dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Friday, February 10, 2017

Melaka 2016


Salam korang. cak.

cerita Melaka ni dah lama ada dalam draft tapi lambat beno nak habeskan cerita haha sebab tu x upload upload. Now tengah free siket lunch Jumaat jom la habeskan cerita ni. karang masuk 2018 pulak kang duk peram2 ;p

last entry kite cerita pegi Cameron dengan keluarga mertua kan. masa tu bulan 7 kan.
haaa kali ni dalam bulan 9 macam tu laa sebelum Raya Haji, kitorang 1 family (ma & abang) bercuti di Melaka. kitorang amik 3 cabin kat Kecabin by bungalow in a village melaka. 

saje upload gambar ni first sebab nak gambar yang cantik ni keluar kat feed blogger. kuikuikui
Hari Sabtu, kitorang dan ma bertolak dari Putrajaya, abang pula bertolak dari JB, so berjanji temu di Malacca bird park. seronok sangat anak2 kat sini. hee suke la tengok bile anak2 seronok tengok burung kan. 

korang pernah pergi x? sini tempatnye kecik je. tapi boleh laaa kalau nak buat jalan2 kejap hehe.



happyy ^_^

hihihi kalau pegang makanan byk laa burung yg akan datang kat kita
untungla burung bertenggek kat bahu~ ;p
kalau siapa yang gigih nak naik tangga naik laaa.. lif ada je disediakan ekeekkeke



hana rasa bebas kat sini boleh jalan dan lari sana sini :D
family ma~ ^_^


haris sempat kan pow aiskem~ sabo je la. tapi masa pergi ni memang panas sangat, haus sangat. memang bes kalau dapat air sejuk dan aiskem.

lepas habes berjalan2 di Malacca bird park, kitorang pun pergi la lunch. Memang cari asam pedas je. Kitorang makan asam pedas kat kedai yang banyak kuih sebab aku suka kuih hehe. nama kedai tu Perhentian Kuih Kampung. memang aku seronok laaa dapat makan banyak kuih heeeheeeeeeeeee  syurgaaaaa




ok sedap je asam pedas tu. aku ni memang susah nak cakap x sedap sebab suke asam pedas, so asalkan rasa asam pedas aku layan jek :'D hew hew hewok masa yang ditunggu telah tiba. Jommm check-in penginapan. x sabar rasanya sebab kabin tu kitorang conquer 3 cabin. so memang family kitorang la conquer swimming pool yang ada di kekabin tu hihi. ada lagi 1 family sebab ada 4 kabin sebenanye tapi family tu jarang turun mandi pool hihi. depan kabin kitorang ada bungalow n ada la penginapnya tapi macam x de budak kecil so xde yang turun pool :D


dah check in!! sabar ye hana, petang siket kite mandi yeeee~~
ruang tidur ^_^

puas hati dengan kekabin ni sebab cantik sangat. kitorang duduk bilik bawah dan tepi sekali. pastu gigih tampal paper kat tingkap ni sebab x tinted pun tingkap. walaupun xde orang lalu but still takut2 hehe. owner dia sangat baik tau, very helpful kalau kita tanya apa2. aku ada la cadangkan pasal tinted ni, die ok je n setuju akan pertimbangkan. yang paling bes bilik ni is shower die. besar dan air laju macam hujan lebat pehhhh memang part mandi paling best. kikiki

anyway, abang duduk bilik atas. lagi syiokkk!


dah petang2 siket kitorang x terus lompat kolam. sabo sabo. kitorang pi jalan dulu bawak anak2 main pasir kat tepi Pantai Klebang.

Haris n Danish. seronok sangat la Haris tu sebab mama selalu x bagi dia main pasir. kat sini bagi la main puas2.

Haris n Danish^^


Hana x main pasir pun, tengok je abang2 dia main pasir ;)


dah lewat2 petang tu kitorang pun balik kabin, anddddd let's swimming!!!!

kesimpulannya kitorang bagi anak2 mandi pool petang tu dan pagi esoknye sampai la masa check out, memang diorang main puas2 la. rasa berbaloi sangat percutian kali ni. dah jadi mak2 ni memang fikir keseronokan anak je hihi.
Haris Safeyullah ^^
mandi la nak~

Haris, Danish, Hana dan Abi


Danish macam dah pro jek swimming
abi je la yang layan anak2 mandi pool. mama memang x suka membasahkan diri hihi

oh banyak nye upload gambar kat pool haha.

dah menjelang tengahari tu, kitorang pun check out. tengok la muka haris kat bawah ni, muka penat sangat main pool x henti2. sampai nak amik gambar pun xlarat dah. 



my little family ^^ love them so much.



my big family^^ love them so much much much 

oh anyway nak cite kekabin ni ada sediakan sarapan juga tapi biasa2 je la macam nasi lemak dalam bungkus2. tapi ok la ,x de la buffet tu semua tapi kenyang la juga =)

lepas checkout, dah lapar la kan sebab tengahari. kitorang cari asam pedas lagi. Kali ni makan asam pedas di kedai Kari Kepala Ikan Hj Isenin. owner kekabin yang cadang sini.

asam pedas ikan dan telur ikan. dap dap. makan pulak masa tengah lapar hehe. motip x order kari kepala ikan signature dish diorang hehe.

tapi sini mahal sikit la berbanding asam pedas perhentian kuih kampung semalam ;) 

ok dah tu je. sebelum pulang ke Putrajaya, singgah balik Pantai Klebang sebab nak beli nangka madu. sedappp manis, kenyal. nyumm


pastu singgah pulak Batu Berendam beli coconut shake. nyum.. banyak betul nyinggahnye hehe.


puas hatiii =) tapi sebenarnya buat apa2 dengan family memang bes pun kan kan ;)

ok lah nak buat kerje da. bye bye

1 comments on "Melaka 2016"

pelet santet on July 7, 2017 at 9:34 AM said...

KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor yang AKI
beri 4 angka [1638] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus .
dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu KI. insya
allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka PASANG NOMOR
yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi KI JAYA,,di no (((085-321-606-847)))
insya allah anda bisa seperti saya…menang NOMOR 690 JUTA , wassalam.

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez