dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Wednesday, April 4, 2012

anak mama



eh yela yela anak mama dan papa ;p


marah pulak papa kang tulis anak mama, ekeke


mama suke bebenooo amik gambar haris dalam keta


tapi ramai kata haris ikut muke mama dia, hik2 anak mama la kejap ;p tapi lama2 nanti bile haris makin membesar menjadi teruna mesti ikut bulat2 muke abi dia pulak kannn. kof kof kof


- mata haris sepet tau. xtau ikut sapa. x kan ikut kong kong kot ;P

- hari ni mama ada perkembangan terbaru. perkembangan mama tau, bukan perkembangan haris ;P hari ni mama berjaya x tertidur, hik2. selalu kalau dalam masa sehari mesti tertidur. harap2 petang nanti x tertidur. padahal tadi ada talk, kagum aku x tertidur. yelahh, aku surfing kat henset sampai kong, mana tak nye ;P


- haris kalau lapar mesti "ekk ekkk".. abi dia cakap perangai sebijik cam mama dia, xleh lapar siket. mesti hilang pertimbangan. motip? motip suami dan kawan2 suke cakap aku hilang pertimbangan bile lapar?

tapi mama rasa, ok laa tu haris x nanges yg kuat2, cume "ek ek" xsenang duduk je sebab lapar. kire perangai penyabar tu masih ikut mama la kan kan kannn ;p

- aku pun xtau apa motip entry ni. tadi ada perenggan, tetibe skg letak point-point pulak.


- sonoknyeee petang ni ezan nak datanggg umahhh melawat harissssss.. yabedabeduuu

- haris lagi 2 minggu dah masuk 6 bulan, dah bole makan. wahhh apa solid food pertama haris yang mama nak buat eh?? plan plannyee nak buat puree honeydew + susu , atau kurma + susu. harap sangat haris suke, sebab mama suke honeydew ngan kurma.
motip??


- ee sayangnye kat haris ngan papa. setiap malam mengucapkan rasa syukur sebab ketiga2 ada dalam rumah, dengan selamatnye. syukur, bukan berada dalam hutan. aku kalau dalam umah selalu bersyukur bukan berada dalam hutan, xtau kenapa. mungkin sebab penah pergi camping aktiviti burung hantu, senior pegi tinggalkan aku sorang2 kat tepi sungai dalam hutan tengah2 malam kot, tu yang trauma tu.

- tau takk, antara mama dan papa, papa lagi pandai main ngan haris. kadang2 sampai terkekek2 haris gelak sebab papa buat lawak. tapi kadang2 suara mama dia terkekek lagi kuat dari haris...
laughing motip mama yang terhibur dengan aksi papa?? hahhaahaha padahal papa main ngan haris. hee hee pastu kene jeling ngan papa hee hee


10 comments on "anak mama"

bini edy on April 4, 2012 at 3:08 PM said...

eh korang ni..papa ke abi? bukan abi ke? sudah tukar lagi ke??

dd dudu on April 4, 2012 at 3:26 PM said...

{bini edy}
eh abi laa sebenanye, tp kadang2 masih tersasul papa hahahhaa tp memang selaluu

kheri tersasul ayah pun penah, wahihihihi

Mama Tuah Melaty on April 4, 2012 at 3:29 PM said...

honeydew + susu = macam sedap jeeee..eh akak pulak yang terliur. hahahadoiii..

dd dudu on April 4, 2012 at 3:30 PM said...

{mama tuah melaty}

seb baik puree honeydew + susu. klu puree honeydew je mau mamanyaa pegi abeskan dulu wahihihihi bahaya2

ameris on April 4, 2012 at 3:54 PM said...

dd; wkend ni ada kat mana?
nk jugak jmpa haris sblm bsalin.
akak dh 9 bulan nie...

ummihasan on April 4, 2012 at 4:23 PM said...

dd.. aku suka kalau dalam hutan aktiviti burung hantu, ditinggalkan tepi sungai, at least ada langit boleh tengok, ada cahaya bulan.. daripada ditinggalkan dekat celah2 pokok buluh, confirm gelita!!! tp yang pasti aku paling takut ditinggalkan celah2 bangunan di BANDAR.. tp xbermakna aku rela tinggal di hutan. eh pjg plak komen aku :p
btw, ko memang bertuah. alhamdulillah :)

Ciare Baha on April 4, 2012 at 4:26 PM said...

bila la dpt jumpa haris lg...nk tgk haris yg hanye ekk ekk bile lapa tu. yayen bile lapar spt biasa trus gear 5 punye jerit. yes, betul2 anak mama sbb kuat jerit haha

ja_on_seven on April 5, 2012 at 10:51 AM said...

haris panggil keri papa ke abi?

motip konpiusing??? hik

ja_on_seven on April 5, 2012 at 10:52 AM said...

eh lisa da tanye rupenye..

so abaikan

malunye~

dd dudu on April 5, 2012 at 10:57 AM said...

{kak ameris}

dd balik gombak 14hb, jom jumpe di gombak ;)

{ummihasan}

hahahaa x terpike lak aku masa kat tepi sungai tu tuk tgk langit. pk takut je masa tu, ekekekeke.

motip tgh bangunan? oh mungkin tu lagi scarry


{ciare}

ek ekk kdangan2 eeeyyyyy eyyyyyyyyy.. kdg2 aaaaaa aaaaaa


{ja}

hahaha haris xpandai panngil lg, so sementara xpandai lg ni, xpe, mak pak die main tukar2 kejap2 papa kejap2 abi

tp sebenanye mmg abi ar
heewww heww

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez