dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Tuesday, August 14, 2012

cerita tentang puasa pulak





- tahun ni puasa kitorang agak sempoi. makan kat luar baru 2x je. yang lain2 sume masak kat umah atau makan kat umah mak atau makan kat umah ma. lauk yg kitorang masak pun simpel2 ikut apa yang sempat je. macam semalam, kuku buat ayam masak black pepper sbb aku tingin pulak makan ayam black pepper. pastu xsempat masak sayur, kuku buat telur dadar jek.


- kat luar pernah makan Kenny Rogers ngan geng bandung (ezan ros izuan), dan baru2 ni makan kat The Manhattan Fish Market ngan kawan2 upm kuku yang aku gelarkan geng gagak putih. acara tahunan geng dorang ni mesti ada berbuka puasa bersama2.

- kat bawah ni gambar2 haris masa tunggu untuk berbuka di The Manhattan Fish Market. oh ye kat sini, aku dan kuku makan byk pulak. siu siu. kitorang order fish n chip, cheesy fries, spageti seafood, crabby marinara, creamy mushroom spageti dan abang manhattan tu bg free mushroom soup. hik2 motip makan byk jenis spageti? hak hak. disebabkan aku dah x update blog tegar macam dulu, so satu jenis makanan pun aku x hamik gambar. adoii nyesal pulak.


kat luar The Manhattan Fish Market @ Alamanda. haris tengah tengok tasik



tepuk2 meja



kaco auntie ros yang tengah tengok menu. hiu hiu


nak kaco sapa lagi ni

masa tunggu berbuka haris aktif. masa kitorang berbuka dia tidur suda~~


- dah ada haris ni, masa berbuka aku kena bg die apa2 barang dapur untuk dibuat main. haha so haris layan laa tuperware ke, cawan plastik ke, sudip ke, jag ke ape ke sementara mama dan abi nak berbuka. kerlass tak barang mainan haris?? tapi kalau die dah busan, aku stop kejap la makan. hihi



- masa sahur aku selalu rasa ngantuknyeee ngantuknyee nak panaskan lauk atau nak masak. tapi sebenarnye moment sahur ngan kuku lah yang paling sweet kalau nak diingati semula ^_^ wink* wink*

macam pagi tadi sahur aku kronik. aku memang ngantuk dari semalam sebab tido lambat pastu haris tido x lena sebab die batuk2 skang pastu nanges sebab sakit tekak kot. so aku byk jaga la dari tidur.

bangun2 sahur pagi tadi terdengar bunyi gas dibuka dari dapur. laaa motip kuku bangun awal siapkan nasik lemak? haha. selalu aku yang kejutkan die bangun, tapi pagi tadi terbalik pulak. even masa makan sahur pun mata aku duk pejam, sumpah ngantuk!!!!!  masa makan tu berapa kali peha aku kena tepuk kuat ngan kuku sebab tertidur masa makan hew hew hew. bila ingat balik kelakar pulak. kui kui kui


- macam x sangka je skang aku berjaya bangun pagi2 dan masak/panaskan lauk dan bersahur sama2 suami. padahal masa sebelum kawen dulu, aku mana bangun sahur. liat. ma kejut macam mana pun memang aku xkan bangun sahur punyelah. betapa perkahwinan merubah diriku ke arah lebih baik =)




4 comments on "cerita tentang puasa pulak"

ameris on August 14, 2012 at 5:10 PM said...

dd; akak pn sama mmg ngantuk gile bulan pose ni. sblm abis berita akak dh tutup lampu/tv suh bdk2 tido. suami dh gi masjid.baby letak buai pastu tido. rayyan plak gosok blkg dia pastu tdo. akak pn tido skali. bngun kul 1 @2 bila bby nk susu, masa tu baru solat isya. pastu lipat kain, gosok bj, sidai bj kalu basuh.

4.30bngun prepare sahur lak. kalu dua tu bagun mcm lipas kudung la akak.nk sahur, nk kemas dapur, solat,mandi, bersiap g keje. huhhhh...

dd dudu on August 15, 2012 at 2:43 PM said...

{kak ameris}

hehe besnyee rayyan leh tido awal. haris slalu tido lmbt2, kul 9 kul 10 camtu. kul 11 pun penah, haishhh

lisa best on August 15, 2012 at 3:57 PM said...

sy rasa ko duduk meja sama ngan saya duduk masa kat manhattan tu..tp tmpt harris tgh2 tu saya la yg duduk kui2.meja tengah kan yg panjang?

dd dudu on August 16, 2012 at 10:53 AM said...

{lisa x best}

haaa betullaah tu hahhhaa motip ko duk ujung

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez