dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Thursday, March 22, 2012

haris 5 bulan



aduhhh tengah serba xkena ni selepas dapat panggilan tepon dari upm.

rasa terganggu sampaikan aku jalan kaki pun terlanggar cermin besar sampai cermin tu bergegar nak jatuh, ekekeek.

nak wat keje x leh ni, fikiran terganggu giteww.

so apakata aku update blog pasal perkembangan haris. bole menenangkan diri siket, hew hew hew.


1) semalam adalah genap umur haris 5 bulan. wah lagi sebulan aku dah leh kasi haris mamam, yeyyy, berdebar2 pun ada.

oh berat haris dah 6.8kg.


2) menjelang umur haris 5 bulan, haris dah menunjukkan ciri2 lasak. kalau aku dukung die, dia gi panjat dada aku naik ke bahu, bole? mak x biasa lg nak, terpanjat mak nak anakanda wat macamtu.

ni Abi dia pegang. tengoklah betapa x duk diam dia.
aksi helikopter sume ada.



duk diam2 siket sayang. haa rupe mama la haris ni kan kan kan. ekekeke abi jangan jeles.



3) suke hisap jari. asyik hisap jek. comot lah. bawah jari dia kuar, die masukkan balik. amboi

dah laaa peha syg besar ;P cam mama :'o hehe


4) cepat bosan. kalau kite agah2 dia, dia layan laa suke sengih2 gelak2. tapi ada waktu2, die malas nak layan kite, bole? crying dia pandang kite dengan muke xde perasaan pastu pandang tempat lain. motip anakku? *cam tau je ikut perangai siapa ni ;p korang tau?

hee hee
main pun cepat bosan.

gigih main



pastu..

dah herot2 mulut dah menandakan bosan dah main


x lama kemudian..

teng teng tenggggg




dah bosan crying


ok2 kite main lain pulak. haris ada motor, tapi awal lagi kot nak bg haris moto laughing


5) yang paling ketara sekarang adalah, haris dah bosan baring dan meniarap. die suka didirikan dan tatih tatih dia jalan.


suke sangatttt


tengok tu. suka sampai kenyit mata

baiklah, mama beli walker ye. mama lupe nak beli, asyik ingat haris ni newborn jek. hehe


note : tangan tu tangan ezan. die tido umah kitorang 2 malam sebab kuku gi melaka (aku ingtkan kuku sampai umah lewat malam tapi awal je dia sampai hahaha), hehehe sukeeeee. selamat menjadi babysitter, heww heww


6) haris suke angkat2 punggung. siket2 angkat punggung, siket2 angkat punggung

ni nak merangkak ke apaa


7) dan sekarang niii, haris suke masukkan bibir dalam mulut dia, macam nii

nape yang~ gatal gusi ke hee hee


tengok tu hee hee

8) kalau makan depan dia, dia suka capai apa yang kite makan dengan tangan dia. hari tu sambil riba die sambil makan jambu, macam berebut plastik plak kitorang sebab die suke capai2 dan tarik plastik jambu tu hee hee



oklah, tu je buat masa ni.

macam mana pun, haris kene ingat selalu yang mama sangat sayang kan haris tau, hingga ke hujung nyawa.



benci mama x sebab upload gamba haris yang ni. ekeke


11 comments on "haris 5 bulan"

Ciare Baha on March 22, 2012 at 4:55 PM said...

MasyaAllah cepatnya masa berlalu. Dah 5 bulan dah haris. ish ish. next month ja plak deliver. Pastu ko take turn la ek dd. Aku bersara jap haha.

ish comel sgt haris ni. tp kalo jumpa habang yayen ni bahaye sbb abg yayen suke meng-kuda-kan baby2 yg meniarap ekekeke ;))

dd dudu on March 22, 2012 at 4:56 PM said...

{ciare}

ja bersalin minggu depan????!!!

omg.

hahaha haris dah jadi abg senior lepas ni, xde dah adik bongsu.

ciare kelakanyee, aku gelak ok. kelakanyee hobi yayenn suke mengkudakan baby2 meniarap.

aku nak gelakkkkkkkk

muahahahahahahahahahahahaaaa

dd dudu on March 22, 2012 at 5:00 PM said...

eh silap taip, ja bersalin bulan depan, hik2

yUmIe on March 22, 2012 at 5:15 PM said...

comelnye haris dd:)

Ciare Baha on March 22, 2012 at 5:21 PM said...

tu lah dd, risau aku kalo nak visit baby kecik dr yayen. kalo baby tu meniarap dia selamba g wat kuda2. mmg sape meniarap siap la jd kuda hekhek ;))

dd dudu on March 22, 2012 at 5:36 PM said...

{yumie}

iman pun puteri yg comel sangatt ;)


{ciare}
hahaha serius nak bygkan pun bole gelak. sebab yayen muke baik2 ok, xde muke nak kekudakan bb meniarap, hik2

tp klu kekuda pun mesti versi comel sbb yayen comel gilerrr :'O

Ezzan Yusop on March 22, 2012 at 5:44 PM said...

motip gtau tangan yg putih berseri itu adalah milik i? hahahaha....

hhmm hmmm xrasa nyusahkan ke dd ezan tidur umah dd? dah lah byk kali...hew hew hew...


tetibe sensitip...

BrightEye on March 22, 2012 at 10:17 PM said...

haris kemetot dh besar...tomeinye,,, nak haris kiss aunty BE leh..

♥S@R@♥ on March 23, 2012 at 10:16 AM said...

hehe..safiya pun suka hisap jari cam haris..

lebih kurang cam safiya 5bulan je..
dsebbkan dia xsabar nak mkn awal bbrapa hari mama dia dh bg solid food..hehe

sue ^^, said...

haris fotogenik je..sntiasa pndg camera..mcm tau2 je mama nk dia nk ambik gmbr

dd dudu on March 23, 2012 at 4:52 PM said...

{ezzan}

ezzan, klu xde ezzan masa kheri lum sampai, dd sgt huru hara. thanx to u bebanyaak


{be}
hahahaha virtual kiss kee ekeke

{sara}
kerlass~~ tah2 dd pun xsmpt smpi 6bulan. hik2


{sue}
hehe ikut pangai mama die suke amik gamba la kot, heheheheheh

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez