat Gantt Chart x guna Microsoft Project.

kak Z pun datangla ke tempat A

kak Z : " kau guna Microsoft Project x?"
A : "guna, untuk buat Gantt Chart"
kak Z : "kau guna ye? yang M, tak guna"
A : "akak cakap M tak guna?"
kak Z : .... (gelak gelak)

xlama kemudia, M datang ke tempat A untuk tanye pasal Microsoft Project.
A : "weii, tadi kak Z cakap kau tak guna"
M : "memang la aku tak guna"


...
...
rolling on the floor
rolling on the floor

kelakanyee crying



perbualan 2

kitorang tengah buat pengujian sistem, entah macammana terborak pasal lesen mati pulak. pastu si Sha tetibe cakap camni

Sha : "alaaa sha mati minggu depan!!!"

erkk
hee hee


perbualan 3

F : "kak Z, kite ni (ukm) government ke NGO?
kak Z : ....(*motip jawapan yang betul tiada dalam pilihan?)



hehe korang paham kewrrr cerita aku ni? biasa2 je sebenanye. xpelaa kalau xpaham, aku sengih sorang2 jek la
hee hee


tetibe




2 comments on "perbualan di ofis yang menggelikan hati"

Queen on March 13, 2012 at 3:51 PM said...

menyembur nik gelak..hahaha..

apela..

tapi memang selalu camtu kann

nik selalu sebut ni

"abang nak sardine berapa?"

padahal merujuk pada karipap kentang..

nak sebut karipap sardine...
sebut sardine je
dahla tu tunjuk pulak karipap..yang tentu2 isi die kentang.. =p

dd dudu on March 13, 2012 at 4:05 PM said...

{queen}

hehe jauhnye tersasar karipap kentang ngn sardin, ekekekeeke

itulaa, kdg2 kite x sedar pun kite termiss sebut satu perkataan, tp org lain yg sedar heheheeee

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez