dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Thursday, February 21, 2013

ayam ni betul2 buat aku terhibur laa :'D

1 comments

pernah tengok ayam ketawa terbahak2 x. haha. kuku laa ni pergi share kat facebook :'D sangat menggelikan hati aku yg suke replay banyak kali :'D


Monday, February 4, 2013

nak share apa yg aku rasa

7 comments
nak share something..

semalam aku dan kawan2 melawat seorang kawan kami yang baru kehilangan  babynye selepas beberapa jam dilahirkan..

erm cane eh nak cakap.. nak share ngn korang apa yg aku rasa..

siriyes susah nak sampaikan hihi..

camni camni..

aku rasa bersalah sangat sebab selama ni aku selalu fikir simple terhadap semua perkara. mungkin environment aku yang simple, keluarga yang simple, kehidupan aku dari kecil pun simple x complex menyebabkan aku pun jadi simple, asyik fikir positif je. ada jugak fikir negatif tapi untuk masalah2 simple je la. lepas tu aku dan sekeliling aku pun jarang ada berlaku sesuatu yang perlu buat aku fikir berat2. paham x maksud aku ni.

so bile aku dapat tau rakan2 atau keluarga yang ditimpa musibah.. aku rasa sedih, tapi aku berfikir berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.. aku tau xde sapa yg bole rasa apa yang orang tu rasa selagi x berada di tempat die.. apa yg kita bole buat cume memberi kata2 semangat... dan kite selalu lihat comments yang asyik2 ulang ayat "be strong.. sabar.. tabah.. " bla bla...
termasuklaa aku T_T pernah bg comment macam tu juga T_T .. but of course dengan niat yg baik..



tapi semalam.. bile melawat kawan aku yang kehilangan bayinye.. aku rasa x ok... aku rasa nak nanges, dan rasa nak pukul diri sendiri...


sebab.. masa mula2 sampai tu, kawan aku tiba2 macam x ok lepas salam2 ngan kitorang... die mcm nak cuba tahan.. tapi last2 die panggil suami dia.. n suami die mcm paham dan bawak tisu dan pujuk.. berderai air mata die jatuh...


tau x kenapa aku rasa nak pukul diri sendiri..
sebab aku rasa macam "woiii kenapalaa aku x sensitif???????????????? yang aku pi bawak haris yg masih kecik tu kenapaaaaaaaaaaa???? kawan2 aku yg lain xbawak anak pun... aku pi bawak pulakk.. sepatutnyee aku kene sensitif yg kawan aku tu baru kehilangan bayi T_T"

rasa teruk gile masa tu... terus bisik2 ngan kuku.. kuku pun ckp yg die pun rasa serba salah gak tadi.. tapi kitorang ni mmg jenis bawak haris kemana2 T_T bukan jenis tinggal T_T

aku tanye kawan aku lg sorang.. "shee.. kite salah ke sebab bawak haris? kite rasa bersalah sangat ni.."

shee jawab "x x u xsalah.. its ok its ok.."

tapi tu laaa, patut aku kene sensitif ngan sume2 ni.. tapi xtaulaa kan nape kawan aku nanges.. rasanya bukan sebab nampak haris.. sebab lepas tu ada cite2 bile die dah ok.. dan dari cite2 die hrmmm aku rasa kurang serba salah siket..


sebab kawan aku cite yang lepas die keluar hospital die mmg xkuar rumah xjumpe orang melainkan close family n fren.. dan semalam die cite ada kawan die nak dtg 2 orang.. yg tu mmg rapat laa.. so xkesahlaa... tibe2 rupe2nyeee ada seprais berbelas2 lagi org yg ikut skali dtg rumah.. n kawan aku terus x ok.. rasa takut nak jumpe org.. menggigil...awkward.. sedangkan sebelum ni die ok jenis suke jumpe rmai2 orang..


tu yg aku maksudkan tadi.. kite kdg2 berfikir terlalu simpel untuk perkara2 macam ni, termasuk laa aku.. kadang2 niat kite mmg baik nak melawat kawan untuk bg semangat, tp kite kene paham yg bole berlaku die belum bersedia untuk jumpe org.. yg kes kitorang xpe, dah ckp awl2 nak dtg berapa org, n die ok.. tp kes surprise tetibe muncul segerombolan org tu ermm mcm x ok plak bg pendapat aku..

kawan aku ada cite gak masa dalam tempoh bersedih tu, tv pun die xbole dengar.. die rasa kenapa tv tu perlu wujud.. die rasa biseng sangat.. ermm pastu smlm bole pulak haris yg awal2nye diamm jek duduk atas riba kuku tetibe nanges sebab nampak aku.. uhuk2 terus kheri bawak haris keluar T_T wuwu rasa bersalah betul semalam.

lepas tu masa die meluahkan perasaan, die ckp die stress tengok comments yang asik duk ckp "sabar, be strong..tabah... "... sebab itu yg die sedang lakukan, she said "i'm tryingggggg"..... die sedang cube untuk sabar, be strong, tabah... tapi org yg comment tu tau sebut je x tau apa yg die rasa... pastu ada comment yg ckp macam "u jgnlaa camni.. nanti baby x tenang.." bla bla.. ok what the...... punye comment.

bg aku comment tu bunyi agak mendesak.. huhu


kesimpulannye berhati2 laah nak bg comments walau niat kite baik..

aku cite kat kuku pasal tu,kuku jawab "memang laa, betul la tuu... kite pun xpenah comment kat sape2 cakap sabar be strong tabah.. diam jeee itu yg terbaik..klu nak comment jugak haaa bg laa cadangan ke tips ke atau surah yang bole diamalkan.. bukan tau cakap sabarrrrrrr je.. even ada satu ceramah agama tu, ustazah tu marah sngat orang yang duk comment sabar sabar sabar... apa tu sabarrr, yang comment tu tauu ke????!!"


erm aku harap korang paham la ey maksud aku share cite ni.. sebab aku baru rasa sensitif dengan perkara2 macam ni.. harap lepas ni aku x ulang kesilapan yg pernah aku buat sebelum2 ni.. :)

Friday, February 1, 2013

siannye blog ni

1 comments

Salam.

sian nye blog ni. 
macam hidup segan mati x mahu. eh macam salah je peribahasa aku ni

hidup sangat busy sekarang ni. aku tengah develop sistem yg banyak main dengan duit, so kena fokus. fokus ke ;p memang x berpeluang nak baca blog dan tengok blog. yang busy tu kat ofis laa kan. bile balik rumah, kul 7 busy tengok setia hujung nyawa pulak.motip. suke cite ni, lagi bes dari adam & hawa ;p sori soriii jgn maraaaaa ;p lg pun aku mmg bukan peminat aaron aziz dan nadiya nisaa ;p tp el dengan zain aku suke pulak ;p

lepas tengok setia hujung nyawa bagi haris makan. pastu bonding time dengan haris dan abi plak. hihi. bonding time adalah kitorang 3 selalu lepak2 dalam bilek lepas tu gelak sana gelak sini kaco haris, pastu mama pulak kene buli, pastu main cak2 disebalik baby cot haris, lepas tu saje2 buat haris nanges sebab suke kaco die, pastu gelak2 tengok haris usik abi. ermm lepas tu tidokan haris, pastu tengok tv. lepas tu buat kerja rumah itu ini, pastu gosok baju. sebelum kul 12 dah siap sume dah tp buat itu buat ini last2 tido lambat jugak ;p so memang dah xde rasa nak layan blog hihi.

tapi instagram rajin pulak kan upload. sian blog ni dah jadi anak tiri yang diabaikan.

nah 3 keping gamba haris dari instagram tuk sape2 yg lum tengok ;p

saje dah lama x tunjuk gambar haris kan, hihi.
untuk yang dah tengok tu, buat2 laa belum tengok ;p
siu siu siu



share dengan mama makan nasi goreng belacan


sedang berfikir kenapa daging tersebut liat sangat


haris tengah buatpe tu ;p

ok seriusly aku rindu sangat berblogging. rindu nak cerita coret2 itu ini. dadada (^^.)/





 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez