dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Tuesday, August 7, 2012

berserah




- macam biasa hari ni rasa sayu siket sebab semalam cuti, dapat jaga haris sepanjang hari.. besnyee besnyee.. paling bes bile tingat momen aku suke sakat haris.. sakat sampai nanges heeheeee.. jahat mama dia.. pastu kadang2 aku suke pandang dia lama2... pastu bile die tersedar ada org pandang dia, dia mesti akan toleh pastu sengih pastu tampar lembut muka aku.. aloh aloh alohh aku suke sangat part tu..

- semalam hasni datang umah main dengan haris dan tulun jaga haris hehe. aku try masak aglio olio tapi xsedap. stressnye burung kedidi! xpe, aku akan cube lg. padahal resipi senang gile. uhuk


- sabtu hari tu aku gi exam UKM, untuk lantikan tetap. tawakal aje. x bole berharap sangat sebab yang amik exam sama2 ngn aku sume hebat2 belaka. aku ibarat burung kedidi yang terbang rendah, ekekeke. exam dari kul 8:30am sampai kul 1 lebih, tapi ramai keluar awal. heran aku sume jawab dengan cepat. barisan aku tu, aku keluar paling last, huk2.

so motip dapat offer gomen untuk jawatan tetap tapi xmo gi malah pegi exam ukm?? waras ke tidak kau ni lepaskan peluang yang ada tapi pergi pada peluang yang entah tidak akan kunjung tiba?

uhuk entahlaa korang.. aku pun xtau nak jawab macam mana.. aku ada instinct yang mengatakan "jangan terima.. jangan pergi..".. so aku folo instinct iteww... bole?.. jangan marah aku ye sayang sayang... tapi xtaulaa kalau esok luse instinct baru datang cakap yang sebaliknya pula hehe..

aduuh berat sebenarnye rasa hati ini... dilema paling besar penah aku hadapi..

tapi kalau aku pergi gomen, kene pergi kursus pengenalan seminggu kat Port Dickson.. yang tu kalau aku bayangkan pun dah mengalir air mata.. xpernah berpisah ngan haris.. skang ni haris haris haris haris haris je dalam fikiran aku ni.. huhuhu.. tapi aku xcakap kursus tu faktor aku xpegi gomen tau.. bukan2, klu perlu berkorban nak buat camane kan.. tapi keputusan aku lebih kepada "quality time bersama anak dan suami" sebenarnye..

xpelaaa, ikut cakap insticnt je la, hihi.. lagipun hari2 berdoa pada Tuhan agar berikan petunjuk..


bak kata hasni "ko tahu apa yang terbaik untuk ko.."  mesti hasni dah pasrah bila aku macam x nak pegi gomen..hihi ;p

9 comments on "berserah"

ameris on August 7, 2012 at 11:48 AM said...

alahai.. comeinya haris tampar muka dd. semoga dd buat keputusan yg tepat.

mama hanna on August 7, 2012 at 4:01 PM said...

burung kedidi.. hehe.. comeinyeee

motip cakap burung kedidi comey??
hehehe..

dd dudu on August 7, 2012 at 4:03 PM said...

{ameris}
harap2 haris suke tampar lembut2 smpi bile2, hehehe

{mama hanna}
motip tetibe burung kedidi. haha

ja_on_seven on August 7, 2012 at 4:28 PM said...

hmm aku pun berserah..

Rohani Hashim on August 7, 2012 at 11:22 PM said...

ala dd sayangnya (ahahs j jer kan nk gak ckp cmni)...

Cik Seni on August 8, 2012 at 7:51 AM said...

haha...banyak plak mention nama aku dalam entry ni. :)

spagetti tu sedapla dd..cuma pedas sket je... =p

Anonymous said...

Salam taniah dd..
post ape yg gomennya kjer tu..
pegik la, mn tahu leh jumpa saya kat sana..hihi...
Salam Perkenalan..

lisa on August 9, 2012 at 4:55 PM said...

alaa kalau sy jadi ko pon saya tak pegi..skang ni kalau sy kursus edy ngan imani sy angkut skali..edy takpela dia keja sndiri so suke ati dia la nak masuk opis ke x..kalau kuku nak ikut ko kene lempang kat bos dia la asyik mintak cuti hoho..pastu kan kalau meeting yg kene duk hotel pastu dpt room twin sharing sy tepaksa upgrade single pastu topup duit sndiri..choi kan..so takyah ah keja gomen suke outstation lama2..kdg2 bukan benda penting pon..x paham tul i..huk

dd dudu on August 9, 2012 at 5:05 PM said...

{ja}
hehe InsyaAllah sume ok klu kite dah pilih jalan itu :)

{hani}
alaaaa xpeee, dd rasa tenang memilih keputusan ini, ecee

{seni}
seni tipu ;p

{anon}
alaa cane nak kenal klu xtau nama ;p eceee


{lisa}

kan tul tul. byk sgt outstesen. xmo laa~~ ahuk2

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez