dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Monday, November 11, 2013

pasangan 23 tahun

4 comments

Salam. cak.

motip aku ada sign up Dayre?? padahal dah ada blog. kui kui tp x post apa2 lagi kat Dayre yang konon2nye aku nak try buat macam Diari harian gitu. lebih baik aku update blog ni.

semalam kannnn ma cite, anak2 ayah datang rumah dan bawak gi makan. diorang masa jumpe tu macam touching2 sangat asyik cakap terima kasih kat ma jek sebab jaga ayah selama ni. sebenarnye setiap kali jumpe pun macam tu, tapi kali ni lepas mendiang mak diorang dah xde baru2 ni, diorang lebih feeling2 gitu.

memang lepas ayah convert to Islam berpuluh2 tahun yang lepas, ayah memang duduk sendiri, sampai lah kawen dengan ma. duduk dengan ma sampai skg. anak2 ayah faham. xde pulak laa pernah pertikaikan pasal ayah punye convert tu macam kat dalam TV ngan paper. xde pulak laa berlaku penyisihan,adegan tarik menarik dan masuk berita ekekeke. even kalau kitorang datang rumah diorang sebab ayah nak jumpe anak pun diorang hidang air kotak. comel x? x hidang laa diorang punye cawan.

so dah 23 tahun ayah duduk dengan ma. walaupun ma gawanggg, ayah lagi gawwaang. so sama2 gawwang sesama sendiwii. hehe. ayah dah tua ni dan slalu lupa2 apa yang dah berlaku dan dah tak dengar, ma masih di sisi ayah. jadi aku paham kenapa anak2 ayah terlalu touching mengenangkan jasa2 ma. nway ermm orang Islam kan memang baik ^__^ hew hew.





malas nak edit gambar kasi tersusun siket ;p

ma xpernah lagi tinggal ayah walau 1 malam. tapi sebenarnye pernah je ma nak join trip jiran2 gi bandung ke thailand ke, tapi sebab ayah x ikut, ma x de lah nak tinggal ayah kan. 


p/s : masa mendiang bekas isteri cina ayah aka mak diorang meninggal dunia kan, ma ayah pergi lawat tau. ma cite ayah tahap lembik lutut x boleh berdiri. sedih x? walau apa yg terjadi pun, diorang kan pernah hidup bersama, mestilah akan rasa sesuatu bile salah sorang dah pergi dulu. ma cite diorang gi lawat kat Nirvana. bangunan yang tepi higway mex tu haaaa. ma cite bilek mayat besar gilerrrrrr, mewah gile macam masuk bilik hotel je. x rasa seram pun sebab bilek mayat x macam bilek mayat, siap ada buat makan2/jamuan lagi dalam bilik tu. woww. hehe.


ok sebelum saya menangguhkan tulisan ini, cewahh, dilampirkan beberapa keping gambar.


pejam celik pejam celik haris dah 2 tahun crying motip smiley nanges crying
makin lama haris makin ikut apa yg orang dewasa buat. kitorang mak pak ni kene jaga betol tingkahlaku kitorang, kalau x ada je yang dia ikut nye.




potong kek di hadapan keluarga. ma ayah dan mak sekeluarga datang umah. hehe


obses haris pada bas mendorong mama nye tempah kek ada bas



Arabian Bay Resort di Bukit Gambang Resort City. mama ada bengkel, haris diasuh oleh abi. keke




abis bengkel kul 430 petang, bawak haris naik trem. sebab haris asyik panggil "lowiiii lowiiii" jek.







frame dan kad untuk perpisahan rakan ofis, sha. sob sob sedih sgt die da pegi.





ini lak pasangan nak masuk 3 tahun lagi seminggu. wahihihi.
cinta gunung datuk giteww.

ok byeeeeeeeeeeeeee


 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez