dari seorang gadis biasa.. kini ku sudah berkeluarga.. mempunyai seorang suami-kuku yang sentiasa berada disisi.. dan Haris Safeyullah,permataku, anugerah dari Allah s.w.t yang menyinari hidup kami berdua setiap hari.. :)

Tuesday, January 31, 2012

TOLONG SAYA

6 comments

Salam.

saya nak try bagi madu kat haris untuk rawat batuk dia.

cara nak bagi tu kan, boleh x saya campurkan setengah sudu madu tu KE DALAM SUSU IBU instead of campur dengan air suam???

ada sesiapa leh jawab x ek. tulun tulun



janganlaa merungut

3 comments


kepada ibu2 yang breastfeed... janganlahh merungut kalau anda rasa anak tetibe minum susu banyak dikala production susu kita tengah menurun..

kerana..



apabila anak x sehat, dan minum susu dengan kuantiti yang sangat siket akibat xselera mungkin.. dan mungkin sbb kahak2 yg menganggu di tekak..


hati kite akan rasa berganda2 patah hati..


x terkata kesedihan itu...


aku juga seorang ibu yang pernah mengeluarkan ayat "alamak!! banyaknyee haris minum susu.. stok untuk hantar ke taska ada siket je ni.."

dan kini..

ku rindukann haris yang minum banyak susu :""(



sedihhhhhh

bagi 3oz pun x habessss :''''''(



nway, baru dapat MMS dari kuku. dengan caption..


"Mama sy tgh hepi, mama jgn rsau ye ;)"




sobssssssssssss


hatiku tertinggal di rumah..

2 comments

anak..

suami.. *jangkit ngan haris kot..

semua pun x sehat..

semua pun ada kat rumah, ditemani oleh ma..

hanya tuhan yang tahu betapa berat hatinya aku nak pergi kerja hari ni..

tapi aku dah 2x EL dan 1x MIA... berderet..

kalau aku xdatang keje hari ni, aku akan menyusahkah staf bawah aku dan team mates aku..
wuuwuuuuuuuu :(

sebab tu aku gagahkan jugakkk datang ni. walaupun hati... %@#&*^&

datang keje dengan mata merah.. menanges macam hape jeee masa salam kuku pagi tadi.. lepas tu gelak sebab hingus dah jadi tali yang panjang kat baju kuku

arghh kenapaaaa aku perlu gi kerjaa aaaaaaaa!!!!




Sunday, January 29, 2012

kat ofis ngan kuku

4 comments

29/01/2012 @ ofis


kat ofis ni.. siapkan keje.. ada kuku sekali hehe.. ada kat belakang ni, die tengah layan anime kot..

klu ikutkan plan asal nak bawak haris sekali teman mama die buat keje ni haaa hee hee tapi disebabkan bb haris xberapa sehat, tinggalkan ngan nek ma.

crying

tetibe nanges kan.

nanti aku buat entry pasal haris demam+batuk+selseme. alaa rindu kat haris. jap eyyyy, mama ada keje penting japppp~~~~~


nway untuk bekalan lunch kat ofis ni, kitorang singgah uniten tadi.
kitorang ada beli bihun soto, rojak, kopok lekor, cendawan goreng, cakoi, jambu, air kelapa.

eh ni nak datang keje ke nak berkelah ni? hee hee


hik2. ok daa nak sambung buat keje laju2.


Saturday, January 28, 2012

aku dan SNSD

6 comments


28/01/2012, sabtu, petang@ofis


haishh... server tetibe down pulak.. camne nak buat keje ni..

disebabkan itu, sementara tunggu server ok, meh aku update blog. ke ke ke hee hee


untuk yang dah tahu dan yang belum tahu, aku sekarang jadi peminat group SNSD aka Girls Generation, selepas tengok Running Man episod 63 dan 64. aku dan kuku selalu ulang2 episod yang tu okayy hee hee

suke lagu2 diorang, tarian diorang dan diorang sendiri. oh dah agak terlewat sebenarnye aku minat2 ni, sebab diorang kan dah lamaa dahh wujud hee hee ke ke ke.

aku ni bukan laa peminat K-pop honestly. Wonder Girls ke Super Junior ke, selalu aku buat dek je. tapi disebabkan Running Man jugaklaaa aku kenal diorang!!! siu siu~

tapi episod SNSD memang aku suke giler2 ah.

kat bawah ni adalah ahli2 SNSD yang aku minat.


1) taeyeon taeyeon taeyeon!!

suka sangat dia ni sebab dia happening. pastuu perwatakan die cutee, ceriaa especially bila dengan Haha.

dalam video klip lagu La la La pun nampak sangat dia naughty2. ke ke ke

dia ni group leader, tapi langsung x rupe group leader. sebab macam kebudak2kan kot perangai dia. dah laa orang yang paling last sekali bangun pagi masa 2nd day RM
laughing




2)
yang paling aku minat dalam group ni ialah Yuri!!!

sweet sangat2 muka dia.

dah macam Kwangsu pulak aku ni sebab suka gile kat Yuri.
bes laa Yuri.

baik pulak tu, layan Kwangsu dengan baik jee walaupun...... hee hee


disebabkan aku suka gile kat Yuri, jadi nak tepek 2 gambar. bias. heh

Yuri dan Kwangsu



3)
Seohyun

lemah lembut je dia ni ^_^

paling suka part karoke dia menyanyi/menari dengan Kim Jong Kook.

heww



4)
jessica.

comel je perwatakan dia.
dari episod 2 ke episod 3 tah dalam RM. dia macam sempoi siket, xde laa nampak macam nak menang sangat. gaya nak bermain2 je. heehee siap angkutkan beg team mates dia dikala team mates die sedang berlari2 menyelesaikan misi hee hee


dalam episod SNSD, dia kene sekeh kepala ngan Gary oppa hee hee sebab bodek krew untuk bagi markah kat karoke hee hee haha comel



5)
Yoona.

xla minat sangat dia ni, tapi saja nak letak. ke ke ke

suka tengok dia menari. lawa. dia kan face of the group.

tapi dalam Running Man, aku ngan kuku perasan dia macam xberapa suka Jessica. bila Jessica bodek2 krew kat tepi, dia macam buat muke "annoyingnyeee..."

lagi satu part karoke. bile jessica nyampuk cakap pe ntah masa diorang dapat lagu Naeng Myun, Yoona nampak macam "pffttt...."


rasanye laa hee hee



ok dah. nak buat something ni. bye



siapa ek

0 comments


28/01/2012. sabtu. pagi @ ofis

datang ofis hari ni, nak siapkan keje.

datang2 je nampak 2 surprises ni atas meja kerja. uik, present for my lil haris ke?
tapi x tulis nama pemberi.

siapa ek


nway, hati ini tersangatlah rindu pada si kecik ni. nek ma tengah jaga kat umah

..
..
..
..


ah, rindu datang lagi!!!!


ok ok xnak balik lambat sangat lah camni.



Wednesday, January 25, 2012

ma

6 comments
hari tu cuti chinese new year, balik gombak, masa ma tengah main2 dengan haris, aku tengok ar muka ma. sebenarnye tertengok. lepas tu baru terperasan mata ma dah ke daalaamm sangatt... pastu banyak garisan2 laa, macam kedut2 gitu kat mata... terus dunia aku kaku kejap beberapa saat.. masa macam terhenti, aku terpaku...

"Ya Allah.. dah tua rupanya ma aku ni.."

.....

....


xtau camne nak explain kat korang.. bukan lah x pernah tengok muke ma kan.. tapi kali tu rasa lain sangat... selama ni aku asyik anggap ma muda je.. yelahh asyik ingat ayah je yang tua.. kalu cite kat entry pun asik cakap pasal ayah yang tua kan..

tapi yelah, ma pun memang nampak sehat memanjang, syukurrr Alhamdulillah ma diberi kesihatan yang baik... padahal ma xpernah pantang makan apa2 tau.. jadi sebab tu laa x nampak simptom2 dah tua.. nampak awet muda org kata...

tapi sekarang aku memang dah kena admit yang ma dah tua la.. umur 52 tahun..

tiba-tiba rasa sedey..
ma sangat baik..
menjaga aku dengan sangat baik..
nak marah aku memang jauh sama sekali..
lepas tu, never say no.. apa yang aku minta, akan ditunaikan.. bila aku perlukan ma, ma hadir di sisi..

xpasti aku dah beri kegembiraan yang cukup ke x pada ma..
kadang2 ma x harap apa2 pun, die selalu berharap aku dapat balik je jenguk dia..
sebab dia sunyi...
kadang2 aku dapat balik, kadang2 x.. tapi ma pahamlaa aku kan dah ada dua keluarga..

hati ini rasa sayu sangat.. betul2 nak ma hepi je.. tunggu haris dah besar siket, nak bawak ma jalan2 tempat yang special..
sian ma, selalu nak join kawan2 flat jalan2 ke bandung, thailand, situ, sini, tapi ayah selalu x bagi.. kadang2 hati ini rasa geram dengan ayah..

hmm..



ibu tersayang sempena sambutan ke 52tahun @ Fullhouse, Wangsa Walk














si kecik yang tidur memanjang ;P


ezan ada sekali. hehe











Friday, January 20, 2012

mengimbau kenangan : gambar omak dan opak kawin

3 comments


asyik2 letak muke anak jek, meh kali ni letak muke mama dan abi dia pulak.
tapi mama dah malas bergambar sekarang, jadi gamba comel yang ada cuma gamba masa kawen tahun lepas je. hehe

alang2 jom kite mengimbau kenangan semasa kitorang berkahwin tahun lepas.

dah setahun daa usia perkahwinan kitorang. belum tuntut lagi nii sambutan/percutian anniversary dengan kuku, hehe. yelah masa anniversary hari tu aku masih berpantang lagi, tak dapek nak kemana2, tak dapek nak makan sedap2.. hanya mampu makan nasi lauk ikan bakar yang sama hari2 tu je, wuwuwuwu. tapi sekarang pun masih berpantang ais. wuu hilang salah satu keseronokan dalam hidup.


Haris, ini gambar mama dan papamu berkahwin. simple je, tapi kitorang happy happy. ^_^
*tahun bile lah haris boleh layan blog ni ntahhh

oh ye. sume gambar ni adalah dari photographer yang bes, Fuad Topa ye. kalau nak puas, click laa gambar kasi besar.

1) NIKAH


start2 terus letak gambar sendiri, bole? ekekeke

gambar masa tengah bersiap.
suke giler mekap mak andam tu ;P




kasut pun nak tayang. hihi




gubahan cincin untuk suami tersayang, cewahhh

serba putih. sukee sangattt. puas hati buat sendiri sengsorang dalam bilek ;P




bersama Nek Ma dan KONG KONG
sebelum diijabkabulkan

motip hurufbesarkan kong kong. hik2



Ustaz asyik buat kelaka je. tapi terpaksa gelak sopan.
*berani ko nak gelak macam ko gelak tengok running man?



ehem ehem muke kuku sebelum bergelar suami ^_^



kami sudah SAH ^_^



2) RESEPSI @ Gombak Setia

omma interframe lagi ;P


saya memang suka warna peach. gigih cari lace warna peach. nak peach jugak.


motip Fuad letak kasut aku kat celah2 kasut butik?
hee hee


pink-peach-putih



bole buat tajuk cite korea ni - 'Ku pandang kiri Kau Pandang Kanan'
hee hee



nape mulut ayah terbuka? hihi
oh ye, belakang ma tu adalah Andrew, anak cina ayah aku.
Thanx for coming, Andrew!



keluarga dari Banting :)



hehe


tempah kek ni untuk hantaran.
beriya2 cakap kat auntie habsah, nak ada patung pengantin bertudung, hik2.



3) OUTDOOR @ Taman Layang2, Kepong

sukee gambar iniii





peaceful gary, eh silap. peaceful moment ^^



kawan2ku yang memeriahkan suasana, hew2




suke dress ni. hik2 pakai untuk outdoor photoshoot jek



4) BERTANDANG @ Banting

ketibaan pengantin



suka baju bertandang ni.
baju ni ada je kat dalam almari umah, nak pakai lagi bile ye ;P




mengenali saudara2 belah kuku dan jiran2.

heww



5) OUTDOOR @ area KLIA


suke giler gambar ni. Fuad capture kitorang ditengah2 kelajuan kereta kiri kanan




banyak lagi gambar yang disukai, gambar dengan kapal terbang, dengan ERL. tapi cukup2laa dulu, lain kali pulak kalau rajin hik2.


nak tengok gambar lagi ada je kat blog lama, label weddingku - http://dudusecret.blogspot.com/search/label/weddingku


okieee dah tu jeee, byeeee love struck


note : pheww~~ penatnyeee buat entry yg byk gambar *siapa suruh ;n




 

Our Secret Garden Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez