dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Monday, December 3, 2012

You are the best thing i ever had in my life




- umur haris dah setahun sebulan. seronok tengok perkara2 baru yg dtg dari haris hari2. hihi.

- haris tgh tatih2 lagi. comel sangat. tp masa nak galakkan die tatih untuk sampai ke destinasi tu kene agah2 hulur tangan nak sambut atau umpan dengan henfon la hee hee

- berat haris 9.7kg. selagi normal, mama dan abi sangat hepi dan bersyukur. walaupun berat dan padat ;p

- haris suke makan. sukeee sangatt. dah jadi macam mama lak kadang2 kene ada kudap2 bile waktu bukan makan nasi.









suke nooo ngan biskut


lepas tu kalau tengah makan mesti nak suap mama jugak, nak mama makan sekali ye. biskut bolelaa laagi, tp kalau bile haris suakan botol susu die kat mulut aku masa die tgh nyusu pening aku camne nak tolak, haha. "xpe haris xpe2 haris minumlaa susu ni, mama xpee da kenyang"
hee hee





haris dan sebatang kentang. xleh byk2, ada msg. gambar lama ni, skg weols betul2 da boikot mcD huhu.

- haris suke menari dan menggoyangkan badan mengikut rentak lagu. paling dia suke lagu anak kampung dengan lagu cukup cukup suda (cite julia dulu). kadang2 dlm keta kalau lagu rancak, haris ala2 head banging kan kepala dia, adoi.


- Subhallah. Salah satu perkara yang membuat aku takjub dan tertunduk dengan kebesaran Allah adalah setiap kali azan berkumandang di TV, haris akan menghentikan aktiviti yang dia tengah lakukan dan bergerak ke TV untuk mendengar azan.


mainlah camane pun, tapi kalau dengar azan mesti Haris berhenti. :')


khusyuk tengok dan dengar Azan.




 macam semalam masa kat dapur, haris tengah seronok main2 sepahkan kabinet dapur. pastu azan berkumandang di TV 9, terus secara otomatiknye haris duduk dan merangkak ke riba aku. lalu aku dukung dia dan bawak pergi dan letakkan haris di depan tv. 

Allah Maha Besar. 



habes je azan, haris sambung main.giteww


check minyak kereta ke sayang hee hee


repair keta hee hee hehe gamba2 ni bercampur aduk ni, tetibe gambar botak kan. gambar atas ada rambut.hee hee


- aku pernah cite x yg haris xsuke minum air masak? dia suke susu je. tapi sekarang haris dah bole layan air masak semenjak ada botol air.



sebelum umur haris setahun, abi dia dah ajar haris minum sedut pakai straw. bila haris dah pandai, terus belikan die botol air ni untuk galakkan die minum air masak. hehe alang2 suke sedut air, haa sedut laa air masak tu ;p so skg dah jadi tabiat laa lepas makan nasik kena minum air masak dalam botol ni.




- perangai yang xdpt dibuang oleh aku dari zaman belajar dulu adalah suke agah2 muke org dengan ais/benda sejuk/tin sejuk/air sejuk. lepas tu pappppp lekap kat pipi org, pastu gelak2kan org tu ;p


ni contoh muke ayah sendiri jadi mangsa kene air sejuk anak die ;p
selain suke buat kat kuku (lepas tu kuku balas dendam lg teruk wuwuwuw), suke jugak buat kat haris walaupun haris kecil lg ;p

tapi serius comellll klu kenakan haris ;p tih tih

dan yang paling kelakar sekarang haris dah tauuuu aku nye tabiat tu.. so bile aku nak agah2 die dengan ais sejuk mesti die kebelakangkan muke dan mata kedip2 laju2 tanda takutttttttttt, ahahahah rolling on the floor leh bayangkan x rolling on the floor

huhu so kiuttt, memang terhibur sangat. memang xjadi nak buat kat haris bile tengok aksi mata die kedip laju2 tu ;p siap kebelakangkan muke tu yg xtahan tu ;p
naseb laa haris dapat mama camni ;p mama cam budak2 ;p acanerr tu johan


oklah panjang pulak update pasal haris hari ni.






anak mama yang dikasihi,
 I love you more than you will ever know...  :'|





0 comments on "You are the best thing i ever had in my life"

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez