dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Tuesday, April 10, 2012

haris x suke duduk dalam stroller



biasanya, masa masukkan haris dalam stroller, mule2 dia akan buat muka tercengang2.. muka statik jeee, terkebil2 tengok kite.. macam muke gayat pun ada.. tengah start enjin kot, hik2.


xlama kemudian, tangannye dah mula gerak2.. angkat baju siket..

sayangg malulaa. tutup pusat tu siket sayang hee hee



x lama kemudiann..

start dahh nak memusingkan badan




laaaa meniarap pulakkk




motip meniarap dalam stroller?


pastu abi pusingkan haris balik, pakaikan seat belt.

tapi haris gigih nak pusing jugak, last2 kite yang rasa sakit tengok die bergelut dalam tali pinggang.

takut die sakit arr.

last lastttt

kenalahhh mama dukunggg~~

abi lak gi naik tempat parking jap hantar stroller ke kereta.

saba je laaa hee hee


note : x minat tasha shilla ;p



11 comments on "haris x suke duduk dalam stroller"

Ciare Baha on April 10, 2012 at 9:46 AM said...

comel je mama pkai skirt. kalo aku pakai nampak mcm mak dugong salah pakai baju T____T

dd dudu on April 10, 2012 at 9:49 AM said...

{ciare}

ciare motip? aku bygkan comel je ko pakai sekirt.

hehe aku kene pakai baju yg cover punggung siket, klu x, aku pun nmpak cam mak dugong salah baju, kekekekekeke

nieza rawi on April 10, 2012 at 10:12 AM said...

should try SSc - leh dukung belakang..=)

dd dudu on April 10, 2012 at 10:18 AM said...

{nieza rawi}

SSSc tu apa ekk

BrightEye on April 10, 2012 at 10:48 AM said...

coml haris kemetot meniarap dlm stroller..hehe

mama hanna on April 10, 2012 at 10:53 AM said...

hehehe.. haris active boy laa mama.. mane buleh duduk dendiam dalam stroller.. hehehe..

nieza rawi on April 10, 2012 at 11:02 AM said...

SSC - soft structure carrier

yUmIe on April 10, 2012 at 12:04 PM said...

iman pn cmtu.tp stroller sempit sikit,so xboleh le die nk meniarap.tp aksi angkat bju nmpk pusat itu biasa.haha.

dd dudu on April 10, 2012 at 8:55 PM said...

{be}

hehehe gigih haris nk meniarap gak


{mama hanna}
heheeee yela yela haris, xpe jee mama xkesah kamu aktif, kof kof


{kak nieza}
ooo akak pakai x?
bes x


{yumie}
hehe tingat pengalaman yumie kuar berdua ngn iman

Cimas Tc on April 13, 2012 at 8:28 AM said...

kalau haris xmo masuk stroller, stroller boleh jadi troley isi barang gak..hehe..amirul pun x guna stroller, ibu dia pakai moby wrap, x sakit badan n can have free hands while amirul sleeping inside the wrap :)

Anonymous said...

nik ada ring sling.. ada baby carrier.. dan juga baru2 ni ambil buggy...

seriosly..utk travel lama nik prefer ring sling..baby boleh duduk dan tido...multipurpose..

ada carrier...sbb ayah sufiyyah tak muat nak pakai ring sling.. jadi pakai carrier..ini usually pakai kalau nak pergi tempat sesak mcm pasar malam or nak cepat mcm nak beli barang2 pelamn ke.. disadvantagenya, sufiyyah tak berapa nak selesa tido dalam tu sebab boleh duduk je..

both sling/carrier buatkan kitorang sakit pinggang... sbb sufiyyah semakinberat..almost 10kg.. macam bawak seguni beras yg lasak. nak beli another style baby wear mcm tak berbaloi..sbb ring sling tu okay..carrier pun ok..cuma kalau dah 3jam mengusung memang penat..

So end up beli buggy (bukanstroller).. ringan, jimat space dan sufiyyah ok duduk dalam tu siap duduk gaya bos2... utk pergi travel yang jauh2 dgnberjalankaki.. atau nak pergi jalan2 shopping complex...mmg puas hati pakai buggy sbb sufiyyah pun selesa, kitorang pun tak sakit pinggang...
disadvantage pakai buggy... (nik beli yang murah je)..tak boleh puing sufiyyah mengadap kita..so sufiyyah mengadap depan..
mengenangkan die dah agak besar...so okayla.. since kalau letak dalam carrier pun die mengadap depan..



waahh..panjang tulis dalam komen box dd... dah lama tak memblog..ginilah kekdanya.. =p

desirequeen@ummi sufiyyah

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez