dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Thursday, August 2, 2012

bestnye duduk rumah



Semalam haris demam.. tinggi sangat, mencecah suhu 39.5 .. tinggi x? aku sangat cuak lalu bawak p klinik dan EL, jaga haris kat rumah..

sentiasa pantau suhu haris.. bile tinggi siket cepat2 lap dengan air.. masa siang xde air asam jawa, lap ngan air suam je.. dah petang2 kuku balik bawak asam jawa baru lumur badan haris ngan air asam jawa kasi sejuk siket.. pastu mandikan haris byk2 kali, sampai last2 aku yang bau hapak.. hehe anak makin wangi, maknye makin hapak..

terus rasa indah sangat kalu dapat duduk rumah jaga haris hari2.. aku rasa sume mak2 pun rasa cam aku rasa kan kan kan... sambil tengok tv sambil tangan lap2 badan anak.. indah pe ;p anak depan mata ;p tv pun depan mata ;p

comel jek haris demam.. sebab dia redha dan x meliat2 melawan.. paham2 lah kan demam, badan lemah.. asyik tersadai je.. tengah merangkak2 tetibe tersadai kat tengah jalan, tertiarap.. x berusaha untuk sampai ke destinasi.. comel betul...
hee hee apa la aku ni, anak demam pun cakap comel kan? hahaha

dah demam pun masih cuba nak aktif berdiri paut2 kat tv.. pastu tepuk2 meja dengan perlahan2.. *kalu x selalunyee dendam dentum tepuk meja.. alahai anak mama~~


bes duduk rumah, masa haris tido macam2 keje rumah aku bole buat. siap kopek ikan bilis dan kupas sume bawang, dan sediakan bahan2 nak masak.. tp xsempat nak masak kuku da balik.. hehe.. honestly hari2 pun kuku yang masak tuk berbuka, aku jaga haris.. ish ish ishh x bes betul.. kalau bole aku nak masakkan laa tuk dia ;) kalau duk umah xkeje, mesti aku bole masak hari2 kann tukar2 resipi, siap desert(betul ke eja camni) sekali. besnye!!!


ok lah nak sambung buat keje. skang playlist lagu "Langit menangis" ost cite Dejavu di kinabalu. aku suke dua2 watak hero tp aku xsuke watak nadira ngan tira yg psiko. tah papeeee nyampah pun ada. motip buat watak heroin x bes langsung.

dadada (^^.)/


note : pagi ni badan haris dah sejuk dah, tapi still nak bg makan ubat demam.. sebab kali ni demam virus, bukan demam bakteria :)
nota untuk cikgu taska. oh ye taska ni rajin lap2 badan haris dengan air asam jawa walaupun aku xpenah suruh :)

gambar haris masa usia 8 bulan dengan embah. sekarang haris dah 9 bulan. eh stokin haris telinga dia tergantung, hehe maaflah cik telinga dan cik tikus, x perasan telinga awk tersadai macam tu. eh xnampak muke embah.



ok dah nampak muke embah. sama pulak muka embah ngan haris, hehe





6 comments on "bestnye duduk rumah"

Mr n Mrs Zaidi on August 2, 2012 at 4:18 PM said...

alahai kesiannya kt haris..
tinggi jgk tu suhu dia...
harap2 dia sihat sepenuhnya..
mmg best pun duk rmh kan sis...boleh tgk perkembangan ank setiap hari..huhuuh..

Ezzan Yusop on August 3, 2012 at 7:49 AM said...

can't wait to see my sayang today :)

dd dudu on August 3, 2012 at 8:33 AM said...

{mr n mrs zaidi}

haris sehat da ;)

{ezzan yusop}
sape ;p dudu ke haris ;p

Ezzan Yusop on August 3, 2012 at 10:13 AM said...

dulu, sebelum haris...u are my sayang...

tapi selepas haris menjelma...
dia my syg no1

hehehe ;p

veesakura on August 3, 2012 at 12:42 PM said...

kesian haris,cepat sembuh yaa. memang syiokk dok umah sbnarnya. eh, anta haris ke taska mana ek? me tgh cr tempat lagi nak anta my baby..

ameris on August 3, 2012 at 1:16 PM said...

dd;
bestkan jd surirumah, jg anak, masak..

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez