dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan anak2 Haris Safeyullah dan Hana Humaira,permata kami, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Tuesday, April 16, 2013

rasa best pulak dah x berkata-kata




erm betol2, kadang2 x cerita apa2 lebih baik dari bercerita itu ini, betol x?

aku sebenarnye suke berblogging. suke cerita share itu ini. tapi kan pernah jugak laa, atau lebih tepat selalu jugak laa entry yang aku post aku pergi delete kemudiannya ;p korang pernah x buat camtu?

hehe sebab kadang2 apa yang kite cerita kat blog tiba2 rasa xsedap hati pulak bile dah publish. pernah x rasa pernah x??  sebab pembaca ni banyak level2 die, dan ada yang kite xkenal, dan ada yang x kenal pun aku ni siapa dan aku ni orang nye macam mana. tapi so far, saya sayang sume pembaca2 saya. sebab semuanye baik2 belaka dan nampak ikhlas dengan saya.

hehe nape ngan dd dudu ni ye tetibe ;p

xdelaa, reason sebenar dah lama aku xcatit apa2 dalam blog sebenarnye adalah sebab aku busy. team aku tengah develop sistem untuk staf2 ukm claim perjalanan die kemana2, dengan cara yang lebih mudah. MasyaAllah complicated dan byk pengiraan n byk pusing2 kona2 ok dalam flow sistem ni. tapi xpe, aku enjoy sangat. hari2 aku belajar benda baru, lebih2 lagi digandingkan dengan kakak2 yang best, baik dan memahami. diorang ni dah la core gile dalam programming. 

macam malam td, first time aku x tido sepanjang aku keje nak 3 tahun dekat UKM ni. hehe. x tido langsung ok. duk remote je pc ofis dari umah buat pengujian script n betul2kan sistem.

aku x merungut tau. malah aku bersyukur je, sebab memang ini yang aku pilih. maksudnye, aku x kesah busy macam mana pun asal kan aku berada di rumah dengan suami dan anak. bayangkan aku dapat suap haris makan, mandikan haris sebab die dah mashammm asyik berlari sana sini, dapat tukar pampers die bile x selesa, dapat main2 dengan dia, dapat pok2 tidokan die bile die x lena, dapat golek2 bonding time with kuku n haris. lepas sume dah lena baru laaa aku duk dpn pc remote keje kat ofis hehe. i'm happy mommy and wifey ;p


lainlah kalau aku busy tapi kene duk ofis. haa kalau yg tu memang muke aku akan nampak mcm nak nanges la hehe.


ok itu lah reason kenapa aku dah x update blog. busy gitew. pastu busy layan cerita korea lagi. eh.

tapi tapi hari ni aku dapat 2 commment anonymous untuk entry aku yang lama2 duluuuu dan blog aku yang lama pun ekceli. chapter 2 punye blog.


annonymous tu macam agak sentap dan marah dengan aku.

bile aku baca2 balik entry tu, hrmm paham laa kot nape die marah. aku pun main tulis jee x pandang kiri kanan kan. kannn dah kene sedaaaass hehe. eh 2 das sebenarnye.


to anonymous tersebut, saya minta maaf sangat2. saya x de niat nak perkecilkan tempat tinggal awak.

saya tulis dengan happy2 tanpa memikirkan ayat itu boleh memberikan kesan pada orang lain.


maafkan saya ok. saya klu bercerita mmg laju wuuu. ikhlas dari hati, minta maaf ok.

rasa bersalah ni. kuh kuh 



tu sebab aku cakap, x berkata2 lebih elok kan.

entah2 selain anonymous tu, mungkin byk lagi coretan aku yang pernah buat orang lain xselesa. omoooo biyone biyone.

kesan daripada comment tu agak membuatkan aku makin kurang rasa nak berblogging. rasa x syok pula buat orang lain rasa x syok.


Minta maaf dunia!


note : lagi suke post gambar kat instagram. less words! ;p



6 comments on "rasa best pulak dah x berkata-kata"

ameris on April 16, 2013 at 3:10 PM said...

alahai.. patut la dah lama xde entry baru. rindu kt hariss.

#eehh akk ada invite dd kat umah akk sabtu lps, xdpt ke?

dd dudu on April 16, 2013 at 3:10 PM said...

{ameris}

haahh akak invite gune apa yeee

mun-e on April 16, 2013 at 11:28 PM said...

tak tidoooo?? tak pening ke.. huhu

dd dudu on April 17, 2013 at 12:16 AM said...

{mune}

taak. hehe even skg pun aku lum tido lg haha kul 12:14am skg, padahal malam td xtido langsung ;p ntah laa skg ni mcm malas2 je nak tido, bole? nak lipat kain jap sambil layan rooftop prince jap. masa org duk layan cite tu thn lepas masa tu aku tgh busy jadi mama. skg dah pandai adjust masa, leh laaa layan korea heeeeheeeeeeee

mun-e on April 17, 2013 at 3:11 PM said...

omooo..jaga kesihatan noks.. huhu kang terpengsan plak tengah jalan..ish.. gi tido cepat!! :P

Anonymous said...

boleh je nk buat blog mcm instagram..letak pics...tp kurangkan ayat2....hehehe..pilihan di tgn kita.....apa2 pun sentiasa berhati2 bila menulis...or menulislah yg perlu je :)

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez