dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Wednesday, November 28, 2012

kursus yang best


Salam.
ok iols baru je masuk opis hari ni. sebab 2 hari semalam pergi kursus. nama kursus tu Kursus Pengurusan Masa, tapi banyak sangat aktiviti dan dapat hadiah2.

 penceramah kitorang kann laki tau, Encik A, tapi dia bahasakan diri dia "ahkaaakk" .. hee hee 
kau ada? crying

kusus tu memang bes, sebab die dengan isteri dia suke cerita pengalaman masing2, org dah byk makan garam kan, so banyaklaah cerita2 kehidupan ni...pastu "ahkakkk" sangat suke buat lawak.

aku memang xde tertido pun, hiu2.

yang paling penting banyak sangat ilmu dan pengajaran yang aku dapat dari kursus ni. ada yang aku muhasabah diri dan nak ikut nasihat diorang. memang terpengaruh jugakla dengan kursus ni. paling aku ingat adalah pasal tido. contoh klu kite sehari tido 8 jam kan. let say kite hidup untuk 60 tahun. cube kira berapa lama kite dah tido? 20 tahun uolssss semata2 untuk tido jek. haishhh.
so kurang2kan laa tido ye. buat perkara yg lebih bermanfaat. lagipun dalam Islam xdepun cakap kene tido 8 jam sehari. omputih je cakap cam gitu. tido 5 6 jam ok daa. tapi terpulang laa pada masing2 kan. kalau xmampu xyahlah. tapi bg aku 20 tahun tido tu lamaaaaaaaaaaaaaaa nyeeeee.



muka ceria pegi kusus. eh nape lengan dd nampak besar? ooo sebab duduk sebelah kak yanti yg kurus kotcrying (monolog jaga hati sendiri ;p)



alice dan kak ain
makanan

kitorang ada 4 aktiviti. dan setiap aktiviti tu kalau menang dapat hadiah. hadiah ada banyakk sgt kat meja diorang sediakan, kitorang cume pilih je nak hadiah apa hehe.



aktiviti pertama dia bagi kain felt, suruh setiap kumpulan buat apa2 menggunakan kain felt. kumpulan kitorang buat henbeg kecik ni. dapat hadiah untuk rekaan paling berseri dan kreatif.. berseri dan kretip kewwrr? ;p tddmka ;p

masa presentation adalah sangat lawak sebab setiap kumpulan die punye presenter lawak abes. kebetulan 3 lagi kumpulan pun buat henbeg tauuu, motip sgt. so masing2 cakap laa henbeg masing2 paling bes sebab anti-peluru laa, anti-ragut laaa, henbeg bole cas henpon laaahttp://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/20.gif

 nak nanges aku sebab kelaka sangat, siu siu.



masa amik hadiah, nampak ada kereta mainan, so aku amik keta mainan laa untuk haris. xnampak dah hadiah2 lain ;p hehehe


aktiviti kedua kene buat sandwich dan plating. disebabkan aku ni kaki tengok masterchef memang aku bagi idea masterchef abesssss katttt  kumpulan aku. dengan sandwich bertingkat2, pastu balut roll sandiwch pakai kulit timun, hehe sume pun aku dpt idea dari masterchef. 


last2 kalah sebab kulinari sngat2 ;p skemaa kowttt cam serius2 gitu hidangan kitorg. yang menang tu yg comel2 ada gelas dlm pinggan, ada payung haha mcm2.


aktiviti ketiga buat menara menggunakan kad manila. yeyy menang dapat no. 2 walaupun x cantek sgt menara kitorang. sebab menang? sebab menara kitorang ada penunjuk kiblat kat puncak menara, pastu letak mesin air gedegang kat tingkat bawah menara, hahaa kau ada? ;p pastu ada pokok ada kereta. cume xletak org jek, penceramah kata kalau dlm bidang arkitek klu kite buat rekaan kalau xletak orang boleh dpt markah kosong, gitu.

 aktiviti terakhir kena buat bakul menggunakan suratkabar. kumpulan kitorang menang dapat no. 1 heee


gubahan2 bunga menggunakan tisu sebabkan markah lebih ;p alaaa kitorang gugel ngan youtube je, ekeke.

 untuk hadiah2, aku amik lori ngan bas mainan pulak.

 



motip sume hadiah pun amik untuk haris? hehehee xde amik untuk mama pun


kelaka, bile balik rumah je ada je aku muncul ngan hadiah mainan haris. semalam bawak balik kereta mainan, hari ni lori dengan bas pulak.


terus kuku tanya "awak ni pergi kusus apa sebenanye?" hee hee




note : nak beli Felinna Inchloss dengan harga bes? 2 botol RM 120 je surprise klik sini ;)

8 comments on "kursus yang best"

Ciare Baha on November 28, 2012 at 1:44 PM said...

Kalo laki aku pon suspicious ni pergi kusus ke pegi funfair? HAHA.. Comel jek kursus tu dd.. Rakam x video ahkakkkk? ;))

ameris on November 28, 2012 at 3:55 PM said...

bestnya kusus camtu.. asik dapat adiah je. akak plak asik pegi kusus yg mosan jer.

dd dudu on November 28, 2012 at 4:39 PM said...

{ciare}

hahahaha funfair

xrakam punn hehe. segan laa iolss

{kak ameris}
hehehe bes2, ilang stress wpun x stress pun ;p akakakaka

akudarikayangan on November 29, 2012 at 11:18 AM said...

salam dd,

dh lma nk terjah blog dd ni...huhuhu

blh thu x spe yg anjurkan krsus yg dd pg ni??kta xckup krsus lg ni...huhu

~mas~

dd dudu on November 29, 2012 at 12:19 PM said...

{akudarikayangan}

salam mas,

hehe ofis kite Pusat teknologi Maklumat UKM yg buat kursus ni, tp diorang hire org luar la sbg penceramah. kitorg satu opis yg g. mas keje katne ekkkk, ada apply kusus intan x. sana pun bykkan kusus

akudarikayangan on November 29, 2012 at 1:01 PM said...

ooo yeker?alaaa xdpt la nk join...ni 1st time dgr g kursus dpt bwk blk hdiah....huhuhu

kta kje kt kem kesihatan la wak....

Cimas Tc on November 29, 2012 at 1:23 PM said...

Diana, bestnye kursus tu..hehe..teringin la nak mintak ofis sy jemput penceramah tu. Boleh tau nama dia dan dia dari company mana? klau x boleh publish, boleh tak minta tolong diana pm sy?pls... :) maslinatc@gmail.com

dd dudu on November 29, 2012 at 1:32 PM said...

hehe die dari UTM skudai. ok kite emel cimas contact num die ehhh

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez