dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Tuesday, August 14, 2012

cerita tentang raya




1) untuk aku dan kuku memang sempoi habes. x de pening2 cari baju raya pun. kitorang pakai kain hantaran nikah 2 tahun lepas untuk dijadikan baju raya tahun ni ahak ahak ahak. motip x jahit tahun lepas baju tu? tahun lepas kan aku mak buyung, mana cukup kain, ekekeke.hee hee kain tu kain kosong je, so aku carik border lace tuk tampal kat lengan baju. comel! tapi kannn bapak mahalllllll border lace. aku ingtkan murah je, mahal rupenye. aku beli border lace yg paling simple dengan harga rm50 kat jakel, untuk lengan sahaja. xbeli yang lace berbeads2 laaaa, mahal! lagi pun nanti dukung haris, xmau laa haris x selesa kalau lengan ada batu2. memang simple baju raya, tapi aku memang suke plain yang simple winking xsuke yang sarat2 dengan banyak batu or manik. hihi. oh tudung pun dah lama beli untuk baju ni. x penah pakai tudung tu, memang beli tahun2 lepas sebab nampak matching ngan baju.


2) untuk haris, kitorang carik kain baju melayu je 1 meter yang sama color dengan baju kitorang pastu ma jahitkan, senang. hehehe


3) baju jalan haris dan kasut raya, ada yang aku beli online ada yang beli kat luar. kerana haris, setiap kali waktu lunch masa bulan puasa ni aku duk keluar2 gi kedai jee ushar baju baby. aktiviti sihat aku yang menggembirakan di bulan puasa ni hehe. tapi sebelum pukul 2 dah balik ofis la.


4) kasut raya. yabedabeduu sangat sweet wedges rayaku, aku suke sangat. xsabar nak pakai. di sponsor oleh kuku. alaa sebenanye kasut raya ni hadiah besday aku hari tu ahak ahak jadikkan kasut raya terus. henbeg(beg kecil tali panjang yang muat purse dan henset) tuk jalan2 raya pun kuku belanja. hehe beli kat alamanda jek.


5) t-shirt kuku setel 2 helai. tapi aku nak tambah lagi 1 yang nampak cantik dimata, die x bagi pulak. alaaaaa. frust sangat.


6) duit raya pun setel. gi bank kat unikeb kat ukm ni je. gi tengahari, ok je, xde pun duit habes. siu siu~


7) tahun ni giliran beraya dengan keluargaku. kitorang balik kelantan, terengganu dan kuantan. kerlas x? kuku nampak relaks je. risau aku kalau kuku bersedih di pagi raya sebab x pernah berpisah ngan keluarga dia sepanjang 28 tahun ni hehe. motip aku fikir lebih2? padahal tahun lepas pun aku ingat aku akan bersedih/menangis di hari raya sebab xde ma ayah, tapi last2 ok je aku hari raya, ceria dan makan banyak. kui kui kui


8) kuih raya beli dengan oto. setiap tahun pun beli ngan oto, ofismetku. kosser tongue patut mintak percuma 1 balang sebab setiap tahun beli kuih yang sama dengan dia tongue cuma tahun ni ada tambahan biskut stoberi lak.


9) ooh x sabar nak raya dan makan byk2.


10) kat bawah ni gambar haris masa jalan2 kat OU hari tu. jalan2 raya. merata rata sale 50% 70%.



haris duduk baik2 ye dalam stroller.



ok


ok ok


ni kipas ke makanan saya



ok die dah pusing.



xduk diam dah



hiyarkk!! ok fine. ending nye abi terpaksa hantar stroller ni balik ke bonet kereta. haris kitorang gilir2 dukung. saba je lah.


salesgirl yang bernama ezzan : "Encik haris, belikanla baju ni untuk mama kamu"




haris : "oh cantik juga kan"


haris : "baiklah. saya nak yang ini!"

hee hee

dan akhirnye si kecil ini tidur kepenatan semasa bershopping raya ;)


close-up siket. alololo comelnye nampak gigi bawah semasa tidur.

7 comments on "cerita tentang raya"

ameris on August 14, 2012 at 11:10 AM said...

cepatnya haris membesar bagai johan

dd dudu on August 14, 2012 at 2:19 PM said...

{ameris}

dd pun mcm x percaya haris da besar. macam baru je hari tu nmpk haris baring2 tendang2 kaki x leh meniarap lg hihi

aYenZ JamiL (^0^)/ on August 14, 2012 at 2:43 PM said...

haha..comel plak dialog ezzan dgn haris..comey la haris

dd dudu on August 14, 2012 at 3:32 PM said...

{kakyen}

hehehe nanti nak raya umah kakyen ;p

aYenZ JamiL (^0^)/ on August 14, 2012 at 5:21 PM said...

erk...insyaAllah..hehehe

best kan lisa on August 15, 2012 at 4:02 PM said...

dd saya ingat lagi ko suke baju imani yg ada kereta..baju imani kale itam..sebijik sama mcm baju harris ni..hahah motip ko jumpe gak baju yg sama walaupun kale lain?

dd dudu on August 16, 2012 at 10:55 AM said...

{lisa x best}
eh haa ahh laa baru tingat.

hehe suke laa shirt gamba keta, suke klu budak2 pakai hehehee... hari tu ternampak kat booth tepi warta terus beli

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez