dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Thursday, April 12, 2012

haris batuk, bawak jumpe dr. nadir



haris batuk batuk, dah lama sangat dahhh, 2 minggu nak ke 3 minggu dah. mmg lama ar. naik riso mama dan abi dia...


muke haris batuk


tapi madu, kitorang xnak bg, ubat klinik pun kitorang xberapa selesa nak bagi. camne?? uhuk uhuk uhuk


dan ramai yang tahu, dr. Nadir dari Klinik Wangsa sangatlah femes dikalangan ibu2 yang mempunyai bayi/anak yang batuk2. ada beberapa kawan yang sajes suh jumpe Dr. Nadir ni. even bile gugel pasal bayi batuk pun, nama Dr. Nadir ni selalu naik.


semalam Rabu cuti kan. kitorang bawak ar pepagi kul 8:30 bertolak dari Putrajaya menuju ke Klinik Wangsa, dekat je ngan JJ wangsa Maju.

xramai orang pun, ada 1 patient je sebelum kitorang. dengar baby tu kuat gile menanges dari dalam bilek. x leh bayangkan haris jap lg ni camane laa. xtau prosedur apa yang akan dibuat.


xlama kemudian, Dr. Nadir panggil nama Haris. comelnyee Doktor yang panggil nama, bukan nurse hihi

so kat dalam tu, Dr. Nadir tanya2, n terangkan itu ini pasal batuk bla bla bla. kitorang angguk2 je la, sebab banyak yang logik nye.

pastu Dr. cek dada haris, mmg banyak kahak kat dalam huhu.

pastu start nebulizer. mule2 haris sengih2 lagi bile abi agah2 dia. pastu nebulizer ni lama giler. aku rasa jeritan paling kuat yg haris penah lontarkan masa tu laa.. meraung2 x selesa. huhu cian haris. lama giler ah. pernah je neb kat Klinik Kerajaan, tp x selama ini lah.

pastuuu uweeekkkkkk terus haris muntah kuar banyak giler kahaaakkkkkkkkkkkkkk

cabut je gas neb tu haris terus diam nanges. terus peluk die kuat2. alahaii cian yee anak mama.

ingatkan kahak dah habes. tapi bile Dr. pegang dada haris, katanya banyak lagi. sob sob

then gune tiub untuk keluarkan melalui hidung, mulut... haris menanges lagi x selesa.. alahai sian anak mama~~~

oh sebelum Dr. sedut gune tiub tu, Dr. demo ajar camne nak tepuk belakang haris kasi kahak bergegar siket. pastu die ajar stim gune periuk nasi dan halakan haris pada stim tu, kasi kahak2 cair. kitorang angguk2 je tanda paham.


dan last sekaliii, Dr. bagi byk ubat untuk haris. sebab ada lagi kahak dalam dada haris. ubat ni x buat mengantuk ye uolss, iols dah tanye nurse dah. kire x macam ubat2 klinik laa yg ubat batuk buat mengantuk tu.

sekarang ni kitorang bg ubat2 ni kat haris, harap kahak2 haris berjayalah dikeluarkan. xtaulaa nape ubat2 Dr. Nadir ni aku berani pulak guna. sekarang bunyi batuk haris dah basah2 siket macam ada kahak cair2, bagus2, xdelaaa kering je bunyi batuk die, which is not good ar. harap2 haris sembuh cepat.. sayang haris sangat2



4 comments on "haris batuk, bawak jumpe dr. nadir"

♥S@R@♥ on April 12, 2012 at 4:15 PM said...

siannye dia..
hari da 2org mmbr blogger buat entry pasal dr.nadir ni..

hope cepat sembuh ea..

dd dudu on April 12, 2012 at 4:42 PM said...

{sara}

sara nak link dorang bole? nak baca gakkkkk

hihihi

yUmIe on April 12, 2012 at 5:29 PM said...

what to say??dr.nadir mmg famos d'amos.haha.
ni link yg dd mntk dgn sara tu.huhu..
http://iniakudanaku.blogspot.com/2012/04/dr-nadir-khan-fofuler.html

FaizahShafie on April 15, 2012 at 10:41 PM said...

eh dr nadir ni mmg famous ke, baru tahuuu

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez