dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Thursday, August 16, 2012

melepaskan ia pergi





pagi tadi jumpe bos.. then secara personal aku bgtau die aku x terima tawaran SPA tu, aku nak stay sini je.. kire bile dah bgtau tu, secara rasminya keputusan aku dah dibuat. no more dilema sebab dah ada kata putus.

lepas cakap tu rasa lega. lepas ni xyah fikir2 dah. disamping itu, ada juga rasa 1 perasaan. bukan perasaan sayang melepaskan jawatan tetap, tapi perasaan siu siu siu~~ camne ek nak cakap, angin kosong berlalu pegi selepas aku beritahu keputusan itu. aku rasa seperti "betapa keadaan dan masa bole merubah seseorang itu.." .. sebelum ni aku nak sangat keje government, nak sangat nak sangat. first time interview aku gagal. 2nd interview baru jadi calon simpanan. dan sekarang dipanggil. tapi masa dan keadaan aku sekarang menyebabkan aku melepaskan ia pergi. betapa anak ini penting sampai satu keputusan yang mengejut telah dibuat.

haris~~ mama x kan tinggalkan haris :( mama xnak ambil risiko untuk sesuatu yang mama xpasti disana bagaimana dan dimana penempatan. * lagi satu x berapa suke dengan jobscope sana ;p


lepas dah bagitau bos tadi, terus bos nak antar aku kursus seminggu di INTAN. xpe, no hal, x kesah ulang alik hari2 walaupun jauh. hihi. untuk 1 malam pun aku xsanggup berpisah ngan haris, gewdix sungguh.


lately ni aku macam makin garang. kuku lebih penyabar dari aku, xpernah nampak die garang2 dgn haris. tapi aku makin garang. garang2 manja. garang sebab haris xmo dengar cakap mama :p padahal haris tu kecik lg mmg la xpaham apa mama die bagi dan xbagi ;p tapi nak ter'garang juga. kadang2 bile kuku belum balik umah, aku nak wat keje kat dapur angkut haris sekali ke dapur. tapi haris suke berpaut pada rak pinggan mangkuk pastu kasi goncang2. mana laa aku x bebel ;p kang klu periuk2 jatuh atas haris camane? alahaii haris haris~~ ;)

lepas ter'marah haris mesti cium kepala haris banyak2. sayang oh~~~

2 comments on "melepaskan ia pergi"

Zana Adieyza on August 16, 2012 at 11:19 AM said...

semoga keputusan melepaskan peluang keje govt tu adalah yg terbaik buat dd sekeluarga..

BrightEye on August 16, 2012 at 11:54 AM said...

Hope everything went well for the future.. InsyaAllah ada hikmah semuanya tu.. Cian mama marah haris kemetot ye.. nnt aunty BE babab mama haris ye..

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez