dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Monday, November 19, 2012

haris akan tido balik kalau tengok mama dan abi tido




kalau terfikir kan pasal anak, memang boleh buat diri ini senyum sorang2. tapi ada satu perkara tu, aduhaii aku rasa kelakar laaa.

haris kan, die x bole tengok aku ngan kuku tido!!! dia x bole berjaga sesorang, die akan join tido balik selagi aku ngan kuku x bangun2, hew hew hewwwww bile die bangun, die akan duduk, pastu die pandang aku, pandang kuku. pastu die tepuk2 muka aku, x berjaya, die pegi panjat2 badan abi die, x berjaya jugak untuk kejutkan kitorang, *aku sedar la masa tu, dah bangun tapi buat2 tido lg, bukak mata siket2 skodeng je apa haris buat. lepas tu die korek2 hidung aku, x berjaya jugak. setelah macam2 aksi dia buat, tengok kitorang x gerak2 jugak, lalu haris pun baring semula dan tido balik http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/71.gif kelaka, x de nanges x de apa, bole tido balik pulak http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/71.gif omooo omooo mama sengih jap sebelum sambung tido balik.

selalunye hari keje bile die bangun pagi tu memang aku tengah siap2 nak gi keje dan hantar die taska.tapi masa cuti seminggu minggu lepas aku memang cuti betul2 lah. bangun pun lambat. haris pulak jenis bangun awal.so setiap kali pun macam tu. bangun, duduk, kaco abi kacau mama, x berjaya, booom tido balik. hew hew hew.

ada sekali tu aku perasan die dah bangun, die duduk, die pandang kiri (mama), pandang kanan (abi), tapi kitorang x gerak2. pastu die tido semula. alolololo cian dia http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/71.gif

petang semalam aku dan kuku ngantuk gile. haris pulak tengah aktif main tu main ini. aduhhh ngantuknyee mama. kitorang pun letak je haris atas katil bagi die main dengan si besar dan geng2 lain. aku dan kuku jadi pagar katil tu untuk mengelakkan haris turun dari katil *sila jangan bayangkan bagaimana rupa pagar itu. hahaha

aku cakap kat kuku "awakkk ngantuknye, jom buat2 tido. jap lagi kalau haris nampak kite dua tido mesti die tido"

http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/71.gif

kitorang pun buat2 tido. buat2 tidoo laa sangat kannnn. hahaha akhirnya krooohh kroooh  lena sangat tido. sebelum lena tu sempatlaa aku merasa tepukan2 tangan halus di mukaku. paappp pappp lama2 tu senyap..... tengok tengok haris dah tidoo sendiri daaa kat tengah2 kitorang http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/71.gif padahal sebelum tu die tengah aktif main sengsorang panjat2 kepala katil ;p

alololo cian die tido sendiri, tapi comel sangat watak begini, mama terhibur http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/71.gif hew hew haris memang tak bole keseorangan dan kesunyian kan ;p ikut perangai siapa la ni kan ;p tapi bagus juga, leh mama tido lama2 siket ;p



tetiba gambar hiasan


note : nak beli Felinna Inchloss dengan harga bes? klik sini ;)
 


6 comments on "haris akan tido balik kalau tengok mama dan abi tido"

BrightEye on November 19, 2012 at 12:07 PM said...

hehe comel haris tepuk muka mama dia.. mmg leh imagine gaya haris tepuk muka..klau dh besar skit tentu sakit kan..terus mama bgn..hehe :P

Anonymous said...

Bestnye harris ni...baik betui die...aku dapat bayngkan perwatakan harris..didi kalau menulis memang ada gaya2 nye ~yuyu yg gagal login

dd dudu on November 19, 2012 at 12:26 PM said...

yuyu?? ko masih baca blog aku yuyu, hahaha terharunyee akuuu

Cimas Tc on November 19, 2012 at 12:56 PM said...

Haris comell :) diana, saya teringin nak guna felinna inchloss tapi hubby suh diet sendirik jek makan ikan xyah makan nasi..haha..nanti kalau diek saya gagal dan ada rezeki, insyaAllah saya beli ye :D awak try dulu la ye..

dd dudu on November 19, 2012 at 1:00 PM said...

cimas, aku bole menggelupur kalu x dpt nasik sehari haha jadik cimas sile bertabah la ye.

aku dah pakai felinna, memang puas hati sgt sebab selalu rasa berlakunye pembakaran lemak kat tmpt yg aku sapu lotion tu. aku sapu pagi, mlm2 masa aku lipat kain atau bg haris mkn, tetibe kawasan tu rasa berangin je tetibe, rasa macam "eh aku sapu pagi td, motip mlm2 masih nak bakar lemak?"... ekekekeke


aku sapu kat perut sbb lepas bersalin hari tu, perut mmg x dpt nak dimaafkan. sedih tau, so mungkin amik masa siket nak leper balik hehehehe tp overall aku puas ati la. dr segi measurement aku x de amik ukuran sebelum2 so xtau dah ada inci yg kurang belum ;p nanti bile dah bole pakai kain baju kurung sebelum2 ni baru aku pasan kot ;p

Anonymous said...

didi wajib bace lah...kadang2 je kalau rasa nak komen aku komen...kuikuikui

-yuyu yang gagal login lagi =)

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez