dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Monday, April 23, 2012

Haris' first solid food



Assalammualaikum sumeeeeeeeeee

ho hoo hoooo

mama haris ni sebenarnya sangat x sabar nak update entry pasal ni, tapi pagi tadi ada kursus laaa pulakkkkk, tu yang baru dapat update masa lunch hour ni.


Uolsss, haris dah masuk 6 bulannnnnnn big hug
motip mamanyee sangattt lahhh eksaiteddddd big grin


haris masuk 6 bulan, mama dan abi pun terus bagi makan. motip ikut peraturan bayi 6 bulan baru bole makan?? ekekeke skemanye weolss ni kannn, hew hew hew


so!! makanan pertama haris adalahhhhhhhhh~~~~ jeng jeng jengggg

HONEYDEW + SUSU IBU
(rupe agak cair ek? x dapat nak agak laa tekstur yg betul, ahuk)




heee heeeee
lepas bagi honeydew nak bagi pisang pulak, pastu nak bg epal, pastu macam2 lah lagiiiii big grin
nanti korang2 share laa ehhh buah pe lagi yg best.

semalam lisa cakap sweet potato best.
ciare lak cakap rayyan suke makan carrot+epal+kismis


nanti nak try2 sume2 ah.
memang sangat eksaited. *eksaited masak tuk anak sekali lupe masak tuk suami isteri, hehe


ini laa muke haris bile mamamm

ehh orang suruh dia makan die ingat org agah2 dia pulakkk, tu yg die ketawa laughing lucu la haris ni
hee hee


mule2 masa bagi makan, haris macam pelik jek tengok. tapi die hisap2 laa sudu tu.

pastu kite ajar die hisap2 betul2, pastu lelama ok laa, haris sendiri yang nganga mulut setiap kali abes hisap. owhhhhhh sukee nyee momen pertama kali ini! ^_^


nom nom nom, lama2 pandai laaa hisap2, telan

heehee comot sangat anak mama! big grin


untuk pertama kali ni, aku rasa haris suke laa makan honeydew + susu ibu ni. yelaaa lagi pun masa dia dalam perut dulu, hari2 kot aku makan honeydew ni. ekekeke setiap hari bekerja laaa, slalu beli kat ofis.

nak buat 4 day rules. so 4 hari laa haris makan menu yang sama ni, hehe.


sukee ekkkk sayangggg


nanti mama bagi lagi eyyyyyy


alaa hari ni haris makan kat taska. dah buat bekalan dah. harap2 cikgu bagi haris makan dengan baik2 dan penuh kesabaran ^_^


haris, makan leklok ye. mama sayang sangat kat harisssss


oh ye, buat masa ni abi nye yang pegang haris masa nak bagi dia makan. nak beli bumbo seat macam Dr. halina laaa, kat mana ekk nak beliii


daaa~
sekian.
dari -mama yang eksaited gile anak masuk 6 bulan

hee hee





7 comments on "Haris' first solid food"

Ciare Baha on April 23, 2012 at 2:09 PM said...

dd gamba 1st haris sengih mata jadi mcm bentuk senyum terbalik tu macam muke sinchan bole takkk? jgn mara ek aku ckp muke haris mcm sinchan. terkejut sgt tgk aksi haris tu..huhu..apepon pandainyaaa dia nomnom. yayen dulu sekali dua bg solid membazir jek. dia mcm x pandai nak telan ;p hehe

♥S@R@♥ on April 23, 2012 at 2:13 PM said...

geramnye tgk gambar haris ni..

comelnyeeeee..

sama cam sara je..over excited..tp sara xfollow pun 4days rules tu main belasah je..hehe

tp alhamdulillah safiya xmemilih pun makan..

Mama Gee on April 23, 2012 at 3:59 PM said...

eh ehh..jap je dh 6 bulan
jarang nk tgk muka baby makan dgn happy nya..
suka sungguh tu :)

Umi MediNa on April 23, 2012 at 4:50 PM said...

DD..

Kak ayza belikan medina bumbo seat kat mothercare, alamanda..tp without tray..rm199..kalo dd rajin g babyland leh dapat ngan harga yang sama sekali ngan tray..tp ari tu ngah offer lar kat babyland tu..skg xpasti de lg ke x..

FaizahShafie on April 24, 2012 at 11:04 AM said...

comelnya haris makan... ;p

dd dudu on April 24, 2012 at 1:31 PM said...

{ciare}

hahhaaha sincannnnnn

layann jek, hehehehehhehee

ohh entahh, mebi sbb haris slalu isap jari sndiri kot, ekekeke

{sara}
hehe nanti lama2 mesti kite pun da x ikut 4 days rule tu heehee


{mama gee}

tetibe dah 6 bulan kannn, pejam celik pejam celik haihhhh xsangkaa


{umi medina}
ooooo kat mothercare ngn babyland ke, ok2 nanti nak cari. tq kak


{faizah}
hehe suke tgkkkk

rosealley on April 24, 2012 at 2:36 PM said...

geram la haris niiiii!!

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez