dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Friday, September 14, 2012

nak bagi haris makan apa lagi ek



umur haris skg 10 bulan yang dah nak masuk 11 bulan.. tapi omma nye pening x tau nak varietykan makanan apa lg untuk haris.. hari2 mesti aku bagi makan bubur nasi yang ubah2 kejap ikan kejap ayam kejap sayur tu kejap sayur ni, pastu biskut jacob, kadang2 roti, pastu malam2 akan kasi buah..


pastu masa beraya ni ada jugaklaa aku kasi rasa siket2 nasik impit, kek tu kek ini, semperit (haha umah kak ameris), biskut tu biskut ni, sume pun haris bedal la. 

tapi dari segi makanan berat atau makanan ruji aku xtau nak variety kan macam mana dah. kite yang dewasa ni bolelaa nak makan kue teow goreng ke mee goreng mamak ke, sizzling me ke mcD ke, cheesy wedges ke. kalau baby??? ada laa gugel2 tapi selain bubur nasik nak bagi apa lg ye?? cayang harisss, nak haris rasa macam-macammmmmmm, nak dia tau dunia ini sangat indah dengan makanan. hehe biar die cam ommak die suke makan makan makan.

korang ada idea x? nak bagi haris makan apa lg eh?? apa makanan tuk baby lg eh? korang bagi apa? macaroni? ;p spageti? ;p


sian haris omma dia xpandai masak sangat dan xpandai varietykan makanan. haris kalau balik gombak mesti makan byk10x sebab nekma masak bubur sedap kot.



haris suke sangat makan biskut ni. walaupun tawar, alololo cian haris mama dan abi bagi biskut tawar ye. aci x kitorang xpenah bagi haris makan biskut baby?





ok part ni kelakar. haris tengah makan biskut lepas tu die nak gigit dan patahkan biskut guna tangan sekaliii yang patah nye ciputttt jekkk hujung jarikk jekk, yang tertinggal dalam mulut yang besar plak. terbalikk plak rolling on the floor mama nye gelak giler2 x tahan rolling on the floor. lucu lah haris ni!!!! pastu buat muka terpinga2 sambil pandang baki biskut di hujung jari rolling on the floor

rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor



5 comments on "nak bagi haris makan apa lagi ek"

nieza rawi on September 14, 2012 at 5:51 PM said...

leh try, pasta.. like organic pasta kat cosway, rolled oat.. try buat begedel ..

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. on September 14, 2012 at 7:25 PM said...

Sama lah..masalah nak pikir menu makan Aidi memang memeningkan.

Tapi tentiba ada yang rekemen buku ini.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.323921801033094.74318.229444617147480&type=3

Cubalah!!

Mr n Mrs Zaidi on September 15, 2012 at 1:05 AM said...

sy pun tak pasti jgk nk mkn pe... sbb daaliyaa blm mkn solid food lg..tp nie pun dh fikir2 kn jgk nk masak ape...huhuhuuhuh... ape2 pun sungguh comel haris dgn biskut tu...

p/s:- jemput la dtg beraya kt rumah sy ahad nie..

Ciare Baha on September 16, 2012 at 3:45 PM said...

antara yg aku penah bg yayen...

mashed potato
cream pasta
sup pasta
cheese pasta
(pasta ni mmg rebus smpai lembik)
bubur gandum/barli
custard roti
mushroom soup
-- semua homemade ni tau ;p

nti bile tringat aku gtau lg ;p

dd dudu on September 18, 2012 at 1:37 PM said...

{kak nieza}

wahh beli kat cosway ye organic pasta. ok2, ooh begedil yee


{yongnana}
wahhh makasih bagi link buku, cam bes jekkk

{mr n mrs zaidi}
hehe gud luck nanti bile daaliyaa da mkn ;p

alaaa sori baru baca comment ni, ada wat open house ye :)


{ciare}
mak aihh, kelas ciare

byknyee menu!!

mmg supermak!!

nanti aku msj tanye cane nak wat ehhhh

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez