dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Wednesday, April 18, 2012

kong kong dan haris



ma cite ayah dulu jenis bapa cina yang xdukung anak. kire jadi bapa yang cari duit jeee, tapi nak pegang2 baby xde ar. kasi cukup makan je kat anak2. hari tu andrew anak sulung ayah ada datang rumah, dan main2 laa dengan haris. pastu dia cakap "ayah tarak dukung saya dulu, dia manyak takut mau angkat" .. mak dia laa kot kan yang cite, hehe takkan laa andrew ada memori masa die baby lagi kan
hee hee hek hek. tapi ayah penyayang tauu, cume yee laaa penyayang versi tegas dan garang. tarak tunjuk punya, hehe.

masa haris newborn pun, ayah tengok2 macam tu, x berani nak angkat.

tapi ada lahh bulan lepas masa ayah ma tido umah kitorang, kitorang nak
gi somewhere, aku masa tu dukung haris dan pada masa yang sama pakai beg belakang, so masa nak bukak beg belakang tu, selamba badak je aku suh ayah pegang haris, ekekeke terus bagi tauu, xde tanya2 dulu. terkial2 ayah pegang haris. comel jeeee. cam batu gitewww
hee hee

tapi kalau ayah main dengan haris, aku ngn kuku selalu gelak bila tengok. kelakaaaaa... ayah sebut "andreeeeee, pondreeeeee"...
laughing xtaulaah bahasa apaa ayah sebut tu. kui2. tapi haris selalu ketawa tauuu ngan ayah, hik2.


sekarang kuku outstesen, so aku duk gombak. ma jaga haris. kire ma berdua lah dengan ayah kan kat umah.

yang menggelikan hati aku, hari tu ma cite. ma xtahann nak masuk toilet, so ma suruh ayah jagakan haris kejap. pastu bile ma dah abes bisnes kat toilet tu, ma skodeng laa ayah kejap camne rupe ayah jaga haris.

ma nampak haris dah berguling2 sampai keluar dari sempadan tilam. kalau dibiarkan memang haris boleh sampai dapur lah. pastu ayah nampak terus ayah bangun.

"haiyaaaa, pusing sana pulakk.. kasi susah sama saya ini botak" *ayah jalan pastu terus angkat haris pi letakk atas tilam balik.


pastu ayah gosok2 perut haris,
laughing

haris terkebil2 je laughing

heeeeeeeheeee sumpah comel.

ma cakap ayah dah mula nak dukung2 haris. pecah rekod ahhh, kui kui


note : haishhh terngiang2 lagu anak kampung versi jozan, hehehe.. tiada apa? tiada kereta ku bawa kau jalan-jalan~ rumah ku pun tiada adapun bapa punya~

5 comments on "kong kong dan haris"

Ezzan Yusop on April 18, 2012 at 4:06 PM said...

hahahahahahah comelnyeeeeeee!! terhibur hati i dikala xceria ini...

dd slalulah citer2 psl ni. besttt...

dd dudu on April 18, 2012 at 4:10 PM said...

{ezzan}

hahahahaa comel ezannnnn

klu ada stroy lg iols cite k!

qasehqaleef on April 18, 2012 at 5:06 PM said...

aduhai ayahlong. dipanggilnye haris budak botak...

dd dudu on April 18, 2012 at 5:25 PM said...

{qasehqaleef}

mmg ayahlong tu ;p

wahh tgk nickname dah leh agak nama anak ayu nanti ;p

qasehqaleef on April 23, 2012 at 4:42 PM said...

hehehe. apa agak2 ek nmenye? jeng jeng...

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez