dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Thursday, August 16, 2012

kias



baca blog kak Di pasal Kias Ramadhan - Malaikat Siber, teringat yang aku tengok semalam. aku tgk tau Kias Ramadhan, masa tu tgh iron baju, sambil2 layan. last2 baju x teriron, ternganga je aku tgk tv. terfikir "macam ini punya olang pun ada ka"

dia pasal si gegirl ni.. tengah jalan2 ngn kawan die kat bintang walk kot, tapi die update twitter tulis lebih kurang macam ni "baru lepas terawih kat masjid.. sekarang nak berwirid pula".. bole?

pastu kawan die marah laa nape die tipu tulis status mcm tu.. pastu die kata sebab bakal mak mertua die, bakal adik ipar die sume follow di twitter, so die kene tunjuk baik..

pastu masa berbuka puasa ngan bakal mak mertua die, dah habes makan mak die macam nak cepat2 gi solat mahgrib la.. pastu die cakap camni "bole x nak pinjam telekung mak. telekung yang sy bawak selalu tu dalam henbeg lagi satu"... @^&%&#!! terus tunang die buat muke "derrrr~~""

pastu esoknye pun macam tu.. die tipu status lg konon2 die tengah beribadah.. ada sekali tu pukul 5 pagi die update status cakap die solat tahajjud... terus kene comment gelak dari bakal adik ipar die.. "solat tahajjud pukul 5 pagi? LOL"

malu gile die. terus nak cover malu dengan update status lagi "tengah baca Al-Quran, last juzu'"

padahal die tengah shopping baju dengan kawan die. gile ke hape hahaha


pastu esoknye masa tengah shopping kasut ngan kawan die, die tweet "terawih di 10 malam terakhir Ramadhan.. nikmatnyaa.."

mak mertua die baca laa tweet tu ngan adik die kat henpon, suke la mak mertua die kan.. sambil2 tu mak nye tengah nak shopping kasut, masuk kedai kasut. sekaliiiiiiiiiiiiiiiiii ternampak bakal menantu die yang konon2nye tengah terawih tu..

muahahaha pucat gile muka gegirl masa tu..


xpaham betul aku.. macam ini punya olang pun ada ka!! nak tipu pun x agak2 khannn ;p  xbleh blah betul status die tu.

even kalau betul pun, perlu ke nak canang2 kite pegi beribadah :)


oh nway aku xpun xtau nape rajin pulak aku cite kat blog, haha.. nak buat keje tp mood ke laut.. acaner tu johan?


note :  tahun ni raya kat Kelantan umah maksu. bertolak hari sabtu ni. jem x ek?? ramai dah balik hari kamis dan jumaat kan ;p sabtu x jem la kan ;p

5 comments on "kias"

ameris on August 16, 2012 at 10:43 AM said...

dd; akak pn balik kelantan ari sabtu....

dd dudu on August 16, 2012 at 10:53 AM said...

laa yekeee

kelantan kampung husband ek

ameris on August 16, 2012 at 12:05 PM said...

kami laki bini org kelantan lorrr

lisa on August 16, 2012 at 12:18 PM said...

dd sy pon balik sabtu kot..erk debar sgt tp sy lalu cameron highland sbb x sanggup gile nak tahan diri jammed teruk kat gombak sampai kelantan...hahaha lama okeh

dd dudu on August 16, 2012 at 12:19 PM said...

{kak ameris}

oo yekeeee.. dkt ngn kampung neelofa x? hak hak tetibe kann

{lisa}
ko grk kul bpe? gerak lepas sahur pn jem kah?

weh berdebar2 nye

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez