dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Tuesday, July 17, 2012

haris 8 bulan dan dilema ku




rindunyeewwww kat blog uhh uhhh *panggg sedass.

dah lama x tulis kat blog ni tetibe rasa macam x reti nak tulis dah.

tulis macam ni je lah.

berikut dilampirkan gambar2 haris yang sudah mencecah usia 8 bulan. tongue

ohh si manja mama dan abi!!!

haris tutup mata


haris bukak mata tongue


haris kann, dia suka sangatt main senget2 kepala dengan orang yg die kenal ataupun xkenal. haha senget2 macam cakkkkk

suke sangat laa tu auntie ezzan kat belakang layan die main senget2 kepala, hihihi


ohhh feveret toy haris adalah henbeg mama

dan remote, henset, sume2 lahh yang mama dan abi dia selalu pegang yang tu lah yang jadi feveret dia skang

 sekarang ni objek yang paling disukai oleh haris adalah sudu. start suke sudu masa ezan bagi dia sudu dalam keta. suke pegang sudu. pegang sambil tenung lama2 sambil practise tangan camne nak guna sudu tu hehe. kalau tarik sudu dari dia, dia nanges. tapi mama suke sangat tengok haris menanges skang. comellll ada 2 kuntum gigi kat bawah!! hik2 nanges laa lagi ;p mama suke suke ;p



haris agak rapat dengan kuku selain mama dia! waktu nak main bersuka ria dia akan ke kuku, tapi waktu berduka haris akan cari mama dia. hehe


 apa lagi ye nak update pasal si manja ni. erm ooohh haris dah mula duduk sendiri masa baru masuk umur 8 bulan. kira haris merangkak dulu laa baru duduk sendiri. comell je dia duduk, suke suke hee hee

pastu suke tengok tangan haris yang bulat2, tapak kaki haris yang bulat2, alahaii rindu nak cium2.

sekarang ni memang semput siket sebab haris merangkak laju2 dan asyik nak memaut berdiri je. kite takut die jatuh, so asyik kene standby kat belakang je la. kalau kat umah gombak x penat sangat, umah flat, umah tu kecik. tapi umah putrajaya ni ya ampunnn penat nyeee nak kejar, tetibe rasa nak merungut kenapa umah tu luas sangat hehe.

Syukur Alhamdulillah rasa bersyukur sangat sebab haris malam2 tido lena. xde meragam2. buat masa ni lah. sebab aku slalu standby je takut haris meragam malam2 sakit gusi ke apa ke. tapi tu lah, tiba2 je dah ada 2 batang gigi. x pasti haris ada sakit gusi x masa nak tumbuh tu. awal2 dulu memang ada menangis malam2, ingatkan masa tu nak tumbuh gigi tapi x tumbuh2 pun ;p

perasaan sayang bertambah2 bila kite tengah duk diam tiba2 haris datang dengan gaya merangkaknye dan datang berpaut pada riba kita nak capai bahu, alahaiii minta dipeluk rupanya anak mama ni! mmuah mmuah


eh tajuk entry ni ada dua kan. haris 8 bulan dan dilemaku.

huk2 aku ada 2 dilema sebenanye. dilema pertama adalah aku dapat tawaran gomen SPA untuk jawatan tetap. aku skang kontrak kat UKM, belum ada rezeki naik tetap lagi. ramai yg suruh aku gi sebab jawatan tetap kan. tapi aku xtau nak gi ke x, bole?

dah elok2 selesa kat sini, berat hati nak pergi ke tempat lain. tahukah anda, sepanjang keje kat sini aku xpenah berpisah ngan haris ok?? kursus atau bengkel selalu dekat2 je. kalau masuk tempat keje baru sekali dapat macam kuku punye yang slalu kene outstesen sana sini camnee????  crying mak xsanggup berpisah ngan haris crying tapi kalau boleh bawak sekali, ok gak kan. heheheheheh

pastu rasa malasnye nak pindah tempat keje baru. sini kawan2 ok, environment ok, kakak2 kat sini ok, kalau xpaham keje ramai je yang boleh aku mintak tolong, bos pun ok x de pun nak tengking2 aku ke marah2 ke, ishh sume ok lah. pastu semenjak ada anak ni x penah lagi balik malam.

camne ni uolssssssssss... perlu ke aku amik jawatan tetap eh ;p kontrak je sampai bile2 x bole?  tongue yang penting hati mau happy selalu kan ;p 


sekian - dari wanita bekerjaya yang bukan seorang bermotivasi tinggi ;p 


note :  sebenarnye aku ada lagi satu dilema. xtaulaa nak panggil dilema ke apa. tapi hati aku rasa serba x kena jugak laa. nanti2 lah aku cerita.


13 comments on "haris 8 bulan dan dilema ku"

Ezzan Yusop on July 17, 2012 at 2:19 PM said...

awak lupe sesuatu lah. haris faham bahasa korea. sbb asal auntie ezzan jerit annyeong haris!!!! dia otomatik senyum...hahahah!

wah ezzan rupenye yg kenalkan sudu kt haris. xpe xpe, nanti pasni ezzan kenalkan plak pinggan mangkuk heheh...

ummihasan on July 17, 2012 at 2:20 PM said...

adakah kau sudah bercita-cita mau berenti kerja?? kuikui..
tepuk dada tanya selera la didi.. yang penting, betul hati mesti gumbira :D

dd dudu on July 17, 2012 at 2:21 PM said...

{ezan}

oh ya ya betul betullll!! so comel ezan suke ckp annyeong ngan haris, hik2

ha ah ezan lah yg perkenalkan sudu kat haris. semenjak dr itu haris peminat fanatik sudu ok. pantang nampak sudu nak pegang aje. klu pegang je xpe, tp bile dah pegang die fokus sangat dengan sudu tu smpi x mo makan. adoiiiii


motip pinggan mangkuk hehe

dd dudu on July 17, 2012 at 2:22 PM said...

{ummihasan}

motip berhenti kerja masuk option? hehehee

dd masih mahu bekerja ;p

Ezzan Yusop on July 17, 2012 at 2:34 PM said...

comel je haris fokus dgn sudu tu...hihi! mesti mcm tgh fikir dgn serius ;p


dilema awak tu...bila kena lapor diri?

dd dudu on July 17, 2012 at 2:42 PM said...

{ezzan}

belum dpt surat bgtau tarikh lapor diri lg. tgh tunggu gak ni sbb nak tau penempatan

BrightEye on July 17, 2012 at 2:57 PM said...

Dah lama tak tgk haris kemetot... dh besar dh dia mcm muka mama kan kan.. tgk gmbr kepala senget haris, BE pun senget kepala..haha

Klau dpt keje tetap bagus lah, bukan senang nak dpt keje SPA tetap ni.. Biasa lah kite dh lama keje situ kite mmg dh rs selesa tp sampai bila dd nak duk bwh kontrak..BE ni pun bwh kontrak gak, susah skit kontrak2 ni.

dd dudu on July 17, 2012 at 3:27 PM said...

{be}

be, tu laaa

rasa gundah gulana jugaa sebenanye.. sebab bile kontrak kite rasa macam goyang2, xkukuh giteww

huk huk huk

tq ey for ur opinion :)

oh yaa haris da besa da kan ;) panjang da. klu berdirikan die dlm keta, kepala dah cecah atas, kui2

nieza rawi on July 17, 2012 at 3:47 PM said...

pergi la utk tetap tu ..xpa blaja new environment.. kontrak ni mmg goyang2 + samar samar.. cam akak. huk huk..

dd dudu on July 17, 2012 at 4:06 PM said...

{kak nieza}

huuk huukk jugakk

tqqqq kak nieza

dd xsolat Istikharah lg sebenanye nih

yUmIe on July 17, 2012 at 4:46 PM said...

waa haris dh ade 2gg..iman byg gg pn xnmpk lg..

Mama Tuah Melaty on July 17, 2012 at 5:01 PM said...

DIDI, better ambil tawaran SPA tu. Memang kerja sekarang kita dah selesa, tapi sampai bila kan nak kontrak.

Kalau dapat tawaran tetap ni, senang hati sikit. Ada pencen utk hari tua bila dah bersara nanti. Ada elaun-elaun, cuti itu ini. Banyak benefit dia.

Its okay, nak terima suasana baru memang lah susah sikit, bila kita dah suka dengan apa yg kita ada sekarang, tapi kena pikir utk masa depan haris kannn?

Yup, apa pun yang penting, buat isthikarah. Good luck didi. :)

dd dudu on July 17, 2012 at 5:56 PM said...

{mama tuah melaty}

ohhhh

point2 akak agak membantu. uhuk betul jugak kannn bile pk pasal kemudahan2 cuti yg ada tu demi haris. ermmm

tq ye kak

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez