dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Wednesday, November 30, 2011

sakit perut



Salam.
honestly selama ni kan, aku xde jaga2 makan sangat. perut jenis ok,boleh sumbat apa2 makanan hehe, jarang/xpernah kot aku mengalami sakit perut sebab salah makan.

tapi lain pula cerita masa berpantang ni. perut dah jadi lain.

masa demam bengkak susu yang pertama tu, masa demam dah nak kebah, bangun pagi2 rasa mulut pahittttttttttt sangatttttttttttt... xtahann... lalu aku pun pergi ke dapur lalu ambil sebijik buah oren, potong dan makan.. dan juga buah anggur... giler x?? dengan perut kosong x jamah apa2 makan buah oren ngan anggur.. ekceli kalau dulu2 aku buat camtu,ok jee.... perut aku ok...

tapi hari tu...
menjelang tengahari.. perut aku jadi sakit sangat..
xpernah rasa sakit perut camtu, dah rasa cam ala2 nak contraction pun ada... dah laa aku trauma contraction ;p

menanges2 aku mengerekot kat sofa... sakit giler.. ma sampai xtahu nak buat apa dah... bukan setakat sakit perut, tapi percuma muntah2.... habes keluar semuaaaa apa yg aku makan... nak makan nasi pun xlalu.... muntah2 gak.... sampai jadi lembik...kuku call, terus bgtau diaa...


petang tu terus gi klinik... kat klinik bertambah2 sakit.. sampai xbole nak jalan..
jumpe doktor, doktor xcakap apa2 pulak, aku pun lupe nak tanye hehe... cume doktor ada laa bg ubat itu ini.. masa balik x bole nak jalan, sakit gile perut... terpaksa gune kusi roda.. yang aku ingat ada nurse tegur aku.. nurse tu dari bilek doktor td.. die kata aku sakit sebab rahim tengah nak mengecut, ada sesetengah orang memang x kuat nak tahan..

oh yekee??? rahim mengecut ye? penah gak baca buku pasal rahim mengecut sangat sakit untuk org2 tertentu... tapi xpasti laa aku ni kes salah makan kee rahim mengecut?

adehh....

tu je lah nak cite. byeee

hehe abes dahh kesah sakit2.

kesimpulannye, pada yang berpantang tu jagalah perut anda ;p hik2


tutupla mulut sayang ;)

0 comments on "sakit perut"

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez