dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Wednesday, January 16, 2013

.......

1 comments


tadi ofisku dikejutkan dengan berita ibu kepada kawan ofisku dah meninggal dunia..



Innalillahiwainnailaihirojiun

sedihlaa..

dapat berita masa kawanku tengah miting pula tu..

rasanya hampir setiap hari kitorang follow updates tentang mak kawan kitorang ni selepas mak die kemalangan bulan lepas..

dalam tempoh tu byk sangat operation yang mak die kene lalui, ada yang dirancang dan ada yg emergency.. terpaksa duduk di ICU, dan selama tu keluarga kawan kitorang ni kene pindah negeri duduk umah sedara, adik tukar sekolah, sebab xnak amik risiko tukar hospital.. (mereka asal johor tp masa kemalangan tu kat melaka)

bila dapat berita ni.. jadi sedih sangat sebab kitorg tahu kawan kitorang berharap sangat mak die kembali sembuh.. dan aku juga berharap sangat mak kawanku ini kembali sembuh seperti dulu..

bila baca dialog2 antara kawanku ngan mak kat blog, rapuh juga hati aku bile baca pesanan2 mak kawanku ini :'( aku tahu kawanku harap sangat mak die kembali seperti dulu.


Allah lebih menyanyanyi mak kawanku ini.
kepada uya, klu uya baca coretan ni, dd nak cakap dd harap sangat uya akan kuat dan tabah untuk lalui semua ni. dd tau berat mata memandang, berat lagi bahu uya memikul. Semoga arwah ditempatkan di tempat orang2 yang Beriman.


Dari DIA Kita datang, kepada DIA juga kita kembali.
Alfatihah.


note : rindu kat ma. rasa nak balik jumpa ma mlm ni juga :( kite syg ma :(

Monday, January 14, 2013

dilemma omma bile haris nak makan sendiri

8 comments
besar dah anak mama, sob sob haris da xnak makan.

bukan xnak makan, die nakkk maknnn, tapi xnak makan bersuap crying

haris nak makan sendiri.

dulu haris kuat makan, semangat betul aku tengok, sume bende kite suap die nganga mulut. memang seronok laa tengok.

tapi start masuk umur setahun 2 bulan, haris dah mula rebut mangkuk dan sudu yang aku pegang untuk suap.

ok fine, bile haris nak memiliki mangkuk dan sudu sendiri, aku pun kasi laa sorang satu, haris satu aku satu.

so masa die main2 tu, aku suap laa dari mangkuk aku, tapi kannn haris gi katup mulut die  sekuat2nyaa pula crying

dia xnak bersuap, die nak makan sendiri crying

tapi berapa biji nasi/pasta je kot yang berjaya masuk mulut die. hee hee

ok laa skg inisiatif aku, aku drive laa tangan die untuk berjaya masukkan sudu ke mulut, tapi mule2 je la haris rela, lepas tu die nak buat sendiri jugak crying

setiap kali nak makan, mesti ada drama aku ngan haris tau crying

motip kecik2 dah nak berdikaricrying

camne niiiii, ada idea x nak buat camne. kang riso haris kurus lak sebab x makan betul2 kan. makan main2 je. sepatutnye aku kena bertenang je laa, sebab haris ni slalu berubah2, esok2 mungkin die kembali normal. entahlaaa.  riso mak ni nakk~~



tengok~~ kecik2 dah angkut cerek nak masak air~ berdikari sangat ;n


haris jangan kurus tau, mama suke haris yg macam ni, hihi tangan bulat2

huhu tengah lunch ni. malas nak g makan nasi, tapau buah ngan kopok lekor je. sambil duk ulang2 lagu like this - wonder girls. nape tahh tetibe nak layan, hahaahaha suke suke

 aku ni asik lagu korea je kan. saba je laa 


nway dalam playlist aku skang, ada 2 lagu melayu feveret. itu sume dari drama punye lagu. 
1) lagu Sastera kupu-kupu dari cite setia hujung nyawa
2)  lagu Please forgive me dari cite putera rayyan

kerlas~~

ok bye.




Saturday, January 12, 2013

status : busy

4 comments

Salam sumee. sorii lama x update blog. motip nak sori? sori kat sape ntah aku ni hehehe.


hari ni sabtu, erm dtg keje. nak siapkan koding siket. hehe dah lama tau xdtg ofis masa weekend. tetibe je hari ni dtg lak. haris adalah dijaga oleh abinye kuku. 

dulu zaman berdua, kuku selalu teman dtg ofis klu weekend. aku buat keje, die layan running man kat pc belakang aku. tp skg xleh dah wat camtu, klu bawak haris konfem aku xleh wat keje. haris skg tgh musim suke berpaut kat kaki mama dia tau. alahai si manja ni~~~~~

muke terakhir haris yg ku capture sebelum ku masuk ofis td. haris, mama selalu rindukan haris tau. mama buat keje jap ey~~~


ni aku panggil cermin aku. haha sbb aku yg slalu menjangok depan cermin ofis ni.

 bye. berusaha yaa dd!!!


 note : sebenarnye hati tengah sedih selepas melihat post fb kejayaan seseorang :( gembira untuk beliau, tp sedih untuk diri sendiri kerana aku belum selesaikan satu perkara yg aku dah mulakan.. :( Ya Allah, aku inginkan kekuatan Ya Allah..


Friday, January 4, 2013

ha hi hu

3 comments

- salam uols. hari ni hari jumaat, hari terakhir untuk minggu ni. jom buat keje dengan happy2 dan produktif supaya weekend nanti x teringat2 keje yg xsiap/ error dalam programming. hehe aku kalau balik ptg2 slalu akan cube setelkan jugak klu ada function yg xjadi. sebab balik umah nanti xnak teringat2 error tu. kang tgh tukar pampers haris pun kan duk terbayang2 kenapa javascript calendar aku xjadi kat IE tapi kat mozila ngn chrome jadi pulak. hee hee


- cakap pasal kerja tetibe teringat hari tu masa sesi perkongsian ilmu, timbalan pengarah kitorang pick laa sapa2 dan tanye sengsorang apa pencapaian yg paling membanggakan untuk kerja dalam tahun 2012. masing2 pun jawablaa berjaya itu berjaya ini, sistem yg didevelop berjaya digunakan itu, bla2 mcm2 versi la kan. sekali bile sampai ke F..

'F, apa pencapaian yg membanggakan'..

F pun jawab...

..
..
..

'nothing yet..'

(bunyi cengkerik..)



kau mampu jawab macam tu
laughing hehe kool betul. padahal byk je yg F tu dah buat. mungkin expectation die higher kot =)


- tengok x cite petang2 yg baru tu yg nelydia senrose berlakon tu. tul x ek aku eja tu. hehe tngok cite tu buat aku sengih sorang2 jek hihihihi kelaka. kelaka watak girl tu, da kawen tp suke layan cite korea sampai pagi, pastu tergila2kan lee min ho, pastu goreng cekodok besar2, minyak pun xpanas lagi masa die masukkan cekodok so nampak melekat2 hahaha, dah laa besar kemain cekodok dia. siang ikan macam nak bunuh ikan, hahahhahaahaha. auchh pada diri sendiri jugak.  pastu tuang air dalam cawan penuh gile, pastu berhati2 bawak cawan penuh. motip :)) pastu part die gosok baju suami die pun lawak, gune sebelah tangan jeee,
last2 suami die yg kene ajar camne nak gosok baju dgn betul

hee hee ohh auch siket2. hehe sweet la cite tu. suke suke. cantek pulak tu nelydia. berdebar2nya part nanti kantoi die pregnant, nanti suami die benci die. sedihnyeeee


- xsabar nak tunggu malam ni kul 11:45 nak tgk kpop kat tv8 hehe.


- weekend ni nak gi mana eh. dah niat nak kemas umah. tapi selepas tu nak gi mana? nak bawak haris ke zoo aci x.


- kat tmpat keje kitorang ni kalau kite nak keluar kejap waktu bekerja untuk urusan peribadi, kitorang kene login dalam sistem dulu sebelum keluar. klu xsmpat, suruh kawan rekodkan pun xpe. pagi tadi wewe pesan suh aku rekodkan dalam sistem tulis 'ambil darah di poliklinik'.


aku pun tulis la.

tetibe masa isi tu aku gelak.

'ambil darah di poliklinik'


hee hee
kui kui terbayang wewe pegi klinik ambil secawan darah bawak balik umah
crying




- cakap pasal wewe, teringat hari tu dialog dengan die. cakap pasal anak. pastu wewe cakap camni 

"nanti anak aku,  aku xmo ajar nombor 1 2 3 4.. aku nak ajar 2 + 1 beraapa, 5 darab 5 berapa.. nak ajar macam tu terus.. biar die hafal


ahak ahak ahak.
  


.ok dah. fighting!! jom buat keje sambil layan lagu korea.

mata haris sepet sebab ikut mama ke, kof kof kof. mama xsepet tapi mama xde kelopak mata sebab tu nampak macam sepet. haris pun ikut mama ke?? mama x tau ni mata haris inherit siapa. xkan kongkong kot, ekeke

 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez