dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Wednesday, November 30, 2011

first checkup



note : lupe nak cite kat entry sebelum ni, antara penyebab banyak susu adalah sawi batang putih ;) xpernah tahu pun, tapi masa kes bengkak susu tu, pada masa yg sama tetibe rasa susu sangat byk dari biasa, kitorang siasat2 apa yang aku makan yang sebelum ni xmakan, rupe2nyee ma masak sawi batang putih untuk aku sebagai ganti sebab sawi batang hjau dah habes. heeeee


Haris dah sebulan tau sekarang.
berat haris sekarang dah 4.5kg. yeyy
hari tu haris lahir 21 Oktober 2011.
dah sebulan baru aku update2 blog ni. motip??
yelah uolss, masa awal2 dulu langsung xde rasa nak bukak tenet ni haaa.
dengan kes kuning, kes aku sakit situ sakit sini. xde mud aku nak bukak blog.

lepas tu banyak masa aku spend untuk memahami jiwa anak. eceeehh ;p
sekarang baru dah organized siket. dah paham haris siket2 dah. kenapa dia menanges, bile die akan menanges, nak buat apa klu die menanges (jawapannye, bagi kat nenek ma haha).. bile haris akan tidur, bile haris akan bermain, bile itu, bile ini, itu ini itu ini.. ;)

25hb hari tu first checkup haris. xsabar dan berdebar2, bole?
walaupun aku duk berpantang kat gombak, tp kitorang tetap pergi klinik putrajaya. hehe. selesa laa kat sana ;p

rupe2nye masa nak checkup anak, maknye pun kene skali di check. oooo.
aku ambil peluang hari tu tanye doktor macam2.
masa haris kene cucuk hepatitis kat peha, nyaring sangat haris menjerit. terkejut omak ngn opak die. paling nyaring penah dgr. sakit ye sayang. lepas jerit sekali tu, haris kembali tidur semula. motip?? x meleret2 nanges dia. sayang die mmuahh mmuahhh


masa checkup hari tu, walaupun x disuruh, tapi kitorang nak jugak check kuning haris. risau uols. nak check jugak nak confirmkan betul ke haris da sehat.

doctor ngn misi yang amik darah haris tu pun wat muke pelik je tengok kitorang saje2 nak check kuning haris, hehe.

bukan apa, kadang2 haris nampak kuning je di bahagian tertentu. tu yg kitorang risau2 tu. pastu nurse leh plak cakap "laaa.. dah kulit mak nyee pun kuning, anaknyee pun nampak kuning laa"..

ahuk. berani cakap aku kuning ;p





kawan baik Haris. siang malam haris tido atas moo moo ni.

makasih auntie haida, aunti seri dan auntie suri untuk set moo moo ni ;)



0 comments on "first checkup"

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez