dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Friday, June 15, 2012

entry xde gambar x bes



Salam semua :)

- gambar2 bes semua ada dalam henset kuku. sebab tu laa blog ni x berupdate, hehe. oh kuku pula outstesen di labuan, sebab tu la... nex week kuku outstesen kat pahang pula, aku akn pastikan sebelum kuku pegi, aku transfer sume gambar dan video, hew hew hew.

- haris, ma jaga skarang sebab aku ulang alik gombak, kuku outstesen. cian ma, mana nak jahit baju lagi nak jaga cucu lagi. kof kof kof. bila balik keje, aku akan amik turn jaga haris laa, tapi nekma tu bukan boleee, selagi ada haris kat depan mata selagi tu laa nak gomol2 haris. hik2

haris pun manja dengan nekma. tapi kalau nampak mama dia, nanges laa klu mama dia x amik dia. hihi

- eh aku dah ada anak ek???? panggg sedaasss~~

- macam ni rupanya perasaan ada anak. paling bes, kalau anak "ekkk ekkk" waktu malam, kitorang berdua sabar je. xde pun nak marah2. takde pun nampak pasangan tekup2 telinga dengan bantal macam dalam tv, hehe. macam magic pulak kann. sifat penyabar akan muncul automatik bila ada anak. Subhanallah. 

cuba kalau ada bunyi2 hon yang ganggu kite tido. yg tu konfem marah ;p hik2

- haris sekarang dalam peringkat lasak tau. sabar aje lah. memang x bole nak larikan mata langsung. sebab haris merangkak laju2. pastu suke panjat2 dengan kudrat yang ada padahal bukannya boleh berjalan lagi. haris paling suke panjat sofa. pastu suke cakap dengan sofa. sekarang ok laa, xde jatuh2 sebab selalu perhati, tapi masa baru2 haris berubah kepada merangkak+boleh panjat kat rumah putrajaya banyak kali haris jatuh kebelakang. hew hew hew 

- paling kelakar kalau haris jatuh kebelakang tapi atas tilam. mesti haris senyum2 buat2 xberlaku apa2, pastu gigih bangun semula. padahal dia xtau dia dah kantoi, mama dia nampak. buat2 x berlaku apa2 konon ;p


- haris suke berebut breastpump dengan mama dia. motip?? suke tepuk2 mesin pam tu sambil sebut "ta ta taaa"

- dalam bulan ni kira 2 minggu x hantar haris ke taska. selalu macam tu. tapi taska x xde pakej kurangkan yuran walaupun separuh bulan. sob sob sob. 

- eh korang tau x, dalam sebulan mesti ada 2 atau 3 orang yg emel nak pinjam/sewa baju kawen/tudung nikah/baju tunang. huk2 setiap kali pun aku berat hati nak reply emel yg terpaksa mengecewakan pihak sana. aku memang x akan sewakan baju kawen dan tudung nikah aku tu dan juga baju tunang. huk2 sume tu sentimental value, memang rasa berat hati nak bagi org lain pakai.

sori sangattt2 alahai.


- aku rasa ramai yg gugel baju kawen tudung nikah laa sebab tu jumpe blog2 lama aku. blog My Secret Garden aku tu haa dah 364 followers. hari2 ada follower baru. motip?? padahal tuan tanah x wujud pun kat sana. tuan tanah kat sini haaa.

-oklah. nex time aku update entry bergambar yeee. nantikan gambar2 haris~ siu siu



4 comments on "entry xde gambar x bes"

Sue ^^, said...

Oo dd tempah ek sume baju kawin? If dun mind,share dkt mna & bp kos boleh?

dd dudu on June 18, 2012 at 8:31 AM said...

{sue}

sue, hehe kite x ingt sgt bape kos nyee sebab x tempah satu2.. tp pakej yg dd amik tu yg include pelamin sume2 tu dd ubah2 siket supaya baju x sewa tp tempah.. ermmm tp untuk baju kawen, kain baju nikah dan baju sandang x smpi 1 k laa.. pstu baju sanding ngn baju sandang sepasang ngn suami.. erm ermmm

kesimpulannye x smpi 1k ;p tp exactly berapa x ingt ar.....

dd dudu on June 18, 2012 at 8:33 AM said...

oh sue, kite tempah kat wany orange bridal kat wangsa melawati.. ermmm tepi mrr2 jeee hee

Sue ^^, said...

Ooh tq :) murah jgk sbb mcm dd, su pun xnk sewa.. Kasut pun nk tmpah kalau boleh sbb kasut wajib strap kalau x lucut dri kaki.. Haha

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez