dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Thursday, September 27, 2012

coret-coret tgh break

1 comments

motip update blog? hehe xpe, tengah break uolss, bukan masa kelas pun ;) saje nak cecite cecite. tapi biasa je tau entry ni, xde isi penting pun


- kat dewan makan intan ni, die ada sediakan satu tempat untuk vegetarian dan satu lagi tempat die buat letak lauk ayam untuk 'yang x makan daging'...  kirenye 2 tempat ni terasing laa dari lauk2 utama yang lain.. aku x makan daging tau.. bukan sebab allergic ke ape ke, tapi memang x gemar laa daging2 ni.. tapiii kannnn aku segan sangat nak gi kat tempat yang letak lauk ayam yang tertulis "untuk yang x makan daging".. kakak2 pun suruh je aku gi amik ayam kat situ tapi aku segan. motip? hew hew.. sebab yang gi situ sume kaum2 india.. hehe xmo la g sana kan, kot2 memang khusus untuk diorang ke.. i memang penyegan ;p


- kuku gi penang, sok balik.. malam ni tido berdua dengan haris

- yang aku gi kursus ni, balik keje nanti kene ajar pegawai2 lain tau. arghhh aku dah paham betul2 ke nak ajar2 org ni at wits' end
xpe, oto dan bad kan ada, dorang tere hee hee


- nama kursus aku ni kursus Object Oriented Analysis & Design.. penah belajar masa zaman student dulu. memang berbeza sangat kefahaman zaman student dan zaman keje.. sebab bile keje kite dah apply siket2 mende2 ni, so bile belajar balik bolelaa nak dapat gambaran. gitewww. time student dulu aku rasa subjek ni sangat susah dan tak pahammm apekemende punnn

- korang tengok masterchef x? buat masa ni x tau lagi nak minat siapa.. hehe awal lagi.. tapi yang xsuke ada dah sorang.. girl.. die xbuat apa2 salah pun, tapi bak kata kuku pada aku "heh. personal issue".. hahaha


- haris sekarang kalau makan habes satu periuk bubur/nasi.. sedap sangat agaknye nekma masak.. kalau duduk dengan nekma ni konfem bole jadi bulat.. kat taska aku selalu bekalkan 2 bekal, harap sangat dorang mmg ada bagi makan.. xpe, percaya aje.. aku xminta banyak dan x cerewet sangat, berterima kasih sangat pada cikgu2 haris sebab jaga haris, bagi haris minum susu, bg haris makan, basuh yak haris. kadang2 bila aku sampai nak amik haris, haris yak, mesti dorang akan tukarkan pampers haris dulu sebelum haris balik.. pastu kat taska, haris ada cikgu feveret.. die nak ngan cikgu tu je manjang, manja sangat.. 


- haris kat umah nekma sekarang suke main sepit baju.. nekma tahap basuh semua sepit baju dulu sekali dengan bekas2 sepit pun basuh, sebab haris suke masukkan sepit dalam mulut.. pastu aku suke dengki ngn haris sepit rambut haris gune sepit baju, kadang2 sepit jari kaki guna sepit baju, haris x sakit pun.. die suke adalah, hihi



dah. tu je. nyesal x baca




Wednesday, September 26, 2012

abang balik

4 comments


satu dialog di satu petang


ayah : "saya ada beli abang balik 1.. makan makan"

dd : "hahaha abang balik.. apam balik laa ayah, bukan abang balik"


hee hee 

ok tu je nak cite ;p bye

Tuesday, September 25, 2012

kursus seminggu di INTAN

4 comments

salam uols.. x update blog seminggu tau sebab tgh kursus di INTAN. kursus OOAD bersama2 ata dan bad. 

skang ni seminggu duk umah ma kat gombak sebab dekat siket nak gi intan.. tapi motip kuku yang kena ulang alik putrajaya-gombak. hua hua hua gelak sorok2. hehe kuku siap naik bas dari greenwood lg, comelnye naik bas, x drive kereta.hee hee gelak tutup mulut lagi hee hee 

masuk kelas pukul 9am, so pagi2 leh main2 dengan haris dulu kat umah, hik2 bes2 kehidupan macam ni. lalu duke ngan sprint ke bukit kiara, sekejap je, setengah jam pun xsampai patutnya tapi aku ada salah2 masuk jalan siket, jadila lebih setengah jam ;p siu siu dd dan salah jalan memang x boleh dipisahkan ;p

eh hari ni gaji kan. haris nak apa ekk ;)



motip amik gamba. mule2 dah terposing macam blogger dot dot dah, pastu cepat2 berdiri normal. kosser ;p ehem, lisa dan kuku paham kot ;p

Thursday, September 20, 2012

huh? huh?

7 comments

tadi dah cite kat lisa, sekang nak cite kat blog plak. haris kannn die suke sangat sebut "huh? huh?" macam tanya kite balik bile kite borak ngan die. x reti nak eja camne, "hui? hui?" kot, haa lebih kurang laa.

pastu dalam lif pun dengan org x kenal die suke sahut "huh? huh?" hehe nanti tersipu2 orang yang mendengarnye, ekekeke.

sukelaa dengarr, suke sangat , ibarat macam haris nak borak sebenanye tapi belum pandai lagi selain "ta ta ta", "apa pa paaa", 

pastu "huh? huh?"


hahahah

huh?? huh??



 sekarang kann, haris asyik tido awal je. tengah bagi makan nasik ayam sambil tengok cite neelofa pukul 7 pun dia dah ngantuk2 dah. kalau dulu2 slalu tido lewat kul 11 camtu. tapi semenjak 2 menjak die ada tido yang tetap ni, die akan tido kul 9. tapi kelmarin makin awal lak, kul 8:30. tetibe semalam kul 8 dah tido. motip makin awal?

memanglaa omaknye leh wat keje rumah dengan tenang dan abinye leh tengok running man dengan tenang. tapiiiii rinduuuuuuuuuuuuu nak main-main dan sakat harissssss, wuwuwuwuwu



sayang haris ketat-ketat. mmuahhhhhxxx




tema kek

8 comments

hai uols. aku sedang berbincang dgn kakak ofis nak tema camne untuk kek haris. kek haris?? ohhh haris dah nak masuk 11 bulan uolsss esok... selepas sebulan??? omg 1 YEARRRRRRR??? mcm x percaya okeh.

papehal kite book dulu kakak ofis untuk buatkan kek haris. xtaulaa aku dan kuku ada buat makan2 ke x. x janji apa2 tau. tapi papehal kek kene ada hehe.


oh nama kakak tu kak reen, die pandai buat kek bes2. aku book dia untuk buatkan kek 1 year haris. kalau tere cube teka apa tema haris yang aku pilih??? hew hew hewww



ni kek aku masa kawen ;p saje nak selit ;p



Tuesday, September 18, 2012

inilah kenapa aku suke letak word verification

1 comments

dapat spam je lahhh kejenyee bile x letak word verification..

aku dah letak balik word verification.. mintak maaf lahh nak comment susah siket lepas ni..

kosser betul ngan spam2 ni angry



Friday, September 14, 2012

nak bagi haris makan apa lagi ek

5 comments

umur haris skg 10 bulan yang dah nak masuk 11 bulan.. tapi omma nye pening x tau nak varietykan makanan apa lg untuk haris.. hari2 mesti aku bagi makan bubur nasi yang ubah2 kejap ikan kejap ayam kejap sayur tu kejap sayur ni, pastu biskut jacob, kadang2 roti, pastu malam2 akan kasi buah..


pastu masa beraya ni ada jugaklaa aku kasi rasa siket2 nasik impit, kek tu kek ini, semperit (haha umah kak ameris), biskut tu biskut ni, sume pun haris bedal la. 

tapi dari segi makanan berat atau makanan ruji aku xtau nak variety kan macam mana dah. kite yang dewasa ni bolelaa nak makan kue teow goreng ke mee goreng mamak ke, sizzling me ke mcD ke, cheesy wedges ke. kalau baby??? ada laa gugel2 tapi selain bubur nasik nak bagi apa lg ye?? cayang harisss, nak haris rasa macam-macammmmmmm, nak dia tau dunia ini sangat indah dengan makanan. hehe biar die cam ommak die suke makan makan makan.

korang ada idea x? nak bagi haris makan apa lg eh?? apa makanan tuk baby lg eh? korang bagi apa? macaroni? ;p spageti? ;p


sian haris omma dia xpandai masak sangat dan xpandai varietykan makanan. haris kalau balik gombak mesti makan byk10x sebab nekma masak bubur sedap kot.



haris suke sangat makan biskut ni. walaupun tawar, alololo cian haris mama dan abi bagi biskut tawar ye. aci x kitorang xpenah bagi haris makan biskut baby?





ok part ni kelakar. haris tengah makan biskut lepas tu die nak gigit dan patahkan biskut guna tangan sekaliii yang patah nye ciputttt jekkk hujung jarikk jekk, yang tertinggal dalam mulut yang besar plak. terbalikk plak rolling on the floor mama nye gelak giler2 x tahan rolling on the floor. lucu lah haris ni!!!! pastu buat muka terpinga2 sambil pandang baki biskut di hujung jari rolling on the floor

rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor



jawab survey

1 comments
Salam sume :)

meh tolong jawab survey kawan kite yang tgh buat Phd ;)

*************************************************************
Assalamualaikum and Hi to all,

I would appreciate if you could help me to complete my survey (part of my Ph.D task). and it should be great if you can share this survey to your friends. 

You are invited to complete this survey,

**If you are internet user who always/sometimes finding any information from blog contents
**Active or not active blogger
**Always/sometimes read blog(s) . E.g: gossip's blog, travel's blog, education, entertainment, personal..whatever about blog
**...are planning to be a blogger :)

If you have any questions, please don't hesitate to 'PM' me here..

Link: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?pli=1&formkey=dHhqRWdhNElrdDZCc1lxX2Vld1JoM1E6MQ#gid=0

Thank you so much.



*************************************************************

Thursday, September 13, 2012

jamuan raya

3 comments


Aku rasa aku beruntung keje kat tempat keje aku skang ni, sebab akan dapat banyak sangat jemputan raya, hahaha

mula2 skali hari tu pegi jamuan raya UKM. ok actually ni first time aku pegi, tahun2 lepas x penah pegi sebab aku bayangkan ramai org sampai langgar2 punggung. sekali tahun ni terbuka hati pulak nak pergi. sekali pegi2, laa ok jeee. xde langgar2 punggung pun. sume well managed je. banyak sangat stall. memang xde rebut2 lah. dah laa ada persembahan sume kan. aku kagum jap dengan persembahan nyanyian lagu Halaman Asmara ziana zain ngan awie tu, siapa ntah yg nyanyi.. memang tarik suare betul haha. ok tahun depan bole pegi lg.

pastu jamuan raya UNIKEB. pastu jamuan JPPEL. pastu baru2 ni aku pegi jamuan raya Pusat Kembangan Pelajar. diorang ada buat open house.sume pun aku ikut kak Mai. hahahahha xde maknanya aku nak g sorang2. asal org ajak aku jalan jek :p n sume makanan adalah sedap2 belaka.


ok kat bawah ni adalah gambar jamuan raya ofis aku sendiri Pusat Teknologi Maklumat.buat malam, jumaat lepas.
naseb baik ada photog yang amikkan gambar. leh la simpan sebagai kenangan.

mama dan haris

bagus punye omakkk lupe pakaikan anak stokin. bagusss sangatt uwaaaa. memang lupe arrr, dah separuh jalan baru tingat xpakaikan haris stokin. sob2 dah la malam



kejap je haris ok, pastu bagi makan roti, pastu lama2 haris busan dan ngantuk hahaha
cian sangat haris dah tenyeh2 mata


last2 kitorang balik awal. xmakan byk pun, banyak borak jee heee


note : klu jamuan raya aku paling suke cari lemang dan rendang ayam. sedap!



2nd time beraya bersama kakak blogger

2 comments


aku segan sebenarnye untuk jumpe2 kawan blogger kat luar, hehe bukan xnak tp aku sendirilaa yg rasa malu2 gitu. poyo x. tapi 2 tahun lepas aku berjaya buang malu aku dengan berjumpa kak marinahuny masa aku raya kat tengganu. rujuk entry ini

dan tahun ini akhirnya aku berjumpe 2nd kakak blogger --> kak ameris.

kak ameris jemput datang ke rumahnye untuk ke berapa kali ye, hehe byk kali da tapi sebelum ni selalu x berkesempatan. kali ini ok terus datang. rupe2nye masa datang tu kitorang je yg ada, ahakkk malu malu kuh kuh kuh dah la gemuk x kembali kepada berat yang asal, ada jerawat plak tu sebab umur haris 8 bulan tetibe aku datang 'kawan baik' yang dah lama x datang setiap bulan tu semenjak mengandung, camne nak berhadapan dengan orang ni uolssss ;p


masuk2 je rumah kak ameris, wahh cantek nye rumah. english style sangat. banyak perabot putih. like like. ingatkan aku sorang je suke, sekali tengok haris sengih2 ketawa2 macam selesa sangat berada kat rumah tu.

 
inilah gambar haris yang tengah seronok main kat umah kak ameris. kak ameris baik bagi mainan rayyan kasi haris main, teeheee. haris punye suke sampai kejap2 die merangkap die meniarap tengah jalan atas carpet, kejap2 jalan die pegi meniarap atas kapet lagi. tengah2 jalan plak tu. anak sapa laa ni ;p selesa ye sayang~ sejuk kan umah auntie ameris ni.


 masa sampai ni rayyan tengah tido lagi. oh ye, kak ameris ada 2 anak. sorang rayyan, sorang lagi zara. zara baby yg sangat comel. xsempat nak pegang zara dah tido hehehehe klu x nak gomol2.

kak ameris hidangkan puding roti yang sedap dan baked spiral. dua2 sedap. makan bertambah ok.
nak amik gambar macam segan, hihi.

kak ameris dan husband mmg orang yang baik2. diorang layan kitorang dengan baik sangat, terasa macam adik2 yang dilayan baik oleh abang kakak plak hihi. betulll, kalau aku cakap org tu baik maksudnyeee mmg mendalam lah maksud aku ni haa. kite akan rasa selesa dengan layanan org baik2 betul x ;)

kak ameris dan husband, terima kasih byk2. dd rasa seronok sangat dapat berkenalan dengan akak sekeluarga yang baik hati :) rayyan pun dididik baik oleh akak. dd tengok lembut je akak dan husband ajar rayyan hihi. baik rayyan layan haris :) suke suke. heee


muke kak ameris lain dalam gambar. kat luar lain sebenanye. nape eh

hihi kat luar muke kak ameris lagi sweet sweet ;)





Wednesday, September 5, 2012

muka haris makin bujur

6 comments



MUKA SEBELUM (8 bulan)





MUKA SEKARANG (10 bulan)




ada beberapa org yang tegur muka haris makin bujur, mcm omaknye. eh?? tapi setahu aku muka aku x bujur, bulat jek. bukan muka kuku ke yang bujur? mana2 lah.

sebenarnye makin kurus pun ye jugak (tapi tangan tetap bulat2 mcm doraemon hehe). 10 bulan naik sikit je, jadi 8.4 kg. alahai. sebab usia haris skang tengah aktif sana sini. malam tadi pun patut haris tidur kul 9malam, tapi dia nak main2 lagi sampai kul 10. penat ajak haris suruh tido, hehe.
 
xpe haris, mama xkesah pun muka haris bulat ke bujur. mama saje je buat entry ni, hew hew.

lagi satu, ramai yang tegur bulu mata haris panjang. pelik jugakla sebab mama ngan abi nye bulu mata xpanjang. cume kuku punye je lentik, mama punye langsung x lentik. hik2

okie daaa


coret-coret dd dudu di pagi hari

4 comments

Salam sumeee

- aku sekarang pengguna ephyra tau.. ada sebelum raya tu, tetiba balik keje kuku tunjuk kotak ephyra dengan surprise nyee.. tekejut mak encik.. rupe2nyee kuku pegi umah mak aji (mak nye kepada kak d green apple) untuk amik stok ephyra tu.. suke sangat2... memang betul sangat sedap minum ephyra itu. tapi sedap kalau minum ngan susu jek tau.. kalau minum ephyra sorang2 x campur atau campur ngan sarsi contohnye x umphhhh macam campur ngan susu.. kadang2 waktu senggang aku tingin sangat nak minum susu+ephyra tapi kau gilerr, saje2 nak minum.. mahal ok.. so aku limit sekali sehari je hehe tu pun waktu pagi. nikmat sungguh.. so far memang ada beri kesan kat aku, memang aku rasa cergas, cume masalah ngantuk x 100% dapat diatasi lagi... terutamanya masa duduk diam depan pc, atau waktu pam atau duduk dalam kereta untuk perjalanan jauh.. memang x leh wat apa sebab duduk diam kan, sebab tu aku ngantuk. tapi yang penting malam2 nak buat kerje rumah aku rasa segar je, hihi.. malam kelmarin buat keje umah x segar sebab dah skip x minum ephyra selama 3 hari, sebab balik kampung x bawak ephyra. pagi semalm minum ephyra, malam tadi terus ok untuk buat keje2 umah ;) bile nak tido x ngantuk pulak tapi kuku dah tutup lampu suruh tidur hihi kalau takk, mesti aku sanggup lipat baju dan basuh mangkuk toilet lg. kuku laa ni ;p



- duit2 raya haris sume kitorang mampat2 kan dalam bekas ni.




belum keluarkan dan belum kira ;P sampai x leh nak tutup da bekas ni. terima kasih pada sume yang bagi haris angpow. nanti laaa bila2 senang kite kire berapa totalnye eh, pastu masuk dalam bank. 


- alaa cakap pasal haris, terus rasa rindu sudaaa~~~~

- haris haris~~ banyak sangat perkembangan dia yang buat kite rasa seronok. haris belum bole jalan lagi, tapi kitorang suke bagi haris berdiri tanpa pegang apa2, pastu tengok berapa lama die bole berdiri/stabil. malam tadi agak lama jugak dia berdiri. haha comel je bile jatuh. tapi kadang2 haris x sedar tau dia tengah berdiri, die tengah pegang2 meja contohnya pastu die lepas untuk pegang barang dengan kedua2 tangan dia. dia x sedar dia tengah berdiri, tetiba nak jatuh daa hahaha so funny.


- hari tu kitorang gelak gile sebab haris tengah jalan meniti meja tv. tiba2 seluar labuh mengganggu perjalanan dia. bole pulak die pegang2 seluar macam nak betulkan. kitorang gelak gile. mmg kelakar situasi masa tu. x sangka baby pun bole betulkan seluar, hihihihi terhibur terhibur


- ok lah nak ajak kawan2 pegi sarapan. bye


Sunday, September 2, 2012

pendaftaran

3 comments

hari ni pendaftaran pelajar baru ukm. kene bertugas pula hew hew xpe, suke jek.



hrnmm... pada masa yang sama, kawan2ku yang bernama ja, muni dan rapidah sedang dalam bas menuju ke port dickson untuk kursus seminggu.. klu laa aku pilih jalan lg satu tu mesti aku dalam bas juga kan skang.. bersama2 mereka ;)

apa aku merepek ni eh. motip sempat update blog masa pendaftaran? dah dekat2 kul 2pm, nak abes pendaftaran dah. xnampak muke pelajar dah. xpe kite tunggu lg beberapa minit. daaa~~


 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez