dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Thursday, December 27, 2012

pergi cameron kali ni sejuk sangat




Salam sume.

ahad yang lepas, aku,kuku, haris, ma, ayah, abang, shira dan danish bercuti2 di cameron highland. tido 2 malam. tapi kali ni pegi sejukkkkk sangat. masa 2 tahun lepas pegi, xlah sesejuk kali ni. sebab skg bulan 12 musim tengkujuh kot, sebab tu sejukkkk sangat kat atas sana, kof kof.


@ladang teh sungai palas. cantek sangat view. 2 tahun lepas pegi ladang teh cameron valley je, x secantek yg sungai palas ni



happy belated anniversary ;p bole? 2 tahun lepas masa honeymoon g cameron, so motip kali ni gi cameron lg? hehe cakap kat kuku nak ganti balik sebab masa dulu pegi aku tgh pregnant, x ok sangat sebab aku ada rasa pening2, perut berangin sampai nak muntah. kali ni pegi memang sihat, cergas riang gembira. lepas tu sgt bermakna dengan adanya haris. dulu haris dalam perut ;p hihi

dulu masa pegi cameron (klikla klu nak baca),. kuku kool gile x pakai baju sejuk, malam2 pun selamba je xpakai. tapi kali ni die surrender ;p mmg sejuk yg amattttt. haris mule2 suke laa sejukk, riang je die, tapi last2 selsema. uhuk uhuk



xdapat pegi Swiss Alps, cameron highland pun jadila, ekekeke


bukan main kabus die


family bonding time. happy sangattt,. harap dapat selalu macam ni. abang dah keje kat sarawak tau sekarang. die kata nak amik experience kat sana, yg comelnye, abg kat sarawak duk umah setinggan, pakai motor g keje haha sangat comel kehidupan, lepas tu kehidupan die kat sana mmg untuk bekerja je. pegi awall2 pagi,. balik malam2. pastu 2 minggu sekali turun semenanjung tgk anak isteri. kire slalu balik jugakla. hihihi pengorbanan sementara untuk mencari rezeki



abang saya yang comel kat hujung kanan sekaliii


kat cameron kitorang sewa Rose Apartment. ok sangat. ada 3 bilik, siap ada 2 balkoni. haa mengadap laa angin sejuk sesejuknye. hehe. ni kat atas ayah tengah tengok sekelling


bunyi angin sentiasa menderu. sejuknyee~~~~~~~~ ni dari balkoni 1. leh nampak Kea Farm. pagi2 tengok ada amoi gigih pungut kubis kat bawah. dengan sejuknye, hujannye. aaa gigih sangat.




motip sempat bergambar. angin kuatt gilerr. ohhh dalam rumah ni siapa yg xpakai selipar mmg cari sakit laa. haha sejuk giler2 lantai die. naseb baik apartment ni die mmg ada sediakan selipar rumah yg banyak.



mama+ haris, shira+danish. danish panggil aku mak tu. bukan maksu tau tapi 'maktu' jadinya http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/71.gif




ni balkoni kedua kitorang. malam2 shira amik feel baca novel kat sini. haha x sanggup aku tahan sejuk. pintu balkoni ni kitorang slalu tutup. jarang bukak. seriau membayangkan kalu anak kecik terlepas ke sini. seriau gile~~ kalau dukung haris kat sini pun dukung ketat2, peluk ketat2.



our lil haris ^__^




ingat nak jadikan profile pic kat fb la. hehe



budak yang dah dapat kaki. berjalan ajela kejenyee. tapi bile berjalan suke bawak apa2 yang boleh diangkut skali hee hee


comel je tengok diorang main berdua. haris suke rampas bola danish. tsk tsk. sebab bola haris color pink, die nak jugak bola biru abg danish. bola pink tu maklong ngn ayahlong dia yg bagi. xsangka lak haris xsuke pink http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/71.gif



hollohh hollohhh


haris tunjuk ape tu syg~~


oh happy happy day~~~~~~ oh happy happy dayy~~ ^_^



@Big Red strawberry farm

kalau kat Big Red Strawberry farm ni memang terkenal dengan desert yg sangat sedap. tahun lepas aku makan waffle aiskem stoberi. tahun ni aku makan aiskem goreng, sundae stoberi, cheesecake with aiskem stoberi, stroberi celup coklat panas2, sume lah aku makan. sedap giler.





x amik gambar. so curi gugle pnye, aci x.




ni bukan gambar aku tau. tapi nak tunjuk sundae stoberi. sedapnyee~~~ tapi aku paling suke stoberi celup coklat panas2 tu. suke sangat..



ok dah. tu je. rasa terkenang2 je kat apartment cameron sana dengan family tercinta sejuk2. rasa nak hari2 macam tu.

sekarang ni tgh feeling2 nak benti jadi System Analyst pastu nak beli umah kat cameron pastu keje sendiri kat sana. ahhh what a happy life  big hug teehee berangan ko.





8 comments on "pergi cameron kali ni sejuk sangat"

mun-e on December 27, 2012 at 1:46 PM said...

hoh abg ko keja kat srawak? hoho jauhnyaaa.

bestnya nak g cameron jugakkk.. tapi asben aku sudah serik kerana muntah 2x.. kekeke

dd dudu on December 27, 2012 at 2:16 PM said...

{mune}

ha ah abg keje kat sarawak. baru lg. sbb offer kat sana lg baik pastu mmmg abg nak cari experience keje kat sana. tp mmg keje je la abg kat sana, x buat mende lain sgt. hujung2 minggu balik jumpe danish hehehehee

muni muni rr muntah masa bile? masa turun pusing2 kat tapah ke. ke masa kat cameron. hihi dulu masa fes time g aku pregnant 1st trimester, mmg loya sgt2 kat sana. tp kat kl ok

Ezzan Yusop on December 27, 2012 at 2:51 PM said...

comel selipar maktu ;p

dd dudu on December 27, 2012 at 2:53 PM said...

selipar umah yg gedabak tu ke. haha motipppp dlm byk2 gambar, selipar tu jugak yg ezang komenggg ;p

AnneWeeza on December 28, 2012 at 11:37 AM said...

Ahah indah kehidupan kat cameron...cube bygkan ade kebun bunga/stoberi sdr..hehe :) wah

Walawee haris da jln ye...syabas boy! ;) Ameen br naik 'penjalan' hehe ;)

dd dudu on December 28, 2012 at 2:48 PM said...

{anneweeza}

ok hari2 gi kutip stoberi kat kebun sendri. besnyeeeeeee. pastu pakai baju sejuk yg comel2 ekekekeke. topi pun comel2

wahh besnyeeeee ^____________^

Anonymous said...

Boleh sms cntct no apartment tu?tq.. 0173235496

dd dudu on January 8, 2013 at 4:26 PM said...

{anonymous}

sy xde num die, sbb abg yg berhubung dgn die. tp ni link website die, ada rasanya num contact kat situ

http://www.ibilik.my/short_term_rentals/142988/3-bedroom-homestay-rose-apartment

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez