dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Thursday, July 19, 2012

usang ke? klasik ok ;)



Hai uols. baru lepas baca Beautifulnara.com tengok Nazim Othman kene hentam dengan ramai org sebab dia cakap/tweet UKM usang dan perpustakaan Tun Seri Lanang persis rumah hantu. aku siap baca sume comment2 ok, dan of course la yang ramai terasa hati adalah warga UKM sendiri.

eh siapa Nazim Othman? alaa yang berlakon jadi Bazli dalam cite dejavu di Kinabalu tu ;p yang watak die asalnye baik dan setia tapi skang aku tengok duk minum arak dan siap main upah2 bunuh plak ;p haishhh 


ok aku x nak masuk campur dan malas nak comment apa2 pasal apa yang dia tweet tu. aku x de nak sentap pape pun walaupun sini tempat aku mencari rezeki. tu antara dia dan mereka2 lah. aku cam biasa koserrr nak nyebok2. puncanya dia adalah artis, so bila artis, ramai laa kan yang baca tweet. pastu jadilahh kontroversi. cuba klu org biasa2 yang cakap. xde jadi kontroversi kot.


cume pada pandangan aku, aku suke jeee bangunan2 yang usang ^_^ bole?? hee hee siapa yang kenal aku mesti tahu aku memang tidak minat pada kecanggihan. aku suka berada di takuk yang lama, aku adalah makcik tua yang klasik hehe. tengok henfon pun dah tau ;p aku suke pada bangunan2 yang berunsurkan sejarah. sebab tu klu melancong atau berjalan2 aku lagi prefer melawat tempat bersejarah sebenarnye. tapi aku xde geng sejarah haha ramai buat muka pelik kalau tahu aku suka sejarah. cheese cake betul. SPM aku sejarah A. riak x ;p


aku x kesah pun kalau UKM nak kekalkan bangunan2 lama ni tanpa cat apa2 pun. biar jek batu bata xde simen, lawa je dimata aku. damai gitu. tenang hati aku nengoknye siu siu siu.

aku xkesah pegi keje hari2 mengadap UKM yang klasik ni. tapi tempat kerja aku bukanla di bangunan klasik, aku di bangunan baru. tapi kalau kene pegi canselori atau pusanika memang akan nampak laaa bangunan2 yang old style. aku suke drive sambil melayan keklasikan bangunan lama. rasa macam zaman 70an pula. bes besss


aku kadang2 ade je amik gambar tapi rasanya kat henpon lama yang dah patah 2 tu. so terpaksala aku gugel gambar2 bangunan UKM. kredit to gugel dan yang berkenaan.
















perpustakaan yang Nazim Othman cakap macam rumah hantu masa subuh ;p










hehe. macam masuk zaman dolu2 x ;) bes bes.

nway, korang ada baca blog Hanis Zalikha x pasal Taylor's University? omg. dasat gile campus tu. hahaha baru aku tahu kat Malaysia ada campus se'happening gitu!


ok lah tu je nak upload. nanti klu aku ada amik gamba sendiri aku upload ey. 


note :  dah biasa dengan bangunan batu-bata merah. dulu masa kat belajar mrsm pun sama je bangunan batu bata merah.




8 comments on "usang ke? klasik ok ;)"

Madam Amie on July 19, 2012 at 10:48 AM said...

It show that Nazim Othman after this sebelum tweet fikir banyak2 kali dulu.. Hahaha! Akak pun lagi suka bangunan2 lama gitu.. Pada akak lg lama bangunan tu lagi tinggi darjat klasik dan ilmuan nya.. hehehe.. Tak de yg lama maka tak de la yg baru.. Padan kan muka si Bazli tuh.. hew hew heww .. :p BTW akak lagi suka lalu jalan kg tgk rumah2 kg yg lama nan usang dari aku tgk hutan batu kat KL nunnnnnn.. larikkkkk!

dd dudu on July 19, 2012 at 10:53 AM said...

{along muni}

uh same laa!! dd skg ulang alik ukm-putrajaya ikut jalan lama. mmg old skul gile jalan tu, siap lalu perkuburan lg. erkk. tapi bess sebab leh nampak hutan2 hijau dan umah2 kampung. tapi xberani lalu klu da kul 7, heheheheheh

Queen on July 19, 2012 at 10:54 AM said...

yela..sebab retis...
kalau org biasa pun rmaai je yang keji2 seni tu..
biasala..pandangan lain2..

bagi satu org ni baju rabak2 seluar jeans koyak2 adlaah trend...
tapi pada sesetengah orang mereka nampak ianya cool..

kenapa nak melenting
semua pun ada pendapat sendiri
suka baca
tak suka tak payah baca


tapi nik pun suka juga bangunan berbata merah..ianya satu trend dalam arkitektur di malaysia satu masa dulu. Sbb nak pasang bata merah tu tanpa plaster perlukan kemahiran yang tinggi..

Cik Seni on July 19, 2012 at 12:35 PM said...

dd...ko minat sejarah ke??? nape aku tak pernah tau??huhu...aku pun minat sejarah...samala kita, dapat A jugak (tetibe ada unsur riak jugak...hee).

Kalo kat forum cari, aku paling suka baca topik2 kat Lagenda Mitos Sejarah... :)

dd, henpon aku pun usang...orang lain pakai yang canggih2, aku je yang masih berada di takuk lama...selagi tak rosak, selagi tu la aku pakai. :)

dd dudu on July 19, 2012 at 1:45 PM said...

{queen}

ha ahhhh dd pun suke jekkk bangunan batu bata merah. cam umah omputih pun ada ;p gitewww


{seni}
hehheeee aku suke je sejarah tapi xde laa fanatik sangat sampai kaji2 itu ini. tapi masih suke laaa heheheheh

waa yekee, aku xpenah lak baca thread tu, macam menarik je, hew2

Ciare Baha on July 24, 2012 at 10:30 AM said...

dd sibbaek ko xpenah ajak aku ke muzium kalo x mesti aku dah guling2 gelakkan ko ekekeke ;p

dd dudu on July 24, 2012 at 10:34 AM said...

{ciare}

ciare, aku penah jee pegi muzeum ngn pae muni dan keri. hew hew hew

Anonymous said...

bgnn batu bata merah tu cantik..lain dari yg lain kan cam maktab kita dulu..hehe..
-husna-

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez