dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Monday, January 14, 2013

dilemma omma bile haris nak makan sendiri


besar dah anak mama, sob sob haris da xnak makan.

bukan xnak makan, die nakkk maknnn, tapi xnak makan bersuap crying

haris nak makan sendiri.

dulu haris kuat makan, semangat betul aku tengok, sume bende kite suap die nganga mulut. memang seronok laa tengok.

tapi start masuk umur setahun 2 bulan, haris dah mula rebut mangkuk dan sudu yang aku pegang untuk suap.

ok fine, bile haris nak memiliki mangkuk dan sudu sendiri, aku pun kasi laa sorang satu, haris satu aku satu.

so masa die main2 tu, aku suap laa dari mangkuk aku, tapi kannn haris gi katup mulut die  sekuat2nyaa pula crying

dia xnak bersuap, die nak makan sendiri crying

tapi berapa biji nasi/pasta je kot yang berjaya masuk mulut die. hee hee

ok laa skg inisiatif aku, aku drive laa tangan die untuk berjaya masukkan sudu ke mulut, tapi mule2 je la haris rela, lepas tu die nak buat sendiri jugak crying

setiap kali nak makan, mesti ada drama aku ngan haris tau crying

motip kecik2 dah nak berdikaricrying

camne niiiii, ada idea x nak buat camne. kang riso haris kurus lak sebab x makan betul2 kan. makan main2 je. sepatutnye aku kena bertenang je laa, sebab haris ni slalu berubah2, esok2 mungkin die kembali normal. entahlaaa.  riso mak ni nakk~~



tengok~~ kecik2 dah angkut cerek nak masak air~ berdikari sangat ;n


haris jangan kurus tau, mama suke haris yg macam ni, hihi tangan bulat2

huhu tengah lunch ni. malas nak g makan nasi, tapau buah ngan kopok lekor je. sambil duk ulang2 lagu like this - wonder girls. nape tahh tetibe nak layan, hahaahaha suke suke

 aku ni asik lagu korea je kan. saba je laa 


nway dalam playlist aku skang, ada 2 lagu melayu feveret. itu sume dari drama punye lagu. 
1) lagu Sastera kupu-kupu dari cite setia hujung nyawa
2)  lagu Please forgive me dari cite putera rayyan

kerlas~~

ok bye.




8 comments on "dilemma omma bile haris nak makan sendiri"

BrightEye on January 14, 2013 at 4:09 PM said...

tomeinye haris angkat cattle tu..nak masak air utk haris sendiri ke..?
haha..

BrightEye on January 14, 2013 at 4:14 PM said...

bayangkan klau haris nyanyi lagu Like This..comelnye...

ameris on January 14, 2013 at 4:59 PM said...

HIHI...
sama mcm rayyan. marah sgt kalu kita nk suapkan dia.

Ezzan Yusop on January 16, 2013 at 8:15 AM said...

like this yo like this! lagu tu buat iols nak menari ok. dalam kereta pun siap nak menari dgn tangan2 skali posing hehehe...

dd, dengarlah lagu I Got A Boy - SNSD hehehe...pun catchy gak! ;)

xpe uols...iols punye playlists memang lambakan lagu2 korea...kpop fever katanyerrr... ;)

dd dudu on January 16, 2013 at 10:41 AM said...

kerlas ezan sambil drive smbil menari, hehe.

erm lagu i got a boy tu cam x menarik minat dd lg laaa, huhuhu nape lagu2 snsd skg cam da xbape bes cam duluu

yeahhh ;)

dd dudu on January 16, 2013 at 10:41 AM said...

kak ameris, yekeee pastu akak wat cane

Ezzan Yusop on January 17, 2013 at 8:22 AM said...

lagu Heaven by Ailee pernah dengar? ezzan skrg tgh obses dgn lagu tu... huhuhu...

joeayu on January 17, 2013 at 8:28 AM said...

haris comel ngan kendi tu~~

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez